אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"לא יהיו הנפקות אמריקאיות בשנה הקרובה" צילום: ענר גרין

"לא יהיו הנפקות אמריקאיות בשנה הקרובה"

קריסת אורבנקורפ וקשיי המימון של אקסטל שרפו את הגשר בין המשקיעים הישראלים ליזמי הנדל"ן האמריקאים. אחרי שורת ביטולי הנפקות החתמים מודים: "הורדנו את הראש השוק בקיפאון ולא יצא ממנו עד המחצית השנייה של 2017"

23.06.2016, 07:46 | אורן פרוינד

יזמי הנדל"ן מניו יורק גייסו בשנתיים האחרונות יותר מ־10 מיליארד שקל, במה שהיה נראה כמו השתלטות עוינת על שוק החוב הישראלי. אלא שהמשקיעים הישראלים החליטו לשים סוף לגל ההנפקות הזה לעת עתה.

קראו עוד בכלכליסט

למעט חברת נמקו (Namco) האמריקאית, שצפויה לצאת לגיוס בחודש יולי הקרוב בדירוג אשראי של +A, שוק ההנפקות של החברות האמריקאיות נכנס לקיפאון עמוק, וככל הנראה הוא לא ייצא ממנו לפחות עד המחצית השנייה של 2017. ל"כלכליסט" נודע כי לאומי פרטנרס, גוף החיתום שאחראי בין השאר על הגיוסים של ענקיות הנדל"ן מויניאן וקרן הריט KBS, היה בעיצומו של תהליך גיוס עבור קרן ריט אמריקאית עם הון עצמי של 500 מיליון דולר והמליץ לבסוף לקרן לוותר על הגיוס בשנה הקרובה. חתמי לאומי המליצו זאת בעקבות הפאניקה שנוצרה בשוק לאחר הקריסה של אורבנקורפ ואף על פי שבקרן הריט הביעו נכונות להמשיך את ההנפקה.

המשקיעים הישראלים המשקיעים הישראלים המשקיעים הישראלים

התרופפות האמון

 

לא רק בלאומי פרטנרס שורר קיפאון. משיחות של "כלכליסט" עם חתמים בשוק עולה כי לאחר קריסת אורבנקורפ הקנדית והצרות של אקסטל האמריקאית שהביאו לעלייה בתשואות האג"ח של כל החברות האמריקאיות, החליטו החתמים לצנן את גל גיוסי החוב של האמריקאיות לשנה הקרובה כדי לתת לפאניקה בשוק להירגע במעט.

היום, תשע חברות נדל"ן אמריקאיות מתוך 17 שגייסו בישראל בתקופה האחרונה ננסחרות בתשואות לפדיון שגבוהות מהריבית שגייסו בהנפקה, מה שמאלץ את החתמים לעסוק בתחזוקת החברות הקיימות. אחד הביטויים לכך הוא סיור האנליסטים שארגנה פועלים אי.בי.איי בשיתוף עם חברת ויקטורי של רפי ליפא וגל עמית בניו יורק. בימים אלו נמצאים 28 אנליסטים ומנהלי השקעות ישראלים בניו יורק בביקור אצל החברות האמריקאיות במטרה ברורה: להחזיר את האמון בקרב המשקיעים בחברות הנדל"ן האמריקאיות.

מנהטן, צילום: corcoran מנהטן | צילום: corcoran מנהטן, צילום: corcoran

שרשרת ביטולים

 

למעט נמקו, החברות האמריקאיות פרינסטון ו־WCCG היו אמורות להנפיק במהלך החודשים יוני־יולי בבורסת תל אביב, אולם החליטו לבטל את ההנפקה. התקדמות בנושא תלויה בהצלחתה של אקסטל להשיג את המימון שלה שעתיד להיסגר עד לסוף חודש יוני וברגיעה של השוק המקומי מקריסת אורבנקורפ. "החלטנו להוריד את הראש לשני רבעונים לפחות", אמר אחד החתמים הגדולים בשיחה עם "כלכליסט".

"קשה לי לראות שיהיו עוד עסקאות השנה בקרב האמריקאיות. 2017 זה כבר סיפור אחר. אני מקווה שהזמן יעשה את שלו. יש בין שלוש לארבע חברות על המסך שהן טובות כרגע בכל קנה מידה. אני מדבר על קרן הריט KBS, רילייטד ומויניאן שלדעתי הן הזדמנויות. שאר החברות נמצאות כרגע במצב בעייתי מבחינת התשואות שלהן, ואני חושב שהמשקיעים הישראלים אמרו את שלהם. אני לא רוצה להיכנס לתהליך ארוך של גיוס כסף שעלול להיפסק. במחצית הראשונה של 2017 השוק יחזור". חתם אחר אמר ל"כלכליסט" כי "כרגע אף אחד לא עובד על הנפקות. אנחנו עכשיו מנסים לעשות דברים אחרת וזה גוזל זמן".

מחלוקות עם יואל גולדמן

 

הסיור של מנהלי ההשקעות הישראלים בניו יורק כלל ביקור בנכסים של החברות אולייר, לייטסטון, ספנסר, קרן הריט KBS, חברת GFI וברוקלנד. במהלך הסיור המשקיעים הישראלים התרשמו ברובם לטובה מהנכסים, אך בביקור עם יואל גולדמן במטה חברת אולייר השיחות היו פחות טובות.

במהלך הפגישה המשקיעים ביקשו מגולדמן התחייבות שלא יהיו פרויקטים חדשים בחברה עד סיום פרויקט המגורים של החברה בבושוויק (ברוקלין). גולדמן סירב להתחייב על עניין זה והמשקיעים הישראלים יצאו מאוכזבים מהפגישה.

אתמול דיווחה GFI על עסקה חדשה. החברה הודיעה כי רכשה את מתחם הדירות להשכרה Lakes at Deerfield שבדרום פלורידה תמורת 34 מיליון דולר. מדובר במתחם שכולל 212 יחידות מגורים להשכרה המשתרע על שטח של 206,720 רגל רבוע. בכוונת GFI להשקיע סכום נוסף של 1.1 מיליון דולר בהשבחת יחידות הדיור במתחם והשטחים הציבוריים.

מהלך זה צפוי, על פי הערכות החברה, להגדיל את הכנסותיה משכירות ולהעלות את שווי הנכס, באופן ששיעור התשואה הפנימי (IRR) הצפוי לתקופה של 7 שנים מיום העיסקה יעמוד על 14% לשנה. ה־NOI הצפוי משנת 2016 יעמוד על 1.8 מיליון דולר לשנה (שנת פעילות מלאה).

תגיות