אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אלה האפליקציות שאתם רוצים למחוק ממכשיר האנדרואיד שלכם, ובהקדם

אלה האפליקציות שאתם רוצים למחוק ממכשיר האנדרואיד שלכם, ובהקדם

להרבה אפליקציות שהיו פעם פופולריות מאוד נוספו ברבות השנים פיצ'רים פוגעניים: מאיסוף מידע פרטי, דרך העברת היסטוריית גלישה ועוד מיני אסונות. קבלו חמש מהן - וכללים לבחירת אפליקציות בעתיד

25.06.2016, 17:11 | רפאל קאהאן

רוב הכתבות על אפליקציות מנסות לייעץ למשתמשי המובייל אילו מהן שוות התקנה ואילו לא. אך הפעם אנחנו רוצים לנקוט בגישה שונה: כמה מהאפליקציות הפופולריות לאנדרואיד - גם בקרב משתמשים ישראלים - שפעם נחשבו להתקנת חובה על כל סמארטפון לא עמדו בפגעי הזמן. ברוב המקרים משום שנמכרו לגורמים שונים ששינו את דרך הפעולה שלהן, מבלי ידיעתם של המשתמשים. הנה חמש אפליקציות ספציפיות שאנחנו ממליצים בחום להיפטר מהן, ועוד כמה כללי אצבע לבחירה עתידית.

קראו עוד בכלכליסט

1. ES File Explorer - אפליקציית ניהול קבצים זו הייתה פעם המלכה של התחום והפופולריות שלה הרקיעה שחקים בזכות תכונות שימושיות וממשק משתמש יעיל. היא הייתה חביבה על רבים (גם על כותב שורות אלו - ר"ק). אך לא עוד. היא הייתה מעולה עד לפני כמה שנים, אבל אז החליטו המפתחים שהם צריכים להרוויח יותר כסף, לגיטמי. מה שהם עשו זה להוסיף רכיב פרסומי שמנדנד למשתמשים בלי הרף באמצעות חלונות קופצים שיפצירו בכם להוריד עוד אפליקציה שלעולם לא תצטרכו. אבל זה רק בגרסה החינמית. אז אם אתם לא רוצים לסבול מהצקות ומרכיבים ששותים לכם את המידע, או שתשלמו (וגם אז חלק מהרכיבים עלולים להמשיך לפעול), או שתלכו על אלטרנטיבה, ויש לא מעט כאלה, כגון: OI File Manager שמבוססת על קוד פתוח, FX File Explorer המעוצבת או Total Commander שמגיעה היום מותקנת מראש על לא מעט סמארטפונים.

2. UC Browser - דפדפן פופולרי מאוד, בעיקר במזרח אסיה. הוא נחשב לשימושי מאוד עבור אלו שמעוניינים לחסוך בנתוני גלישה, אבל זה מגיע עם מחיר שלא כולם מודעים אליו: הוא מעביר את כל המידע שלכם ללא הצפנה לשרתי יאהו וגוגל. המידע כולל מספרי IMEI ו-IMSI, מזהה אנדרואיד וכתובות MAC של כל רכיב שמחובר למכשיר שלכם. עבור מי שזה נראה לו טריוויאלי, אציין שאלו פריטי מידע שמסייעים להאקרים לקבל גישה לחשבונות המייל והרשתות החברתיות שלכם, שלא לומר לחשבון הבנק שלכם. זאת ועוד, האפליקציה מעבירה גם את המיקום שלכם לשרתי עליבאבא הסינית, לא בטוח למה. בקיצור, הסתפקו בדפדפנים המוכרים כרום, פיירפוקס או אופרה.

3. Dolphin Browser - דולפין נחשבה עד לפני מספר שנים לאפליקציה היחידה שאיפשרה הפעלת פלאש על מכשיר המובייל. אבל השנים עברו וכך גם הצורך בפלאש. אז נכון שהוא גם שימושי לצפייה בסרטוני HTML5, כמו באתר יוטיוב, אבל גם כרום יודע לבצע זאת לא פחות טוב. הבעיה של הדפדפן הזה, כמו עם קודמו ברשימה זה שמדובר למעשה ברכיב מעקב שמוסווה כאפליקציה. אם UC מעביר הרבה נתונים פרטיים, דולפין מעביר אפילו יותר. חוץ מהחשודים המיידיים שציינתי בסעיף 2, הוא מעביר גם את נתוני הגלישה שלכם במצב מוסתר, המצב בו אתם ממש לא רוצים שמישהו יוכל לראות לאן גלשתם ומדוע. החלק המפחיד באמת זה שהוא שומר את הנתונים האלה גם על המכשיר עצמו, כך שכל מי שנהנה מגישה למכשיר שלכם יכול לגשת אליהם.

