אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מתכוננים למעבר דירה? מה כדאי לקחת בחשבון צילום: 123rf.com

מתכוננים למעבר דירה? מה כדאי לקחת בחשבון

מעבר דירה הוא פרויקט מורכב, מסובך ומלחיץ מאוד שכדאי להיערך אליו מראש ובנחת. ריכזנו עבורכם את ההמלצות החשובות ביותר כדי שיהיה לכם מעבר דירה רגוע וחלק ככל האפשר. שיהיה בהצלחה

22.06.2016, 09:48 | בשיתוף AIG
או-טו-טו הילדים יוצאים לחופשה הגדולה ועונת המעבר מתחילה; חודשים יולי-אוגוסט הם הזמן הפופולארי למעבר דירה, בעיקר בגלל שנת הלימודים, כאשר הורים מעדיפים לבצע את המהלך כך שילדיהם ייכנסו לבית ספר או גן חדש בתחילת שנת הלימודים הבאה. שיקול נוסף הוא מזג האוויר: תמיד עדיף לעבור דירה כאשר אין חשש מגשם או מזג אוויר סוער, מה שאומר שלקראת המעבר כדאי לוודא שהמזגנים בדירה החדשה תקינים ומחוברים.

מעבר דירה הוא פרויקט מורכב ומלחיץ שכדאי להתכונן אליו ולהכין אותו בקפידה, כדי שהכניסה שלכם לבית החדש תהיה חלקה ככל האפשר. הנה כמה טיפים לדרך.

שלב הארגזים: להתחיל לארוז יותר מוקדם ממה שחשבתם

אל תחכו לארגזים שמספקת חברת ההובלה (שתיכף נגיע גם אליה). מומלץ להתחיל את מלאכת האריזה עוד לפני שסגרתם עם חברת הובלה, כדי שלא תגיעו ליום הקובע כאשר לחץ האריזה עדיין בשיאו. ככל שיום המעבר מתקרב יהיו לכם עוד הרבה עניינים חשובים לסדר ועדיף לטפל בהם כאשר אתם כבר משוחררים מהמשימה העיקרית.

סיבה נוספת להקדים את האריזה היא ההזדמנות למיין ולזרוק - כן, לזרוק, בלי רחמים - דברים מיותרים שהצטברו עם הזמן בביתכם הישן. אתם תופתעו כמה דברים בלתי נחוצים תגלו בעת המיון. כאשר מתחילים לארוז מוקדם - כמה שבועות לפני המעבר - מלאכת המיון נינוחה ואפשר לקבלת החלטות "קשות" בנחת ובלי ויכוחים.

איפה ניתן למצוא ארגזים? במתחמי הפריקה וההעמסה בקניונים, מרכזים מסחריים, מפעלים ואזורי תעשייה. סיור ארגזים לילי עם הילדים יכול להיות אפילו חוויה משפחתית.

אריזה חכמה: לעבוד מסודר ולרשום הכל

לארוז תכולת דירה זאת משימה שדורשת מחשבה ורישום מסודר. חפצים שבירים יש לארוז כאשר הם עטופים בחומר רך כגון נייר עיתון ולוודא שהארגז מלא על מנת למנוע תנועה של החפצים בעת הטלטול וההעברה. דברים כבדים כגון ספרים מומלץ לאורז בארגזים קטנים שקל יותר לסחוב. זה עוזר לא רק למובילים אלא גם לכם בעת הפריקה בבית החדש. רהיטים ומכשירי חשמל יש לעטוף היטב על מנת למנוע מכות ושריטות.

על כל ארגז לרשום לאיזה חדר בבית הוא מיועד ומה תכולתו, רצוי בכמה צדדים של הארגז. הרישום יקל מאוד על המובילים וגם עליכם. מומלץ למספר את הארגזים ולערוך רשימה מסודרת של הארגזים ותכולתם. אם תשמרו את הרשימה בענן או בטלפון היא תהיה זמינה לכם ביום המעבר. אפשר גם לצלם את הארגזים באמצעות הטלפון.

מי שידו משגת יכול לשקול שכירת חברה המתמחה באריזה של תכולת דירה למעבר. אם בחרתם בדרך זו עשו זאת לאחר שמיינתם את החלק הארי של התכולה.

מעבר דירה קל וחלק – הסוד הוא בתכנון, צילום: 123rf.com מעבר דירה קל וחלק – הסוד הוא בתכנון | צילום: 123rf.com מעבר דירה קל וחלק – הסוד הוא בתכנון, צילום: 123rf.com

מה להשאיר לרגע האחרון ומה לא לארוז?

השאירו לרגע האחרון את כל הדברים להם תזדקקו עד יום המעבר: בגדים, כלי מטבח ובישול, כלי רחצה וכד'. ייעדו לכל אלה ארגזים מיוחדים אותם תמלאו בימים שלפני יום המעבר. מכשירי חשמל חיוניים כגון מקרר וכיריים, שעובדים בדירה הישנה עד הרגע האחרון, השאירו לטיפולם של המובילים.

דברי ערך כגון תכשיטים, מסמכים חשובים, תעודות, כסף, מחשבים אישיים, תרופות וכד' לא לארוז להובלה אלא לקחת איתכם ביום ההובלה או להפקיד למשמורת במקום בטוח, אצל בני משפחה, חברים או כספת בבנק.

