אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

כנס כלכליסט

"האבטלה במגזר הערבי גורמת להפסד של מיליארדים למשק"

רים יונס, מייסדת ובעלי אלפא אומגא: "ילדיי יכולים לעזוב את המדינה וללכת, אבל אני רוצה שהם יישארו כאן מבחירה ומתוך רצון לעשות את ישראל למקום טוב יותר"

19.06.2016, 11:37 | רעות שפיגלמן

"הגעתי לטכניון כדי ללמוד הנדסת בנייה ושם פגשתי בחור שסיים הנדסת חשמל וחיפש עבודה. בשנות ה-80', כאשר כל ההייטק היה בידי אלביט, מבקשי עבודה בתחום ההייטק מהאוכלוסייה הערבית כמעט ולא התקבלו למשרות האלו. זה גרם לי לחלום לפתוח חברת הייטק בנצרת שבפריפריה על מנת להעסיק מהנדסים ערבים. חשבתי שזה סתם חלום, אך התברר שלא", כך סיפרה רים יונס, מייסדת ובעלים של אלפא אומגא המפתחת ציוד למנתחי מוח, בכנס "עסקים בעולם משתנה" של "כלכליסט" ובנק לאומי בעכו.

"במלחמת המפרץ הקמנו שתי חברות", המשיכה יונס, "אחת מהן זו חברת אלפא-אומגה שנמצאת בפארק התעשייה בנצרת. לחברה עוד שתי חברות בת בחו"ל, והיא מעסיקה 65 עובדים בנצרת ועוד 13 עובדים בגרמניה ובארה"ב".

רים יונס. רצינו להעסיק 500 עובדים, צילום: עמית שעל רים יונס. רצינו להעסיק 500 עובדים | צילום: עמית שעל רים יונס. רצינו להעסיק 500 עובדים, צילום: עמית שעל

פעילות המבוססת על טכנולוגיה של החדרת אלקטרודה דקה לתוך המוח המאפשרת הגעה לתא בודד או למספר לתאים, על מנת לבצע רישום של הפעילות התאית. טכנולוגיה זו מאפשרת פיתוח פתרונות חדשניים למחלות מוח, והענקת טיפול לחולים במחלות עצביות. החברה משווקת בישראל ובארה"ב. רק ארבעה בתי חולים בישראל משתמשים בציוד החדשני לטיפולים במוח.

"חשבנו שנשנה את העולם ושנעסיק 500 עובדים", ציינה יונס, "אבל למרות שחלקנו באוכלוסייה הוא כ-20%, תרומתנו לתוצר הלאומי היא רק 8% ותרומתנו ליצוא קטנה עוד יותר - פחות מ-1%. העובדה שהחברה הערבית מובטלת היא הפסד של 8 מיליארד דולר למשק כולו. אני יודעת שהילדים שלי יכולים לעזוב את המדינה וללכת, אבל אני רוצה שהם ישארו כאן מתוך בחירה ומתוך רצון לעשות את המקום כאן למקום טוב יותר".

תגיות