4. Clean Master - אפלקיציה זו היא אחת מחביבות הקהל, בעיקר בקרב משתמשים חדשים או כאלה שלא מבינים כיצד סמארטפון עובד. עם 600 מיליון הורדות עד כה ודירוג של 5 כוכבים היא נראית אמינה מאוד, אבל יש קוץ. החברה שמפתחת את האפליקציה נרכשה לפני כשנתיים על ידי צ'יטה מובייל. עבור מי שלא מזהה את השם מדובר בחברת אפליקציות סינית שידועה לשמצה בזכות מדיניות שיווק ופרסום אגרסיבית במיוחד. אם זה לא מספיק, אז דעו שמה שהיא עושה, קרי "ניקוי זיכרון", הוא למעשה פעולה שכבר מזמן אין שום סיבה לבצע. אנדרואיד התפתחה מאוד בשנים האחרונות והיא יודעת לנהל את הזיכרון שלה מצויין בעצמה. אפליקציות ניהול זיכרון מעין אלה עושות יותר נזק מתועלת. חוץ מזה האפליקציה מלאה בהפניות ופרסומות להורדת אפלקיציות נוספות של צ'יטה מובייל והיא עושה זאת בצורה אגרסיבית ובוטה למדי. אפליקציה דומה שגם היא סובלת מאותם חסרונות היא CLEAN it שמוסיפה חטא על פשע בכך שהיא מפרסמת יכולות שיעשו הכל חוץ מלסייע לסמארטפון שלכם. בקיצור הימנעו מכל אפליקציות הניקוי האלה, כיום כל סמארטפון מודרני יודע לבצע את כל הפעולות האלה בעצמו ואין לו צורך בסיוע מפוקפק.

5. DU Battery Saver & Fast Charge - הנה עוד אפליקציה שפעם נחשבה, היא או דומותיה, להכרחית. כמו שאר האפליקציות ברשימה גם זו הפכה עם השנים להונאה. גם את מה שהיא מתיימרת לבצע - לחסוך בסוללה ולהאיץ את הטעינה שלה - היא לא יודעת לספק. הסיבה לכך פשוטה, מאז גרסה 4 של אנדרואיד, גוגל הוסיפה תכונות ניהול צריכת חשמל שמייתרות את כל מה שאפליקציות עשו. אנדרואיד מרשמלו (6) יודעת אפילו ל"הרדים" אפליקציות שעובדות ברקע, מה שמוריד בצורה דרסטית את צריכת החשמל. תכונת הטעינה המהירה לא קשורה למערכת ההפעלה. היא עובדת דרך החומרה של הסמארטפון, מכשירים מודרניים רבים מצויידים בה והיא דורשת מטען ייעודי ותו לא. DU היא גם מלכודת פרסומות, היא דוחפת אותן לאפליקציות אחרות ואפילו למסך הבית שלכם אם היא יכולה. הימנעו.

6. אפליקציות פנסים - כן, כן. אלה הן הסוג הגרוע ביותר. אני לא מכיר שום סמראטפון - ואני מתנסה בהרבה מהם - שאינו מגיע עם כפתור שמאפשר להדליק את נורת הפלאש ולהפוך אותו לפנס. זו תכונה שמובנית בכל מכשיר בתוך ממשק ההפעלה שלו. אין שום צורך להוריד אפליקציה חיצונית שבמקרה הטוב תתפוס לכם מקום ובמקרה הרע תדחוף לכם פרסומות או תשתה את המידע האישי שלכם ותשלח אותו לחברות שיווק מפוקפקות או גרוע מכך לידי האקרים. אנא הימנעו מהן בכל מחיר.

7. אפליקציות לניהול אפליקציות - התואר אולי מבלבל, אך הוא מציין את כל האפליקציות שמאפשרות לכם לכבות אפליקציות שרצות ברקע או חוסכי זיכרון למיניהם. כמו שציינתי, אנדרואיד לא זקוק להם. הוא עושה עבודה טובה מאוד בעצמו, תודה רבה. לא רק זה, אלא שאפליקציות אלה לא מסייעות יותר מאשר יציאה מהאפלקיציה בדרך המסורתית - זאת אומרת פשוט דרך ממשק ניהול האפליקציות של המכשיר שלכם. אם אתם רוצים לכבות תהליכי רקע שקשורים לאפליקציות שהתקנתם, פשוט הסירו את האפליקציה או הימנעו משימוש בה, אנדרואיד יודעת להקצות את המשאבים הנדרשים לפעולה תקינה של אפליקציות והיא לא זקוקה לעזרה.

הדוגמאות ברשימה הזו הן באמת מהגרועות שבחבורה. אך יש עוד סוגי אפלקיציות שאין צורך ממשי להתקין. ישנן למשל לא מעט אפליקציות אנטי וירוס שנחשבות ללא שימושיות, אם בגלל שהן לא מסייעות במקרה של ווירוס או בגלל שהן מכבידות על הפעולה של המכשיר שלא לצורך. אנחנו ממליצים להימנע מאנטי וירוסים לא ידועים. לרוב חברות האבטחה המוכרות כגון: AVAST, קספרסקי, Avira או AVG יש כיום גרסאות למכשירי מובייל וחלקן אפילו חינמיות. עצה נוספת, אל תתקינו אפליקציות רק בשביל לנסות ולראות, אם אתם לא מכירים אותן כנראה שיש סיבה טובה. רוב האפליקציות השימושיות ידועות ואלה שלא, יודעות למצוא את הדרכים לשווק את עצמן על ידי סוקרי אפלקיציות באתרים או כלי תקשורת אמינים ("כלכליסט" למשל).

תגיות

45 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

לכל התגובות