איך לבחור חברת הובלה?

אם מיינתם וארזתם לפחות חלק גדול מתכולת הדירה מוקדם, כפי שמומלץ, יהיה לכם הרבה יותר קל לנהל מו"מ עם חברות הובלה ולקבל הצעות מחיר נוחות ומדויקות המתאימות למפרט התכולה שלכם.

לפני שבוחרים חברת הובלה כדאי לעשות סקר שוק מהיר כדי להבין את ההבדלים בין החברות השונות ותחומי ההתמחות שלהן, אך הגורם החשוב ביותר בבחירה הוא המלצות של חברים וידידים. היום ניתן לקבל המלצות טובות גם באמצעות ערוצי המדיה החברתית. בעת הדיאלוג עם החברות כדאי לברר פרטים על אופן העבודה שלהן, כמות המובילים, סוג המשאית, עלויות נוספות כגון פירוק והרכבה של רהיטים ופרטים נוספים.

חשוב לשמור את פרטי חברת ההובלה ומנהליה בהישג יד. לאורך הדרך אתם תגלו שיש לכם צורך בבירורים נוספים ותיאומים עם חברת ההובלה שלא חשבתם עליהם קודם.

את הסגירה הסופית עם חברת ההובלה יש לבצע לפחות שבועיים לפני יום המעבר המיועד על מנת להבטיח את הזמינות של המובילים. פגישה פנים-אל-פנים עם נציגי חברת ההובלה חשובה גם לשקט הנפשי ולביטחון וגם כדי שלמובילים יהיה מושג על גודל המשימה הממתינה להם.

איך להיערך ליום המעבר?

יום המעבר הוא יום לחוץ מטבע הדברים. ראשית רצוי לקבוע עם חברת ההובלה לשעות הבוקר המוקדמות כאשר מזג האוויר נוח יותר. אל תשכחו לשמור מקום חניה נוח עבור המשאית.

בערב שלפני ארזו את כל הדברים האחרונים והכינו את הבגדים ליום המחרת. הכינו דברי מאכל ומשקה גם עבורכם וגם עבור המובילים, כסף מזומן לצרכים שונים (כולל טיפ למובילים) וכמובן את הטלפונים הסלולריים ואת המטענים, שיעבדו שעות נוספות ביום הקשה והלחוץ הזה.

אם יש לכם ילדים קטנים זה הזמן להיעזר בסבתות ובסבים. ילדים גדולים יכולים לעזור ביום המעבר. חלקו תפקידים ואחריות: מי מחכה למובילים בדירה החדשה, מי נמצא איתם בדירה הישנה, מי עוקב אחרי ההעמסה והפריקה ומי שומר על החפצים שאינם כלולים בהובלה. אפשר להיעזר בחברים טובים וקרובי משפחה.

סידורים ובירוקרטיה

מעבר דירה כרוך גם בכמה עניינים בירוקרטיים חשובים שיש לבצע לפני יום המעבר או מיד אחריו: העברת מנויי תקשורת כגון טלפון, כבלים, אינטרנט; סגירת חובות ארנונה, חשמל, ועד בית וכד'; הודעה על שינוי כתובת למשרד הפנים; העברת כתובת לדברי דואר; עדכון כתובת אצל ספקי שירות שונים כגון קופת חולים וכמובן - העברת המשכנתא אם יש כזו.

כמה ענייני ביטוח לפני שעוברים

בפרויקט מעבר דירה ויש גם כמה ענייני ביטוח שחשוב לסגור: ביטוח דירה (מבנה ותכולה), ביטוח משכנתא, עדכון חברת הביטוח בכתובת החדשה בפוליסה הקיימת, רכישת כיסוי מיוחד לתכשיטים או דברי ערך.

מעבר דירה הוא הזדמנות טובה לבחון את ערכי המבנה והתכולה המבוטחים. רכיב 'ביטוח דירה מבנה' מגן על הרכוש היקר ביותר שלכם. הכיסוי כולל מגוון נזקים שעלולים לקרות ובכלל זה כיסוי בשיעור יחסי לנזקים לרכוש משותף כגון מעליות. בדקו האם הערכים בפוליסה תואמים את שווי הנכס החדש.

רכיב 'ביטוח דירה תכולה' מספק כיסוי לרכוש שבתוך הדירה. בעת מעבר דירה אנשים רבים מופתעים כאשר הם מגלים כמה דברים יש להם בבית ולפעמים גם כמה הם שווים. רבים אחרים מנצלים את פרויקט המעבר לריענון הציוד הביתי כגון מכשירי חשמל ואלקטרוניקה. איך שלא מסתכלים על זה, כדאי להסתכל שוב על הכיסוי לתכולה. לקראת מעבר דירה מומלץ לפנות לחברת הביטוח על מנת לקבל הדרכה והכוונה.

לסיכום, המעבר לדירה לא יהיה קל, אך אם תקפידו על הדברים החשובים, תתכוננו מראש ותפעלו באופן מסודר הוא יהיה הרבה יותר נוח ופשוט. שיהיה לכם בהצלחה.

תגיות