אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
למה מיקרוסופט מגייסת כסף לרכישת לינקדאין, אם יש לה 100 מיליארד ד' בקופה? צילום: בלומברג

למה מיקרוסופט מגייסת כסף לרכישת לינקדאין, אם יש לה 100 מיליארד ד' בקופה?

אף שבידי מיקרוסופט יותר מ מ-100 מיליארד דולר במזומן, ענקית התוכנה מעדיפה להנפיק חוב חדש לצורך מימון הרכישה - כדי להימנע מתשלום מס כבד

14.06.2016, 14:28 | שירות כלכליסט

למיקרוסופט יש מספיק מזומנים לרכוש את לינקדאין 4 פעמים. אז מדוע היא לוקחת הלוואה גדולה לשלם על הרכישה? ההערכה הרווחת היא שהסיבה לכך נובעת מניסיון להפחית את נטל המסים.  

קראו עוד בכלכליסט

למיקרוסופט יש מעל 100 מיליארד דולר במזומן ונכסים נזילים אחרים, אך מרביתם מופקדים מחוץ לארה"ב. בכך שהיא לוקחת הלוואה היא תמנע מהצורך לשלם שיעור מס של 35% על העברת ההכנסות המופקדות בעולם לתוך ארה"ב.

ישנן הטבות נוספות ללקיחת הלוואה. החברה תוכל בצורה כזו לנכות את תשלומי הריבית, ובכך גם תוריד את נטל המס העתידי שתצטרך לשלם בארה"ב. כלומר, בכך שהיא מממנת את מרבית הרכישה בגובה 26.6 מיליארד דולר של לינקדאין על ידי צבירת חוב, מיקרוסופט תוכל להימנע מתשלום של 9 מיליארד דולר השנה במסים בארה"ב, ולחסוך מיליונים נוספים בשנים הבאות על ידי שימוש בניכוי ריבית כדי להפחית את ההכנסה עליה מוטל מס.

"אנחנו חיים בעולם מוזר שבו חברה המוצפת בכסף בוחרת לבצע רכישה עם חובות מכיוון שהיא לא רוצה לשלם מסים", הגיב רוברט מקינטייר, המנהל של ארגון אזרחים למען הגינות מס (Citizens for Tax Justice).

סמנכ"לית הכספים של מיקרוסופט אמי הוד הודיעה אתמול (ב') במהלך שיחת ועידה שבה הכריזה על עסקת הרכישה כי החברה מתכננת לממן את הרכישה "בעיקר על ידי לקיחת חובות חדשים". עם זאת, היא לא פירטה מה הסכום המדויק אותו הם מתכוונים ללוות.

מיקרוסופט מצטרפת בכך לחברות אמריקאיות נוספות שבשנים האחרונות מסתמכות על מינוף במטרה לעקוף את רשות המס. ב-2015 לוותה אפל 6.5 מיליארד דולר כדי לשלם דיבידנד לבעלי המניות, זאת על אף שהיא מחזיקה ביותר מ-180 מיליארד דולר מחוץ לארה"ב.

מנכ"לים ופרשנים רבים מאמינים כי מדובר באסטרטגיה נבונה ובעלת היגיון בריא. מנכ"ל אפל טים קוק אף הכריז בשנה שעברה שזה "שטויות" להעביר ביקורת על החברה שלווה בריבית נמוכה כדי להימנע מתשלום מס של 40%.

שיטות חשבונאיות מסוג זה הן למעשה תוצאה של מערכת מס החברות הייחודית של ארה"ב. הממשל מחייב את החברות הבינלאומיות לשלם מס על הכנסות מחוץ למדינה, אך רק לאחר שהן מחזירות את הכסף הביתה. זאת בעוד מרבית הממשלות ברחבי העולם פוטרות ממס את ההכנסות הזרות של חברות. החוקים האלה גרמו לכך שחברות שבסיסן בארה"ב מחזיקות במעל 2 טריליון דולר בחברות בת זרות, כך לפי ההערכות של סוכנות בלומברג, סכום שהיה מסתכם בחשבון מס של 600 מיליארד דולר, לו היו החברות משיבות את הכספים הביתה.

בשלב זה הקונגרס בארה"ב מפוצל ולנוכח הבחירות המתקרבות, הסיכוי שיבצעו שינויים משמעותיים השנה למערכת המס הוא קלוש. לפיכך, ההלוואה שתיקח מיקרוסופט שומרת לה את האפשרות לנצל כל שינוי בחוק או הקלות מס עתידיות, שהקונגרס והנשיא הבאים עשויים ליישם. "אני מאמינה שהם מהמרים שתהיה דרך טובה יותר בעתיד להחזיר את ההכנסות הביתה", מסכמת קימברלי קלאוזינג, מרצה לכלכלה בריד קולג'.

תגיות