אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הון אנושי: לווייתני ההייטק צילום: אסף שילה / ישראל סאן

הון אנושי: לווייתני ההייטק

אצולת הטכנולוגיה נפגשה בסביון על הדשא של בעלי מאגר הגז הגדול במזרח התיכון, והקפידה על חשאיות וחולצות אפרפרות

16.06.2016, 08:26 | ארי ליבסקר
בחמישי בערב ערכו יגאל וד"ר ציפי לנדאו בחצר הווילה המפוארת שלהם בסביון אירוע אקסקלוסיבי ואינטימי לידידי הטכניון. בכניסה לחצר, שגודלה כגן שעשועים תל אביבי ממוצע, ניצבו בני הזוג לנדאו וקיבלו את הנוכחים בחיוך רחב. על במה קטנה ניגנה תזמורת ג'ז, האורחים התמנגלו באזור שליד בר המשקאות והבופה, והכל נראה פסטורלי ורגוע, הכי רחוק מהפיגוע בשרונה שאירע רק 24 שעות קודם.

לנדאו, מנכ"ל ומבעלי השליטה ברציו, השותפה במאגר לווייתן, הוא בעל תואר מהנדס מהטכניון. "שלא כמו רוב אנשי העסקים שלמדו כלכלה ומינהל עסקים, אני בחרתי בהנדסה, וזה מה שהוביל אותי לחיפוש נפט וגז. אני איש של מדידות וקונסטרוקציות". שאלתי אותו איך הוא מתכנן למכור את הגז, אחרי שמצאו גז במצרים ואחרי שהמדינה הקטינה את הערכת נפח הגז בלווייתן, ותהיתי אם יש סיכוי שלא יימצא מימון לפיתוח האסדה. "אנחנו נפתח את האסדה בכל מקרה, כי זה חלק מההסכם שלנו עם המדינה", לנדאו ענה בנחישות. "ואחרי כל מה שעברנו עם המדינה, שרק הפסידה כתוצאה מכך, נוכיח שיש לנו למי למכור את הגז. נתחיל בישראל ובירדן ואחר כך, עד כמה שזה נשמע לך מוזר, נמכור גם למצרים. הביקוש שם רק ילך ויגדל".

איל וולדמן ובת זוגו, צילום: אסף שילה / ישראל סאן איל וולדמן ובת זוגו | צילום: אסף שילה / ישראל סאן איל וולדמן ובת זוגו, צילום: אסף שילה / ישראל סאן

עילת ההתכנסות היתה הענקת תואר דוקטור לשם כבוד לדב מורן, האיש והדיסק און קי, ולאיל וולדמן ממלאנוקס. האירוע עצמו, כמתבקש במפגש של האליטה הטכניונית, היה עמוס בכירים מצמרת ההייטק הישראלית. וולדמן, שפרידתו הסוערת מבת זוגו שלומית פן סיפקה הרבה צבע למדורי הרכילות, הגיע מלווה בבת זוג צעירה וחדשה. אולי למודת ניסיון, היא אמרה לי שאסור לה לחשוף את שמה.

השניים התיישבו ליד אהרון אהרון, מנהל מרכזי הפיתוח של אפל בישראל, ואשתו. גם אהרון שמר על חשאיות ואמר לי שגם לו אסור לדבר איתי. וולדמן הציג את אהרון כאיש הסודי ביותר במדינה, ואהרון אישר את הדברים ואמר: "לעבוד בחברת אפל בפיתוח זה הרבה יותר מסווג מלעבוד בכור בדימונה".

מולי אדן, נשיא אינטל ישראל לשעבר, התיישב בשולחן מולנו. וולדמן אמר: "אינטל היא היום המתחרה הכי גדולה שלנו, הם למעשה רוצים למחוק אותנו ולהפוך להיות מלאנוקס. אני חושב שעד היום הם לא סולחים לי על כך שעזבתי את החברה שלהם". את אדן עצמו שאלתי על הפיטורים באינטל, והוא הרגיע בדרך שבה בכירים שאינם מועמדים לפיטורים מרגיעים: "אין לך מה לדאוג מכל עניין הפיטורים, ניפחו את זה יותר מדי בתקשורת. גם אני פיטרתי אנשים וזה דבר שצריך לעשות מדי פעם. אינטל לא קורסת, להפך, הטלפונים הניידים רק יגדילו את הרווחיות שלה".

מימין דב מורן, יוסי ורדי ציפי ויגאל לנדאו, צילום: אסף שילה / ישראל סאן מימין דב מורן, יוסי ורדי ציפי ויגאל לנדאו | צילום: אסף שילה / ישראל סאן מימין דב מורן, יוסי ורדי ציפי ויגאל לנדאו, צילום: אסף שילה / ישראל סאן

אורח הכבוד היה דניס רוס, מתאם ויועץ נצחי של הממשל האמריקאי לענייני המזרח התיכון וחוקר במכון וושינגטון למדיניות במזרח התיכון. עצם הגעתו של רוס לישראל צריכה להדליק נורה אדומה אצל החוששים מפריצתו של שלום באזור. ונאמן לאווירה החשאית באירוע רוס אכן נטף רמיזות: "באתי לכאן לנהל כמה שיחות חשאיות", אמר, ולא יסף. אחר כך הוא קבע פגישה עם זלמן שובל, שגריר ישראל לשעבר באו"ם, ליום המחרת. האם לזה רוס מתכוון ב"פגישה חשאית"?

חגי שלום, יו"ר ידידי הטכניון ובעלי טיב טעם, שהתמודד זה מכבר על קניית מגה, אמר: "רציתי לקנות במחיר סביר, אבל זה הפך לקרב אגו בין רמי לוי לנחום ביתן, עבר כל גבול ואיבד פרופורציות. כשהבנתי שכבר לא מדובר בעניין רציונלי, עזבתי". למה בכלל רצית לקנות את מגה, הקשיתי, ותשובתו היתה הפוכה לזו של מולי אדן: "בעיקר בגלל העובדים. היום הבעיה היא לא שטחי מסחר אלא כוח העבודה".

דבי ודניס רוס, צילום: אסף שילה / ישראל סאן דבי ודניס רוס | צילום: אסף שילה / ישראל סאן דבי ודניס רוס, צילום: אסף שילה / ישראל סאן

בשלב הנאומים אמר עפר שמחוני, מנכ"ל ידידי הטכניון, כי היום המוסד מתקיים ושומר על רמתו במידה רבה בזכות טוב לבם של הבוגרים שהתעשרו ושתורמים ביד רחבה. וולדמן סיפר שמלאנוקס הקימה שלוחה בעזה, נוסף על זו שכבר קיימת ברמאללה. ואילו מורן אמר שהוא נבוך מכל המעמד, ובעיקר מסרט הקדימון שמפאר אותו, ושהוא רוצה להישאר פשוט רק דב.

תגיות