אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
התאחדות התעשיינים מבקשת להחריג את עובדי המשמרות מהחוק המאפשר שעת הנקה לגברים צילום: אלכס קולומויסקי

התאחדות התעשיינים מבקשת להחריג את עובדי המשמרות מהחוק המאפשר שעת הנקה לגברים

לטענת יוזמת החוק, ח"כ רחל עזריה, בהתאחדות מבקשים למנוע מעובדי המשמרות לחלוק את שעות ההנקה, המגיעות היום לאם בלבד. ההתאחדות בתגובה: "לא ניסינו להחריג, אלא לתת מענה מותאם"

19.06.2016, 18:49 | רוני זינגר

התאחדות התעשיינים מבקשת להחריג את עובדי המשמרות בתעשייה הישראלית מחוק ההורות השיוויונית שמקודם בימים אלה בוועדת העבודה, הרווחה והבריאות בכנסת.

קראו עוד בכלכליסט

חוק הורות שוויונית של ח"כ רחל עזריה (כולנו) יעלה להצבעה ביום ג' הקרוב, לאחר שהצבעה עליו נדחתה מהשבוע שעבר. על פי החוק יתאפשר להורים לחלוק ביניהם את "שעת ההנקה" המגיעה כיום לאם בלבד, ולהחסיר שעה ביום ממקום העבודה בארבעת החודשים הראשונים מרגע חזרה לעבודה לאחר הלידה.

אלא שלדברי ח"כ עזריה באחרונה נתקל החוק שלה בקשיי קידום לאור לחצים כבדים המופעלים מצד התאחדות התעשיינים שדורשים להחריג את העובדים החלשים בתעשייה הישראלית: "התאחדות התעשיינים רוצה למנוע ממאות אלפי העובדים החלשים ביותר במשק את הזכות הבסיסית להיות שותפים בגידול ילדיהם", אמרה עזריה.

התאחדות התעשיינים פועלת לדברי עזריה, מול לשכת רה"מ כדי להחריג את עצמם מהחוק. בדיון שנערך בשבוע שעבר נדחתה ההצבעה על החוק, לדרישת התעשיינים, על מנת להעביר רשימה של מספר מקצועות בודדים שהם מבקשים להחריג מהחוק. הרשימה שהוגשה על ידי התאחדות התעשיינים כוללת בתוכה את כל עובדי התעשייה במשמרות בישראל, מאות אלפי עובדים. השדרה הניהולית של המפעלים דווקא תהיה כלולה בחוק, כך שמנהלים יוכלו להתחלק בשעת הנקה בין בני הזוג.

(אילוסטרציה). האם גם עובדי המשמרות הגברים יוכלו להשתתף בגידול ילדיהם?, צילום: שאטרסטוק (אילוסטרציה). האם גם עובדי המשמרות הגברים יוכלו להשתתף בגידול ילדיהם? | צילום: שאטרסטוק (אילוסטרציה). האם גם עובדי המשמרות הגברים יוכלו להשתתף בגידול ילדיהם?, צילום: שאטרסטוק

ח"כ עזריה אמרה כי הדרישה תמוהה: "התעשיינים יודעים להתמודד עם שעת ההנקה. מאז ומתמיד נשים יוצאות לשעת ההנקה, אז מה ההבדל אם יחלקו את השבוע בין האב לאם כך שכל אחד יוכל להיות עם הילדים במהלך השבוע? יש כאן אטימות של התאחדות התעשיינים שאין לה הסבר הגיוני. אנחנו חיים בתקופה שבה שני ההורים שותפים לגידול הילדים וכולם מרוויחים מכך: הילדים, ההורים והמעסיקים. אני קוראת להתאחדות התעשיינים להתעשת ולסגת מהדרישה שלהם, להפסיק להפעיל קשרים ולחצים שאינם במקומם, ולאפשר למאות אלפי הורים להיות שותפים פעילים בגידול ילדיהם."

ומהתאחדות התעשיינים נמסר כי אינם מתנגדים לחוק אך דרושות בו התאמות מסוימות: "נשיאות הארגונים העסקיים תומכת בשוויון זכויות וחלוקת סמכויות הוריות בין בני זוג לכל העובדים, ללא יוצא מן הכלל. במסגרת זו, הנשיאות גם תומכת בהצעת החוק של ח"כ רחל עזריה לחלוקת שעת הנקה בין בני הזוג, אולם על מנת לתת מענה ספציפי לעובדים שמועסקים במשרות נוקשות (משרה בה נדרשת הערכות מיוחדת של המעסיק במטרה שלא לפגוע במהלך הפעילות, דוגמת עבודה במשמרות בתעשייה) וחלילה לא להחריג אותם מהחוק, הצענו כי חלוקת הזכות בין בני זוג במקרה מסוג זה, תהיה חלוקה על פני טווחי זמן ארוכים של מספר שבועות ולא ימים בודדים, שכן ימים בודדים יפגעו במהלך העבודה הסדיר".

