אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
IBM מביאה את מהפכת ה-Flash ליישומים מתקדמים בענן צילום: יבמ

IBM מביאה את מהפכת ה-Flash ליישומים מתקדמים בענן

מעתה ניתן ליהנות גם בענן מביצועים חסרי תקדים הודות לטכנולוגיית ה- Flash המהפכנית של IBM

20.06.2016, 14:04 | עוזי מירון בשיתוף IBM
תחום האחסון רותח מהכרזות חדשות בתקופה האחרונה, ונראה כי בשנים האחרונות חווינו רצף התפתחויות הגדול מכל מה שעבר על עולם זה במשך כל 50 השנים האחרונות. שינויים אלו מתבקשים, במיוחד על רקע תחזיות חברות המחקר השונות הצופות גידול עצום בנפחי המידע בעולם. על פי התחזית העדכנית עד לשנת 2018 יגדל נפח המידע בעולם בשיעור של פי 4 (!) מהיקפו כיום.

מהפכת האחסון העולמית מגיעה ממגדלי עזריאלי

נתונים אלו לא חמקו מעיניהם של חוקרי ומהנדסי IBM ומזה מספר שנים הם שוקדים על פיתוחן של טכנולוגיות מתקדמות, שיאפשרו לשבור את מחסומי הנפח והביצועים, שאפיינו את עולם האחסון עד כה. פעילות מחקר ופיתוח זו מתרחשת מזה מספר שנים במוקד הפיתוח העולמי של יבמ לנושא האחסון, הנמצא באופן מפתיע, לא בעמק הסיליקון, אלא כאן אצלנו בישראל, במגדלי עזריאלי בת"א. כן, מהבניין המרובע של מגדלי עזריאלי מגיעה בשורת מהפכת האחסון לכל רחבי העולם.

אורי באואר, מנהל הפיתוח העולמי של טכנולוגיית האחסון XIV ומנהל מרכז הפיתוח של IBM Systems בישראל, מוביל מזה מספר שנים את המהפכה. באואר, ששימש כסמנכ"ל הפיתוח של חברת Storwize, שנרכשה ע"י IBM ב-2010, מסביר כי הטכנולוגיות הקיימות של עולם האחסון הגיעו לקצה גבול יכולתן ולא אפשרו עוד לארגונים להפיק את ההחלטות הרלוונטיות מכמויות המידע העומדות לרשותם.

"היה ברור כי נדרשת מהפכה בתחום האחסון", מסביר באואר. "עולם האחסון, שהיה מבוסס רובו ככולו על דיסקים קשיחים מיצה את יכולות שיפור הדחיסה, צמצום הגודל והביצועים על גבי דיסקים קשיחים ועבר לעידן ה-Flash. בהקשר זה מעניין להיזכר כי IBM הייתה זו שהמציאה למעשה את הדיסק הקשיח עוד בשנת 1956. זה היה דיסק בגודל של ארון גדול והנפח שלו היה, לא תאמין, 3.7MB - משהו כמו נפח של תמונה ממוצעת שאנו מצלמים היום בכל טלפון נייד".  
 אורי באואר, מנהל הפיתוח העולמי של טכנולוגיית האחסון XIV ומנהל מרכז הפיתוח של IBM Systems בישראל אורי באואר, מנהל הפיתוח העולמי של טכנולוגיית האחסון XIV ומנהל מרכז הפיתוח של IBM Systems בישראל  אורי באואר, מנהל הפיתוח העולמי של טכנולוגיית האחסון XIV ומנהל מרכז הפיתוח של IBM Systems בישראל

לקבל פרטים נוספים על מערכת האחסון מבוססת ה-Flash החדשה של IBM לחץ כאן>>

שיפור ביצועים של פי 10 עד פי 100

לדברי באואר, טכנולוגיית ה-Flash, שאותה מובילה כיום IBM, אפשרה ליצור מהפכה של ממש בקצב הגישה והעברת הנתונים. זאת, בסדרי גודל של בין פי 10 לפי 100 לעומת העבודה עם הדיסקים הקשיחים. בנוסף, אפשרה טכנולוגיית ה-Flash חיסכון משמעותי בצריכת חשמל ובמקום. חסרונה היחיד של טכנולוגיית ה-Flash היה מחירה היקר יחסית, אלא שגם נושא זה השתפר משמעותית עם התרחבות הייצור של רכיבי Flash וירידה דרמטית במחירם.

