אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ישראלים מגדלים ירקות בסופרמרקט בברלין צילום: Merav Maroody/Infarm

ישראלים מגדלים ירקות בסופרמרקט בברלין

3 ישראלים הקימו בגרמניה סטארט-אפ שמציב חממות לגידול ירקות ברשת הסופרמרקטים הגרמנית 'מטרו'. פעמיים בשבוע הם קוצרים את היבול ומוכרים אותו בסניף. בין הגידולים, בזיליקום וקייל

13.06.2016, 14:53 | שירות כלכליסט

הסטארט-אפ אינפארם, שהקימו בגרמניה הישראלים אסנת מיכאל והאחים גיא וארז גלונסקה, מקיים מאז שנה שעברה פיילוט בשיתוף עם רשת הסופרמרקטים הגרמנית 'מטרו', במסגרתו הקימה החברה בסניף בברלין מעין חממה ובו גדלים ירקות שיימכרו בסופרמרקט.

הפרויקט משתמש בעקרונות הידרופוניקה, כלומר גידול צמחים ללא אדמה אך עם מים עשירים בחומרים מזינים.  

חממת הירקות של אינפארם בסופרמרקט חממת הירקות של אינפארם בסופרמרקט 'מטרו' ברלין | צילום: Merav Maroody/Infarm חממת הירקות של אינפארם בסופרמרקט

פעמיים בשבוע קוצר צוות של אינפארם בזיליקום יווני ובזיליקום תאילנדי מהגינה המתנוססת לגובה 3.2 מטרים ומציג את היבול למכירה. החברה החלה לגדל לאחרונה גם צמחים נוספים כמו קייל (Kale), שהוא כרוב עלים.

מאינפארם נמסר כי מאז החל הפרויקט אשתקד, נמכרים בכל חודש 400 חבילות של עשבי תיבול מהחממה, וכי ההערכה היא שהפיילוט יתרחב לסניפים נוספים ברחבי אירופה.

מייסדי אינפארם. מימין: גיא גלונסקה, ארז גלונסקה ואסנת מיכאלי , צילום: Infarm מייסדי אינפארם. מימין: גיא גלונסקה, ארז גלונסקה ואסנת מיכאלי | צילום: Infarm מייסדי אינפארם. מימין: גיא גלונסקה, ארז גלונסקה ואסנת מיכאלי , צילום: Infarm

אינפארם הוקמה ב-2013, וארז המכהן כמנכ"ל, אמר בראיון לאתר 'קוורץ', כי השאיפות הן להקים בהמשך גנים אנכיים במסעדות, בתי מלון וסופרמרקטים, ואפילו בבתים פרטיים. "אנחנו צופים עתיד שבו ערים מקיימות את עצמן מבחינת ייצור המזון", הסביר. אינפארם כבר תכננה גנים וחלקות סגורים ללקוחות כמו Airbnb, אולימפוס ומרסדס בנץ.

גינון אנכי פותר רבות מהבעיות של החקלאות המסורתית: הוא לוקח פחות מקום, משתמש בפחות מים ולא מחייב הדברה, אך עדיין עומדים מכשולים בפני אימוץ נרחב יותר של השיטה.

מחקר שערכו לאחרונה ב'מרכז ג'ון הופקינס לעתיד ראוי למחיה', ציין כי יש גישה מוגבלת לגנים אורבניים, והדגיש את העלות הגבוהה של תכניות החקלאות האורבנית. ארז גלונסקה אומר כי החברה מנסה למצוא פתרונות למגבלות הללו, וממשיך להחזיק בדעה שחקלאות אורבנית תשמש כנקודת המפנה בייצור המזון העולמי. "אחת השאלות הבוערות של תקופתנו היא כיצד להאכיל 9 מיליארד אנשים עד 2050?" הוא אומר. "תמיד חשבנו שהתשובה טמונה בשאילת השאלה הנכונה. כלומר, כיצד 9 מיליארד איש יוכלו להאכיל את עצמם? המשימה שלנו היא לפתח טכנולוגיה שתתמודד בדיוק עם האתגר הזה".

שיתוף בטוויטר שיתוף בוואטסאפ שיתוף בפייסבוק שיתוף במייל

תגיות



39 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

39.
רעיון טוב סך הכל. זה ניצול שטח טוב
רעיון טוב סך הכל. זה ניצול שטח טוב יותר מאשר עוד מדף עם גאנק פוד.  כמובן שלא יהיה לזה טעם כמו מהשדה, אך גם ככה ירקות מהסופר לא תמיד איכותיים (בארץ ובגרמניה). כמו כן, הייתי רוצה להתעלם מהתגובות הלא מפרגנות, אבל אני לא יכול. יש הרבה ישראלים לא מפרגנים. אני שמח מאוד שהם לא יגיעו רחוק עם הגישה הזאתי. 
Controller  |  14.06.16
38.
מדינת ישראל צריכה לאמץ רעיון זה לכל בתי
מדינת ישראל צריכה לאמץ רעיון זה לכל בתי ישראל במקרה של מלחמה גדולה מאוד באזורנו שיעופו פה טילים בכמות גדולה מאוד מאוד שבו התנתקו אזורים שלמים אחד מהשני ולא יוכלו להשיג אוכל  וזה הפתרון החשוב לשעת חירום  זה מאוד חיוני מאוד מאוד 
Anchor  |  14.06.16
לכל התגובות