תגיות

22 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

21.
המעסיקים לא יאפשרו? אז שילחמו על זה, כמו
המעסיקים לא יאפשרו? אז שילחמו על זה, כמו שהם נלחמים על תוספת למשכורת, על עוד ימי חופשה, על קידום. כשהגברים צריכים להגן על האינטרסים האישיים שלהם, הם יודעים לעשות זאת טוב מאוד. משום מה, ילדים אף פעם לא נחשבים לאינטרס ששווה להלחם בעדו עבור הגברים. אה, כמובן. הם יודעים להלחם על הילדים רק כשהם מעוניינים להפחית במזונות שלהם. אגב, כל ארגוני הגברים לא מודעים לך שגברים לא מסוגלים להיניק? כי אם כן, למה הם דורשים משורת משותפת על תינוקות יונקים? אגב, אם גברים היו לוקחים חלק בגידול הילדים שלהם ולא רק נובחים במקהלה אחרי הגירושין בתקווה להפחתה במזונות- לא היו צריכים להקים פעוטונים "בתפוצה רחבה כדי להקל על הנשים" (קיבינימאט, הילדים הם גם של הגברים!!!!) אלא הילדים היו מטופלים שווה בשווה על ידי האב והאם ללא צורך בהשארתם בידי זרים. אבל למה שגברים ילחמו על זה- עדיף להתחנף לבוס מאשר לגדל את הילד שלך....
Snow  |  19.06.16
20.
לא מבין את ההפליה הזו מדוע ח"כ עזריה
לא מבין את ההפליה הזו מדוע ח"כ עזריה דואגת רק לשעת ההנקה לגברים? מדוע הראיה הצרה הזו והמקפחת? הקשר לתינוק והחיבור אליו חשוב לא רק להורים. יש אחים בוגרים, שלעיתים מתרחקים מהרך הנולד ויש למצוא את הדרך לקרבם. העובדה שמשתמשים בהם בעת הצורך ומבקשים מהם להחליף לתינוק הבוכה או לקחת אותו על הידיים להרגיעו מלמדת כי הם מסוגלים. אלא מה? בדרך כלל בקשות אלו האות כשלא נוח לאחים, ועל כן גורמות לכעס כלפי התינוק. אני מציע לכלול בחוק את האפשרות לשחרור הבן או הבת הבוגרים מביה"ס או מהצבא לשעת הנקה (למשך ארבעה חודשים יוצב החייל בסמוך לביתו, על מנת שיוכל לקיים את שעת ההנקה). אוכלוסיה נוספת המקופחת בחוק של עזריה היא הסבים והסבתות. לעשות שמרטפות בערבים כדי שהורי התינוק יצאו לבלות הם יכולים ולבצע שעת הנקה לא? ומה עם כל הדעות הפסיכולוגיות הרואות חשיבות בקשר שבין הדורות? נדמה לי שעל עזריה לעדכן בדחיפות את החוק.
Planet  |  20.06.16
19.
הגיע הזמן לחזור ולהעסיק אנשים מבוגרים יותר שיש
הגיע הזמן לחזור ולהעסיק אנשים מבוגרים יותר שיש להם נסיון רב וכבר לא מניקים... משום מה כיום מחפשים עובדים צעירים/ות ויפים/ות אבל בסופו של דבר אוכלים אותה עם כל החוקים הפופוליסטיים. אז קחו מבוגרים יותר שיש להם זמן ועניין לעבוד ובמיוחד נסיון.
Lamp  |  19.06.16
18.
רפת שכל מצויה (אומנם פחות מראש המפלגה שלה)
רפת שכל מצויה (אומנם פחות מראש המפלגה שלה) שכמו כל מפלגתה ההזויה לוקה בפופוליזם קיצוני גרוע משל קומוניסטוביץק אפילו, ולא מבינה דבר ורבע דבר במה שהיא עוסקת בו, ובטח שלא בניהול עסקים ו/או העסקת עובדים. וכיאה לרוב הח"כים הפופוליסטים, לוקה במחלת השכיר המצוי-בינוני.
Cactus  |  19.06.16
לכל התגובות