אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פרשת מי אביבים: ביהמ"ש הורה על שחרור רכוש שנתפס למרות מכתבי השימוע צילום: שאטרסטוק

פרשת מי אביבים: ביהמ"ש הורה על שחרור רכוש שנתפס למרות מכתבי השימוע

השופט שמעון שטיין מתח ביקורת על התנהלות המשטרה בשל התמשכות התהליך. "מצב זה אינו מידתי ומוביל לכך שכף המאזניים מוטית לעברם של החשודים, וזאת למרות החשדות הכבדים", אמר

15.06.2016, 13:35 | זוהר שחר לוי

שנתיים וחצי לאחר שהחלה החקירה בפרשת מי אביבים, שבמסגרתה נחשדו בכירים בתאגיד בקבלת שוחד, הורה בית משפט השלום בראשון לציון לשחרר חלק מהרכוש שנתפס לכמה מהמעורבים וזאת בשל התמשכות ההליך. השופט שמעון שטיין מתח ביקורת על התנהלות המשטרה שאלמלא הגישה טיוטת כתב אישום לעיונו היה מורה על שחרור רב יותר: "מצב זה אינו מידתי וזו בלשון המעטה ומוביל לכך שכף המאזניים מוטית לעברם של החשודים, וזאת למרות החשדות הכבדים".

 

בדצמבר 2013 עצרה יחידת להב 433 מנהלים ועובדים בתאגיד המים מי אביבים בחשד שקיבלו שוחד מחברות קבלניות בתמורה להזמנות עבודה בהיקף של עשרות מיליוני שקלים. לחשודים יוחסו גם עבירות מס והלבנת הון, והמדינה תפסה לחשודים כספים ורכוש רב.

קראו עוד בכלכליסט

לאחרונה, שנתיים וחצי לאחר מעצרם של המעורבים, פנתה המשטרה לבית משפט השלום בראשון לציון בבקשה להאריך את תוקף החזקת הרכוש של כמה מהחשודים ולהאריך את צווי ההקפאה למשך 180 ימים נוספים.

המשטרה טענה כי כנגד המעורבים התגבשה תשתית חקירתית מבוססת לעבירות שוחד, מרמה, הלבנת הון ועבירות מיסוי וכי התיק נמצא מזה תקופה ביחידת התביעות של פרקליטות מחוז תל אביב (מיסוי וכלכלה) השוקדת בימים אלו על מכתבי שימוע לחשודים.

עו"ד ציון סהראי עו"ד ציון סהראי עו"ד ציון סהראי

לטענת החשודים, בהם מי שעבדו בתאגיד וכן חברות קבלניות שנחשדו במתן השוחד, החקירה גרמה להם לנזקים כלכליים רבים ולהפסדים כספיים גדולים עד כדי חיסול החברות כשהרכוש שנתפס עשוי לאפשר את המשך התקיימותם.

בא כוחם, עו"ד ציון סהראי ממשרד רזניק, סרטל, סהראי, ציין עוד כי בידי המדינה נתפסו נכסים בהיקף של מעל ל-30 מיליון שקל וכי ככל שלא מוגש כתב אישום לא ניתן להאריך שוב ושוב את צווי התפיסה ולכן יש לשחררם.

בדיון שהתקיים בפני השופט שמעון שטיין הציגה המשטרה טיוטת כתב אישום לעיונו של בית המשפט בלבד. נציגי המשטרה ציינו כי חלק מהחשודים קיבלו מכתבי שימוע וכי מכתבי שימוע נוספים עתידים להישלח בתקופה הקרובה לחשודים נוספים. זאת, בניגוד להבטחה קודמת של המדינה לשלוח מכתבי שימוע לחשודים עוד בחודש ספטמבר 2015.

"כפי שקבעתי בעבר אני מוצא לשוב ולהדגיש גם כיום", כתב השופט שטיין בהחלטתו, "כי מצב זה אינו מידתי וזו בלשון המעטה ומוביל לכך שכף המאזניים מוטית לעברם של החשודים, וזאת למרות החשדות הכבדים".

לדברי השופט, מאז פרוץ החקירה, מעצרם של החשודים ותפיסת הנכסים חלפו למעלה משנתיים וחצי וכי על פי מסמכים שהוצגו בפניו "הנזקים הנגרמים להם הינם נזקים כבדי משקל והינם על בסיס יום יומי, כאשר אנו נמצאים 28 חודשים לאחר פרוץ החקירה ולחשודים שלפניי עומדת עדיין חזקת החפות".

בית המשפט ציין עוד כי אלמלא הייתה מוגשת לעיונו טיוטת כתב האישום היה מורה על שחרור חלק משמעותי מהרכוש שנתפס. "ואולם", הוסיף השופט, "עיון בטיוטת כתב האישום מלמד כי מיוחסים למשיבים מעשים חמורים ביותר של קבלת שוחד בסכומים גבוהים מאוד, ביצוע עבירות של הלבנת הון ומס בהיקפים גבוהים".

למרות הביקורת הזו, הסכים השופט לקבל את בקשת המדינה והורה על הארכת צווי התפיסה, אך יחד עם זאת הורה על שחרור כלל הערבויות שהופקדו על ידי החשודים (כ-450 אלף שקל) וכן על שחרור סכום נוסף של כחצי מיליון שקל מסכום המזומנים שנתפסו בתאגיד מי אביבים.

תגיות