אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
צרפת קונסת את אובר ואת מנהליה על הפעלת שירות נסיעות בלתי חוקי צילום: בלומברג

צרפת קונסת את אובר ואת מנהליה על הפעלת שירות נסיעות בלתי חוקי

בית משפט בפריז פסק ששירות אובר-פופ שמאפשר לנהגים שלא מחזיקים ברישיון מתאים להסיע נוסעים בתשלום פעל בניגוד לחוק והטיל על החברה ועל שניים ממנהליה קנסות בסך 850 אלף יורו

13.06.2016, 12:57 | עומר כביר

צרפת ממשיכה במלחמת החורמה שלה נגד שירות הזמנת הנסיעות של אובר (Uber): בסוף השבוע מצא בית משפט בפריז את החברה ושניים מבכיריה אשמים בהפעלת שירות נסיעות בלתי-חוקי, וקנס אותם בסכום כולל של 850 אלף יורו (957 אלף דולר).

קראו עוד בכלכליסט

מרבית הקנס, 800 אלף יורו, הוטל ישירות על אובר עצמה. בנוסף, מנהל הפעילות של אובר באירופה, המזרח התיכון ואפריקה, פייר-דימיטרי גור-קוטי, נקנס אישית ב-30 אלף יורו ומנהל הפעילות של אובר בצרפת, טאיבאוד סימפאל, נקנס ב-20 אלף יורו. זאת, אחרי שנמצא ששידלו אחרים לעבור על החוק בכך שעודדו אותם להצטרף לשירות - מה שלפי בית המשפט גרם למהומות ולשביתת מוניות בפריז.

שביתת מוניות בצרפת במחאה על השירות של אובר, צילום: רויטרס שביתת מוניות בצרפת במחאה על השירות של אובר | צילום: רויטרס שביתת מוניות בצרפת במחאה על השירות של אובר, צילום: רויטרס

הקנסות וההרשעה מגיעים בעקבות הפעלת שירות UberPop, המקבילה הצרפתית של שירות אובר X הידוע לשמצה, שמאפשר לנהגים שלא מחזיקים ברישיון מתאים להסיע נוסעים בתשלום. "אובר-פופ פעל בניגוד לחוק במשך חודשים, אף שהחברה הכירה את החוקים הרלוונטיים היטב", נכתב בפסיקת בית המשפט, לפי דיווח של בלומברג.

הקנס לבדו לא צפוי לזעזע את החברה, שרק לפני כשבוע וחצי השלימה גיוס של 3.5 מיליארד דולר מקרן השקעות סעודית וששוויה הכולל מוערך ב-68 מיליארד דולר. בנוסף, העונשים שהטיל השופט נמוכים משמעותית מאלו שיכול היה להטיל: קנס מרבי של 1.5 מיליון יורו על החברה (שגם הוא לא היה מטריד אותה יותר מדי) וקנס של עד 300 אלף יורו ועד חמש שנות מאסר בפועל על כל אחד משני בכירי החברה שהורשעו.

עם זאת, אובר הפסיקה את הפעלת שירות אובר-פופ בצרפת ביולי שעבר, ולדבריה כל השירותים שהיא מפעילה כיום במדינה עומדים בדרישות החוק. "פסק הדין לא משפיע על פעילותנו בצרפת כיום, אבל בכוונתנו לערער", נמסר מהחברה.

אובר נמצאת תחת לחץ רגולטורי גדול במדינות שבהן כבר הצליחה לבסס את פעילותה, ובעיקר באזור מערב אירופה. זמן קצר לאחר החלטת בית המשפט בצרפת, בית משפט בגרמניה דחה ערעור מטעם אובר, שביקשה להפוך החלטה של ערכאה נמוכה יותר שאסרה את הפעלת אובר-פופ במדינה.

על רקע אירועים אלה, מרחיבה אובר בתקופה האחרונה את מאמצי ההתרחבות שלה למדינות במזרח התיכון ובאסיה, שם היא מקווה להתקל בפחות מחסומים רגולטוריים. ההשקעה הסעודית האחרונה בחברה נועדה לסייע במאמצים אלו.

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
המדינה לעולם לא תאפשר מרצונה החופשי לחברות כמו
המדינה לעולם לא תאפשר מרצונה החופשי לחברות כמו אובר להתקיים, משום שהן לוקחות ממנה את האפשרות למכור רשיונות הסעה במחיר מופקע. אולם זוהי מלחמה בטחנות רוח, שכן רצונו של הלקוח בהסעות מוזלות יכופף את ידה של המדינה. גם אם היא תצטרך לפעול בתחילה באופן מחתרתי, המהפכה הזאת בוא תבוא, עד שלמדינה לא תהיה ברירה אלא להכיר במציאות החדשה.
Trumpet  |  13.06.16
1.
אובר היא חברה חזירית שבונה את עצמה על
אובר היא חברה חזירית שבונה את עצמה על ידי הרס משפחות. נכון, היא מציעה אלטרנטיבה נוספת להסעות, אוטובוסים ומוניות. אבל היא נכנסת לתחרות שאינה הוגנת. המצב יהיה הרבה יותר טוב והגון לו כל מי שמסיע נוסעים , מונית, אוטובוס , רכבת הסעות פרטיות ואובר ימדו באותם תנאים רגולטורים וישלמו את אותם ביטוחים ומיסים. כל זמן שזה לא כך אסור לתת להם להכנס לישראל.
Submarine  |  13.06.16