אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האפליקציה שתעלים אתכם

דו"ח טכנולוגי

האפליקציה שתעלים אתכם

העבר את חיי האהבה שלך לאפליקציה, הרעיון האחרון של אפל הוא לבטל את שקע האוזניות בסלולר, מטבע מתחרה ביטקוין בטוח לכאורה מגלה שהוא לא - ומדוע מארק צוקרברג הדביק סלוטייפ על המקבוק שלו?

22.06.2016, 16:14 | יוסי גורביץ

מי צריך חיים? יש אפליקציה!

אחת המחלות הנפוצות בעמק הסיליקון היא התפיסה שלכל בעיה אנושית יש פתרון טכנולוגי, שאין מטרד שאי אפשר לעשות לו מיקור חוץ לרובוט או אפליקציה. אבל אפליקציה חדשה בשם Ghost לוקחת את זה צעד אחד יותר מדי.

אותו סינון ישן, רק בלי תחושת אשמה אותו סינון ישן, רק בלי תחושת אשמה אותו סינון ישן, רק בלי תחושת אשמה

מכירים את הרצון להעלים לנצח את הדייט הלא מוצלח שפגשתם אמש? או שיש איזה נודניק שממש חייב לספר לכם על הרעיון המופרך החדש שלו בזמן שאתם שוקלים את היתרונות היחסיים של כדור בעורף על ציאניד, ומנסחים מנטלית מכתב התאבדות?

Ghost מתיימרת לפתור את הבעיה. אתם מגדירים לה מיהו המטרד, ובכל פעם שהוא מנסה ליצור אתכם קשר האפליקציה מתערבת, ושולחת לו טקסט משועמם. היא תמשיך לשלוח לו טקסטים ברמת התלהבות של בוז'י הרצוג עד שהוא יבין את הרמז, ייעלב, וינתק אתכם מגע.

שזו כנראה הדרך הפחדנית ביותר לטפל בבעיה הזו. החלטתם לנתק מגע עם מישהו, אבל אין לכם את האומץ להתעלם ממנו או להבהיר לו שהוא לא רצוי; העברתם את הבעיה לתוכנה. אבל בפועל, מה שעשיתם הוא להעליב מישהו. רק שעכשיו אתם יכולים לומר לעצמכם שזה לא אתם, זו האפליקציה.

תתבגרו כבר. אלה החיים. חיו אותם, על כל המכשולים שבהם. הדבר המדאיג פה הוא שככל הנראה יש לזוועה מנטרלת הרגשות הזו שוק.

למה בעצם אפל מוותרת על השקע לאוזניות?

השמועות החמות האחרונות ביחס לאייפון הקרוב – ואלה, יש להזכיר, רק השמועות החמות האחרונות שמטרתן עשויה להיות לעורר באזז סביב המוצר – אומרות שאפל תסיר מהמכשיר את השקע לאוזניות.

 , צילום: רפאל קאהאן צילום: רפאל קאהאן  , צילום: רפאל קאהאן

אבל רעיון שיצא לציבור, כבר אי אפשר להחזיר אותו לבקבוק; ויש למעשה כבר מכשיר אנדרואיד אחד שיישם את הרעיון המטומטם הזה. מציעים לנו כל מיני פתרונות אחרים ואומרים לנו שהשקע מיושן.

הוא אכן מיושן. והוא מתבלה יחסית מהר. והוא גם מביס כל פתרון אחר שיש לתעשייה להציע, לפחות בשלב זה. יש שורה של טיעונים נגד הרעיון הזה. שלושה מהם חזקים לדעתי מאד: קודם כל, ההחלטה של אפל לצאת מהתקן הסטנדרטי צפויה ליצור אנדרלמוסיה ולפגוע גם באנשים שלא יגעו במוצרי אפל עם מקל ממוסמר; שנית, הניסיון ליצור הבחנה מלאכותית בין האייפון לאנדרואיד באמצעות חיבורי האוזנייה לא מועיל לאף אחד; שלישית, אף אחד לא רוצה את התועבה הזו.