באואר מציין כי הטכנולוגיות החדשניות שאפיינו את עולם האחסון, כגון כיווץ מידע ומניעת כפילויות, עברו גם לעולם ה-Flash ומייצרות מכפילי עוצמה משמעותיים לארגונים המיישמים אותן באפליקציות מתקדמות. "IBM רואה את פיתוח פתרונות ה-Flash, כתחום אסטרטגי והודיעה על השקעה של כמיליארד דולר על פיתוח מוצרי Flash. מרכז הפיתוח של IBM בתל-אביב מייצר ללא הרף פתרונות חדשים המאפשרים לשלב את טכנולוגיית ה-Flash בכל הפורטפוליו של IBM, החל ממוצרים המוגדרים כ- Entry level ועד למוצרי הקצה העליון של ארגוני ה-Enterprise".

מביאים את מהפכת ה-Flash גם לענן

נראה כי המהפכה המשמעותית ביותר בתחום ה-Flash נוגעת ליכולתה של IBM להביא את רמות הביצועים יוצאות הדופן של הפתרונות החדשים גם לענן. "לפני כחודש הכרזנו על שני מוצרים חדשים – FlashSystem A9000 ו- FlashSystem A9000R," מסביר באואר. "שני הפתרונות הללו מבוססים על תוכנה שפותחה במרכז הפיתוח של IBM בתל-אביב ומבוססים על שילוב התוכנה של XIV עם פתרון החומרה FlashSystem 900. הפתרון החדש מייצר פריצת דרך הודות ליכולתו לספק Latency (זמן השהייה) נמוך מאוד בגישה לנתונים. למעשה, הפתרון מאפשר מעבר מעולם Latency של מילי-שניות לעולם של מיקרו-שניות! זו מהפכה המתבטאת בקצבי גישה של עד פי 4 לעומת פתרונות מתחרים בשוק".

באואר מסביר כי קפיצת המדרגה במהירות הגישה מספקת לארגונים את היכולת לנתח כמויות אדירות של מידע בזמן אמיתי, תוך מתן תוצאות במהירות שלא הייתה אפשרית עד כה. "למותר לציין את הערך של מהירות הפתרון עבור ארגונים", אומר באואר. "בוא נחשוב על מוקדן המנהל שיחה עם לקוח, ותוך כדי קבלת נתונים לגבי העדפותיו, יכול להציע לו מגוון פתרונות שעובדו תוך חלקיקי שניות ומוגשים בזמן אמיתי".

לא עוד צרכן תובעני המאט את שכניו

IBM לא הסתפקה בכך והרחיבה את הפתרון גם לעולמות ענן נוספים. "פיתחנו סט של יכולות מתקדמות סביב טכנולוגיית ה-Flash המיועדות לספק מענה ללקוחות הבונים ענן פרטי, או ספקי ענן הבונים ענן ציבורי", מסביר באואר. "ארכיטקטורת ה-Grid שפיתחנו מאפשרת לראשונה ביצועים אחידים לכל השכנים במערכת. זאת, להבדיל ממערכות אחסון קודמות, שבהן צרכן אחסון תובעני פגע בביצועים של שכניו לענן. בנוסף, מספק הפתרון החדש רמות SLA המאפיינות פתרונות Multi Tenancy, לצד פשטות שימוש הנובעת ממשק משתמש חדשני, שנבנה על בסיס שיתוף פעולה הדוק עם הלקוחות, ומאפשר ניהול פשוט ואינטואיטיבי.

יתרון משמעותי נוסף של הפתרון מצוי בעובדה שהביצועים הגבוהים נשמרים, בזמן שטכנולוגיות הכיווץ והדחיסה של הנתונים פועלות ברקע".

באואר מסכם ואומר כי היתרון המשמעותי ביותר בהרחבת טכנולוגיית ה-Flash לענן, הינו אספקת ביצועים ברמה גבוהה מאד תוך שמירה על כל היכולות המתקדמות הדרושות לצריכת אחסון בענן פרטי או ציבורי, "על אף שהפתרון הושק רק לפני כחודש", אומר באואר. "כבר ישנם מספר לקוחות גדולים ברחבי העולם שמיהרו לאמץ אותו. זאת, מתוך הבנת היתרונות התחרותיים הטמונים בביצועים יוצאי הדופן ובעובדה, שפתרון זה מסמן את עתיד האחסון העולמי".

לקבל פרטים נוספים על מערכת האחסון מבוססת ה-Flash החדשה של IBM לחץ כאן>>

תגיות