אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פרטנר מוותרת על מיזם הסיבים האופטיים: נקים תשתית עצמאית צילום: יובל חן

פרטנר מוותרת על מיזם הסיבים האופטיים: נקים תשתית עצמאית

פרטנר מתכוונת לפרוס סיבים אופטיים בעלות של כ-2-1.5 מיליארד שקל. בנוסף, פרטנר תצטרך לשלם לבזק סכום חודשי קבוע עבור השימוש בתשתית התת קרקעית שלה

21.06.2016, 09:44 | אלירן מלכי

חברת התקשורת פרטנר הודיעה היום (ג׳) כי פנתה למשרד התקשורת וביקשה ממנו אישור לפרוס תשתית עצמאית של סיבים אופטיים בצמוד לתשתית של בזק.

קראו עוד בכלכליסט

הלוגו החדש של פרטנר הלוגו החדש של פרטנר הלוגו החדש של פרטנר

פרטנר מתכוונת לפרוס סיבים אופטיים בעלות מוערכת של 2-1.5 מיליארד שקל. בנוסף, פרטנר תצטרך לשלם לבזק סכום חודשי קבוע עבור השימוש בצינורות החלולים בתוך התשתית התת קרקעית של בזק, שדרכה תשחיל החברה את התשתית העצמאית שלה. עם זאת הסכום שקבע משרד התקשורת יאפשר לפרטנר להילחם במונופול בזק במחירים תחרותיים.

מהלך אמיץ מאוד מבחינת פרטנר

מנכ"ל פרטנר, איציק בנבנישתי: "הקמת תשתית סיבים עצמאית תעניק לפרטנר יתרונות נוספים כקבוצת תקשורת כוללת, ותאפשר לחברה להציע את שירותי האינטרנט המהירים ביותר בישראל במחירים תחרותיים. בהמשך, נוכל להעביר באמצעות התשתית גם שירותי טלוויזיה מתקדמים ובאיכות גבוהה. צעד זה יאפשר תחרות בשוק הנייח ויביא בשורה לאזרחים בישראל".

מדובר על מהלך אמיץ מאוד מבחינת פרטנר. השקעה של 2-1.5 מליארד שקל בתוכנית תשתית בישראל על אף הדו"חות הכספיים העגומים של החברה מאותת כי היא צופה שבשנים הקרובות יהיה שינוי בשוק התקשורת והוא צפוי להתחיל להרויח.

פרטנר מעוניינת להיות הראשונה למקסם את הרווח הזה לטובתה בעזרת תשתית סיבים אופטיים שתתחרה בתשתית סיבים האופטיים של בזק המוקמת בימים אלו. מצד שני, אם היא טועה, המהלך עלול לפגוע קשות במצבה הכלכלי של החברה ולמשוך אותה אחורה.

מעבר לכך יש לציין שיכול להיות שכל הפנייה של פרטנר למשרד התקשורת זו הכנה מבחינתה למשא ומתן אל מול מיזם הסיבים האופטיים שמחפש כעת משקיע החברות הסלולר, ופרטנר וסילוקם כבר הביעו התעניינות בנושא.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
אתה צודק השוק הפרטי הוא גדול יותר אבל
אתה צודק השוק הפרטי הוא גדול יותר אבל ללקוחות פרטים 100 עד 200 מגה זה מעל ומעבר, אפילו לצפייה ב-4K, והורדה מהירה, עם מהירות לא מובטחת, ולקוחות פרטיים לא ישלמו יותר מ-150 שקלים בחודש. לעומת זאת יש המון לקוחות עסקיים שמשלמים אלפי שקלים לקו סימטרי במהירות מובטחת. כיום בזק, הוט, סלקום, ופרטנר, מספקות את השירותים האלה לבזק יש פריסה כמעט מלאה, ולסלקום ופרטנר בעיקר על קו החוף, ובכל אזורי התעסוקה בארץ.
Bug  |  21.06.16
4.
בזק חברה ממשלתית. למה שלא תמכור שימוש בתשתית
בזק חברה ממשלתית. למה שלא תמכור שימוש בתשתית שלה?  אין עוד מדינה בעולם שבה יש 3 תשתיות מהירות, במרחב של 100 קילומטרים בלבד (בזק, HOT והמיזם של חברת החשמל), ולא משנה כמה מהירות מקומית, כולן יהיו תלויות בקו צר לחו"ל... כי אין בארץ חוות שרתים תחרותיות. 
Flask  |  21.06.16
3.
שם נמצא הכסף הגדול זמנית (מחשבה על מפעילים
שם נמצא הכסף הגדול זמנית (מחשבה על מפעילים סלולרים בשנות ה-90 שחשבו שרק חברות גדולות ואנשי עסקים יהיו הלקוחות) . אבל אם אתה מאבד כמה חברות במכה , אתה גם סובל מהפסדים גדולים בהשקעה . לעומת זאת בפריסה ארצית יש לך הכנסה קבוע יותר יחסית .
BottleOpener  |  21.06.16