יש מספר טיעונים נוספים, כמו למשל שזה ניסיון להכניס נז"ק (ניהול זכויות קניין, DRM בלעז) בדלת האחורית, ושאפל היא ידידה מובהקת שלDRM. בינתיים, יש לקוות שזו אכן עז. אפל דופקת את המשתמשים שלה מספיק כשהיא מאלצת אותם להשתמש בכבל הטענה שונה מזה של אנדרואיד, שהוא הכבל התקני העולמי. מצד שני, יש מזוכיזם מסוים בקרב משתמשי אפל. מצד שלישי, שישמרו אותו לעצמם.

פסססססט, רוצה לקנות אוויר?

יש מטבע דיגיטלי בשם Ethereum, שמבוסס על המילה "אתר", כלומר אוויר. הוא מתיימר להיות מתחרה ביטקוין. וכמו ביטקוין, הוא סובל מבעיה קרדינלית: לא רק שקל לגנוב אותו, אף אחד גם לא יפצה אותך על הגניבה.

שמישהו יבטח אותו, צילום: שאטרסטוק שמישהו יבטח אותו | צילום: שאטרסטוק שמישהו יבטח אותו, צילום: שאטרסטוק

יש קרן השקעות בשם DAO שהשתמשה באת'ריום כי חבריה האמינו שזה מטבע העתיד. לפני כמה ימים ניצל גנב דיגיטלי פרצה בקוד והעלים 3.5 מיליוני את'ר – "את'ר" הוא יחידת הבסיס של את'ריום – מהחשבון של DAO. בימים שלאחר מכן, ניצלו גם גנבים אחרים את הפרצה. הם הצליחו לגנוב סכום קטן יותר, כמה מאות את'ר. אבל העובדה שהפרצה לא נסתמה ושעכשיו יש מקבילה של שיירת גנבים שנכנסת לכספת שלך ומסתלקת עם הכסף מרסקת את ערכו של המטבע.

כמה זה בעצם 3.5 מיליון אתר? השווי נע בין 45 מיליוני דולרים (אתמול) ובין 77 מיליונים (ערב הפריצה). אם הכסף הזה היה יושב בבנק, היית מבוטח. המשטרה היתה עושה משהו – טוב, אולי צריך להחריג מהכלל הזה את משטרת ישראל – והיה לך סיכוי לקבל בחזרה לפחות חלק מהכסף. פה הוא פשוט התנדף. כמו אוויר.

ועכשיו מגלים באת'ריום שאם המטבע שלך פשוט נוזל, אז הוא לא באמת מטבע, והערך שלו צולל. סביר להניח שהסיבה שהוא עוד לא ירד לאפס היא שיש יותר מדי משקיעים וכולם מחכים שמישהו אחר יבלע את ההפסדים וימכור את האת'ר שלו. בכל מה שקשור למטבע, רצוי לגלות שמרנות ולהישאר עם כאלה שמגובים על ידי משהו יציב, כמו מדינה נניח.

קצרצרים

1. ראש ה-CIA ג'ון ברנן, מי שהיה אחראי על תכנית העינויים של הסוכנות ואחר כך על הטיוח שלה, הוא כנראה טיפש או לחלופין שקרן גרוע. שהוא יבחר. הוא אמר לסנאט לאחרונה שאין בעיה עם חוק שמחייב חברות ליצר פרצות בהצפנה שלהן, והוא לא יפגע בעסקים אמריקאיים, כי אין עסקים מתחרים בעולם בתחום הזה. זו שטות מוחלטת, ועכשיו צריך לתהות אם ברנן פשוט שיקר לנבחרים כהרגלו, או שלשם שינוי הוא מאמין לשקרים של עצמו.

2. האיומים על חברות פרלמנט בריטיות בטוויטר נמשכים: הקורבן הפעם היא איווט קופר, אשת הלייבור, שאיזה שרץ איים שיירצח את ילדיה ונכדיה משום שהיא תומכת בהשארות באיחוד האירופי. קופר הגישה תלונה למשטרה, ואמרה שעדכנה גם את טוויטר עצמה. בטיפול של טוויטר יש שיפור – לפני כשבוע קיבלתי איום רצח, הגשתי תלונה לטוויטר ותוך יומיים עדכנו אותי שהחשבון נחסם. גם למשטרה רצינית זה לא צריך להיות מסובך מדי. אם לא מתייחסים לתופעה הזו בנחישות, האספסוף ישתלט על הרשת.

