אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מלצר, יש לי תולעת בפסטה

מלצר, יש לי תולעת בפסטה

התועלת הסביבתית הופכת את מוצרי המזון מחרקים לטרנד

22.06.2016, 09:03 | גיל קליאן
אחד הפתרונות לנזקים הסביבתיים של תעשיית הבשר למאכל - שאחראית על 18% מפליטות גזי החממה כל שנה, לפי נתוני ארגון המזון של האו"ם - הוא אכילת בעלי חיים שגדלים ביעילות סביבתית גדולה יותר. הדוגמה הבולטת לכך היא הטרנד המתפתח של אכילת, כן כן, חרקים.

קראו עוד בכלכליסט

כשאומרים על חרקים שהם יעילים יותר כמזון עבור בני אדם, הכוונה היא שהם מצליחים להמיר יותר מזון שהם צורכים לחלבון אכיל בסוף התהליך. לדוגמה, כדי לייצר ק"ג חרקים אכילים, צריך בערך מחצית מכמות המזון שחקלאי זקוק לו עבור גידול של ק"ג בשר עוף. במקרה של כבשים, חרקים יצרכו שתיים עשרית מכמות המזון כדי לייצר אותה כמות של חלבון.

יעילות החרקים והחלבון האיכותי שניתן להפיק מהם בעלות סביבתית נמוכה הפכה את מוצרי המזון לחרקים לענף תוסס ומתפתח בעולם הסטארט־אפים של תעשיית המזון. עכשיו רק צריך להתגבר על הרתיעה הטבעית מהרעיון של מרבית הצרכנים המערביים.

1. בולונז חגבים רטבי פסטה לאמיצים

חברת One Hop Kitchen השיקה החודש בארה"ב שני סוגים מעניינים של רטבי בולונז. האחד על בסיס חגבים, והשני על בסיס שחרורית קמח (Mealworms), וליתר דיוק – על בסיס שלב התולעת שלה. אותה שחרורית קמח זכתה לתהילת עולם כשכיכבה בסרטון ה־TED של החוקר מרסל דייק, אחד המטיפים המרכזיים לאכילת חרקים, שבחר לסיים את הסרטון באכילת קערת שחרוריות קמח מכוסות שוקולד בדרך לשכנע את הציבור בארה"ב ובאירופה שלאכול חרקים זה ממש לא מגעיל הוא זכה ל־1.3 מיליון צפיות.

2. היעד: המיינסטרים של עגלת הקניות

החידוש ברטבים הללו טמון בכך שעד כה התמקדו חברות החרקים בעיקר בגרסאות שונות של אבקה שמיוצרת מחרקים טחונים. מדובר בקמח מזין מאוד, בעל תכולת חלבון גבוהה ואיכותית, והוא שימש לייצור חטיפים ומוצרים המכילים חלבון מחרקים. One Hop, למשל, החלה את דרכה עם מוצר חרקים הדומה לטופו. עם כניסתם של רטבי הפסטה החדשים מנסה תעשיית החרקים המתהווה לכבוש עוד מדפים בחנויות המזון. היעד: יצירת אלטרנטיבה למוצרי הבשר הקלאסיים המכוונת הישר לתוך המיינסטרים של עגלת הקניות.

רוטב החרקים של One Hop Kitchen. תעשייה מתפתחת רוטב החרקים של One Hop Kitchen. תעשייה מתפתחת רוטב החרקים של One Hop Kitchen. תעשייה מתפתחת

3. כסף מהאו"ם: 25 סטארטאפים כבר פועלים

התעשייה שמתפתחת סביב החרקים הובילה להקמת לא פחות מ־25 סטארט־אפים למוצרי מזון וגידול חרקים למאכל בארה"ב. החברות הללו מקבלות רוח גבית מגופי פילנתרופיה כמו קרן גייטס וכן מהאו"ם, שמנסה תמיד לקדם צורות ייצור מזון יעילות יותר בצריכת משאבים, באופן הגידול ובשילוב במאכלים. חברת המחקר New Nutrition Business העריכה לפני כשנתיים כי תעשיית החרקים למאכל תגיע להיקף שוק של 360 מיליון דולר בשנת 2019, עם הפיכת החרקים למקור נפוץ יותר לחלבון בעולם המערבי.

4.מזין כמו בקר: הערכים התזונתיים עולים על החלופה

בשר החרקים מציע הרכב תזונתי דומה לבשר בקר. בחגבים למשל יש 21% חלבון, לעומת 26% בבשר בקר טחון. היצרן של רוטב הבולונז החדש טוען כי הערכים התזונתיים אף עולים על החלופה הבשרית, משום שרוטב החרקים מכיל 12% חרקים, לעומת רטבי בולונז תעשייתיים אחרים, המכילים כ־2% בלבד של בשר טחון. בנוסף, רוטב החגבים יכיל כמחצית מכמות השומן לעומת רוטב רגיל, וכמות גדולה פי 3 של ויטמין B12. ומה לגבי הטעם? היצרן טוען כי במבחן טעימה עיוור, הצרכנים לא הצליחו להבדיל בין הרוטב המסורתי לזה החדשני.

תגיות