אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יו"ר קרן המטבע מזהירה את הבריטים: "עזיבת האיחוד כוללת סיכונים גדולים" צילום: איי פי

ברקזיט

יו"ר קרן המטבע מזהירה את הבריטים: "עזיבת האיחוד כוללת סיכונים גדולים"

כריסטין לגארד אמרה היום בוינה כי החברות באיחוד האירופי יצרה מקומות עבודה בבריטניה, הגדילה את הכנסות המדינה ועזרה להפוך את כלכלת המדינה ל"יותר דינאמית וחיונית". היא הביעה הזדהות עם "בני המשפחה, החברים וכל מי שחברת הפרלמנט ג'ו קוקס נגעה בחייו". ביום שני יקיים הפרלמנט הבריטי ישיבת זיכרון מיוחדת לחברת הפרלמנט שנרצחה אתמול

17.06.2016, 17:44 | בלומברג

יו"ר קרן המטבע הבינלאומית כריסטין לגארד הזהירה את בריטניה מהסיכונים שיתלוו לעזיבת האיחוד האירופי, והדגישה כי ישנם טיעונים כלכליים ברורים בעד הישארות באיחוד. בדברים שאמרה היום (ו') בוינה ציינה לגארד כי החברות באיחוד האירופי יצרה מקומות עבודה ועליות בהכנסה לבריטניה ועזרה להפוך את הממלכה ל"כלכלה דינאמית וחיונית". עוד הוסיפה כי ההשתלבות בתוך אירופה העלתה את המסחר וההשקעות, וכן את פריון העבודה וההכנסות. "כבר ציינו לא פעם כי עזיבה כוללת סיכונים כלכליים", הדגישה לגארד. "לעניות דעתי, יש דוגמאות רבות לאופן שבו הרוויחה בריטניה, והיא תמשיך להרוויח מהחברות באיחוד האירופי".

קראו עוד בכלכליסט

 לגארד אמרה את הדברים לקראת משאל העם בבריטניה שייערך ביום חמישי. הקמפיינים של שני המחנות השעו את הפעילות היום לאחר ההתנקשות אתמול בחברת הפרלמנט ג'ו קוקס, שהייתה ידועה בתמיכתה בהישארות. במקביל הפרלמנט הבריטי יקיים ביום שני ישיבת זיכרון מיוחדת לקוקס בעקבות הרצח. בהתאם, בקרן המטבע דחו ב-24 שעות פרסום של דו"ח מפורט על ההשלכות במקרה של "ברקזיט". "לבי, ואני בטוחה שגם לבכם, הוא עם בני המשפחה, החברים וכל מי שג'ו קוקס נגעה בחייו", הוסיפה לגארד.  

ראש ממשלת בריטניה דיוויד קמרון מגייס תומכים בלונדון בעד הישארות באיחוד, צילום: אי פי איי ראש ממשלת בריטניה דיוויד קמרון מגייס תומכים בלונדון בעד הישארות באיחוד | צילום: אי פי איי ראש ממשלת בריטניה דיוויד קמרון מגייס תומכים בלונדון בעד הישארות באיחוד, צילום: אי פי איי

בהמשך הדברים התייחסה לגארד לכך שלנושא הפליטים והמהגרים יש תפקיד מרכזי בדיון על הברקזיט, אך קראה לבוחרים הבריטים להישאר פתוחים לרעיון המהגרים ולתפקיד שלהם בכלכלה ובחברה. "תמיד הערצתי את בריטניה על הפתיחות שלה כלפי לאומים אחרים ותרבויות זרות, ואני מתקשה להאמין שהגישה השתנתה בתוך זמן כל כך קצר", אמרה. "החברות באיחוד האירופי הפכה את בריטניה לכלכלה עשירה יותר, אך היא גם הפכה אותה למדינה מגוונת, מלהיבה ויצירתיות יותר. כמו בכל מדינה, יש מי שמתקשים להתמודד באווירה החדשה הזו, אך עבור מרבית האזרחים מדובר פה בסיפור הצלחה".

תגיות