3. מארק צוקרברג אולי מוכר את הפרטיות שלכם למחייתו,אבל לשלו הוא קנאי מאד. הוא קנה בתים סביב הבית שלו כדי שאף אחד לא יוכל להציץ. כשאחותו פרסמה תמונה מארוחה משפחתית, הוא ניסה – ונכשל, זה היופי בכלי שהוא בנה – להעלים אותה מהרשת. עכשיו מתחוור שהוא שם סלוטייפ על המצלמה והמיקרופון של המקבוק שלו, כדי שאחריו אי אפשר יהיה לרגל. אתם? במקרה שלכם, הוא שומר לעצמו את הזכות להפעיל את המיקרופון של הסמארטפון שלכם על פי שיקול דעתו.

צוקרברג מדביק, צילום: 9to5mac.com צוקרברג מדביק | צילום: 9to5mac.com צוקרברג מדביק, צילום: 9to5mac.com
4. יש אמנית בשם קייסי נוקט, שה"אמנות" שלה היא ריסוס כתובות בצבע אקרילי, שהוא קשה מאד להסרה, באתרי טבע שונים. הן כוללות בדרך כלל את ההאשתג שלה, #creepytings. יש לה כמה חשבונות מדיה חברתית תחת שם העט הזה. אחרי שהיא התרברבה בהשחתה,לכמה משתמשי רדיט נמאס והם יצאו למה שהסינים מכנים "מנוע חיפוש לבשר אדם": הם צדו את קריפיטינגז וחשפו את זהותה האמיתית. אחר כך הם הלכו עם כל המידע לרשויות. עכשיו נוקט מנועה מלהיכנס מלכ-20% משטחי ארה"ב – כל שמורות הטבע שלה – וגם תצטרך להוציא 200 שעות לתועלת הציבור. יפה.

5. מעולם לא קניתי מוצר של אפל, אבל אתמול נאלצה רוחו של סטיב ג'ובס לשלוח לי פיצוי של כ-80 דולר. הפעולה הגדולה האחרונה של ג'ובס היתה קנוניית הספרים, שמטרתה היתה להעלות את מחירי הספרים הדיגיטליים באמצעות תיאום מחירים עם הוצאות הספרים הגדולות, כדי להגדיל את הרווחים המופרכים גם כך של אפל. אתמול אפל נאלצה לשלם 400 מיליוני דולרים על הקנוניה. תודה, סטיב. 

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
דוגמא טובה לדרך בה רשויות, יכולות להגן על
דוגמא טובה לדרך בה רשויות, יכולות להגן על ערכי טבע ונוף מפני פגיעה מתמשכת ובלתי הפיכה. הרשויות האמונות על שמירת ערכי טבע ונוף במדינת ישראל, צריכות להקשיח עמדתן בכל הנוגע להשחתת אתרים. תחת מושג השחתה רצוי לכלול: השלכת אשפה ברשות הרבים. ישראלי מזהם לא יורשה להכנס לאתרי שמורות טבע, קק"ל, פארקים לאומיים וכדו'.
Blowdryer  |  24.06.16
3.
ויתור על שקע האוזניות זה רעיון גרוע וגם
ויתור על שקע האוזניות זה רעיון גרוע וגם ישן מאוד והוא ממש לא של אפל. לנוקיה היו מכשירים עם חיבור יחודי לאוזניות+דיבורית וללא שקע אוזניות סטנדרטי, מכשיר האנדרואיד השני (והראשון רק עם מסך מגע ללא מקלדת נשלפת) של HTC היה ללא חיבור אוזניות כהאוניות+דיבורית התחברו למיקרו USB (היה לי אותו, המכשיר עצמו היה נהדר והוא עובד עד היום אבל המחסור בחיבור האוזניות היה סיוט) וגם סמסונג הוציאו בעבר כמה ללא שקע כזה (כמו ה Samsung A797 Flight). אגב, השמועה האחרונה אומרת שכן יהיה שקע כזה באייפון החדש.
Turtle  |  22.06.16
לכל התגובות