אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הקוטג' לא התאושש מהמכה התדמיתית ועושה עלייה לאמריקה צילום: עטא עוויסאת

פרויקט כלכליסט

הקוטג' לא התאושש מהמכה התדמיתית ועושה עלייה לאמריקה

הירידות בביקוש ובמחירים גורמות לחברות המזון הישראליות לחפש אפיקי צמיחה חדשים בחו"ל. תנובה תשיק בחודש הבא בארה"ב גבינת קוטג' תחת המותג MUUNA — בעוד שהצרכן הישראלי עוד לא סלח לה על הזינוק במחירים של לפני 2011

16.06.2016, 08:15 | נורית קדוש

מחיר הקוטג' אומנם ירד מאז 2011 אבל המכירות לא מתאוששות. כמעט בכל שנה מאז שהחלה המחאה, שוויה הכספי של קטגוריית הקוטג' רשם ירידה. אולי מסיבה זאת בתקופה האחרונה החלה תנובה להגביר מאמצים להרחבת הפעילות לחו"ל.

5 שנים למחאת הקוטג' - כתבות נוספות בפרויקט:

עליית מחירי המזון נבלמה ולממשלה לא מגיע הקרדיט

אל תיתנו לבנקים להסתיר את ענקיות המזון

חברות המזון מסתכלות אחורה באימה וזה הדבר היחיד שמרסן אותן

מכירות מוצרי החלב ירדו בשבועות למרות שהוזלו

בעוד כחודש בכוונת החברה להשיק גבינת קוטג' חדשה בארה"ב, תחת המותג MUUNA. המוצר שייוצר באמצעות מחלבה במיניאפוליס, ישווק בכל החוף המזרחי. תנובה החלה כבר לפני מספר שבועות להציג את המוצר לסוכני המכירות ולצורך כך, שכרה החברה יועץ שיווקי בכיר ששימש בעבר מנהל השיווק בארה"ב של יצרנית היוגורט היווני ג'ובאני.

מדובר בייצור במחלבה שאינה של תנובה, המהווה שלב ראשון בתכנית החברה להרחיב פעילות מעבר לים. בנוסף, לפני חודשים ספורים חשפה החברה כי משלוח ראשון של מוצרי סנפרוסט צפוי להגיע לרשתות השיווק בבייג'ינג ושבשלב הראשון ישווקו כל מגוון הירקות הקפואים של סנפרוסט, ובהתאם לביקוש בסין ייקבע המגוון שישווק בקביעות.

מוצרים נוספים של תנובה שנבחנו בשנה האחרונה לייצוא ונמצאו מתאימים לשיווק בסין הם המאפים הקפואים של מעדנות, שמתוכם נבחרו בורקסים ומאפים כמו מלוואח וג'חנון. נוסף על כך ברייט פוד, הבעלים הסיניים של תנובה, נערכת ליצא מישראל את מרקחות הפרי של ענבי ציון, חברה שנמצאת בשליטת תנובה ואחראית לייצור הפרי ביוגורטים של החברה. בכוונת ברייט פוד לייצא את המרקחות ולשלבן ביוגורט שהיא מייצרת בסין.

אסם תספק סלטים לוולמרט

במסגרת העמקת מיקוד הפעילות של אסם לחו"ל, הפכה החברה בחודשים האחרונים לספק של רשתות הענק האמריקאיות וולמרט וקרוגר. במסגרת זאת, משווקת אסם סלטי חומוס המיוצרים על ידיה במפעל "טרייב" בארה"ב ל־2,500 סניפי וולמרט ול־2,000 סניפי קרוגר. זאת לצד העצמת הפעילות של החברה בתחום תחליפי הבשר באירופה.

אסם לא לבד בזירה הבינלאומית והיא הצטרפה למגמה באיחור יחסית לשטראוס שכבר ביססה פעילות בינלאומית ענפה בתחומים מגוונים ובפריסה גאוגרפית רחבה. "חברות המזון משקיעות ברכישת חברות בחו"ל, בהקמת מפעלים ובפיתוח שווקים, כיוון שהשוק הישראלי מוגבל ומעבר להיותו מוגבל, הוא הפך בשנים האחרונות לכזה שאסור להצליח או להרוויח בו". מסביר בכיר באחת מחברות המזון את הנהירה לחו"ל.

מעמיקים השקעות בחו"ל

מהלכים אלו של אסם ושל תנובה, שאינם נוגעים רק לייצוא לחו"ל, אלא להשקעות בייצור ושיווק, מתבצעים במקביל להמשך התפתחותה של שטראוס בחו"ל. לפני שנה נחתם הסכם בין שטראוס לחברת וירג'ין להקמת מיזם משותף בתחום המים באנגליה ובאירלנד. המהלכים שביצעה שטראוס בשנים האחרונות הובילו לכך שב־2015 מכירות החברה בישראל הסתכמו ב־3 מיליארד שקל ואילו מכירות זרוע הפעילות הבינלאומית הסתכמו בכ־4.5 מיליארד שקל.

תגיות