אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אחרי עדי צים - גם מנכ"ל אס.אר. אקורד נחקר בחשד להלבנת הון צילום: תומי הרפז, גוגל מפות

אחרי עדי צים - גם מנכ"ל אס.אר. אקורד נחקר בחשד להלבנת הון

חברת האשראי החוץ בנקאית מדווחת כי במקביל לחקירתו הטילו המשטרה ורשות המסים על אודי ניר מגבלות במשך שבוע ובהן יצירת קשר עם עובדים למעט יו"ר הדירקטוריון

23.06.2016, 16:56 | תומר גנון וזוהר שחר לוי

מנכ"ל חברת האשראי החוץ בנקאי אס.אר אקורד, אודי ניר, נחקר במסגרת החשד להלבנת הון של עשרות מיליוני שקלים באמצעות החברה שעוסקת בניכיון צ'קים. כך דיווחה היום החברה לבורסה. על פי הדיווח, המשטרה ורשות המסים הטילו על ניר מגבלות שונות למשך שבוע, ובהן יצירת קשר עם עובדים למעט יו"ר הדירקטוריון, יאיר פודים, וחשב החברה.

קראו עוד בכלכליסט

במסגרת החקירה שנפתחה ביום שני נעצרו ונחקרו 19 מעורבים. במרכזה עומד חשד שחברות כח אדם קטנות ביצעו הונאת מס וביטוח לאומי בהיקף של כ-200 מיליון שקלים, כאשר הכספים הולבנו באס.אר אקורד. נערך חיפוש במשרדי החברה ברמלה והוקפאו חשבונות הבנק שלה. בעל השליטה בחברה, עדי צים, נעצר ונחקר בחשד לביצוע עבירות מרמה, מס והלבנת הון. בית משפט השלום בראשל"צ הורה על הארכת מעצרו עד יום ראשון הקרוב.

עם פתיחת החקירה החרימה המשטרה גם כלי רכב שבבעלותו של צים, וכן הוטלו מגבלות שונות על נכסיו ובהן מניות אס.אר אקורד שבבעלותו – 82% מההון הנסחר בשווי שוק של כ-132 מיליון שקלים. על פי דיווח החברה היום, נאסר על צים גם לבצע דיספוזיציה במניות המוחזקות על ידו בחברות הפרטיות שבבעלותו.

שופט בית משפט השלום בראשל"צ, רפי ארניה, כתב בהחלטתו להורות על המשך מעצרו של צים עד יום ראשון כי "החשדות הן שהחברות של החשוד (צים, ת.ג וז.ש.ל) שימשו מצע לביצוע עבירות על ידי צדדים שלישיים, כאשר החשוד ידע והיה מודע לכך. מהחומר שבפני עולה כי יש בסיס לחשדות נגד החשוד. אין מדובר בהפרחה סתם לחלל האוויר. מהחומר עולה לכאורה כי קיימת מעורבת של החשוד ועומקה והיקפה צריכים להתברר".

 , צילום: שאטרסטוק צילום: שאטרסטוק  , צילום: שאטרסטוק

שאר החשודים בפרשה שמעצרם הוארך לפרק זמן של 4-6 ימים, 17 במספר, הם עובדים ומנהלים בחברות כח האדם שהוציאו לכאורה את הכספים במרמה מהמדינה, וכן בעלים של חברת ניכיון צ'קים נוספת שדרכה הולבנו לכאורה כספי ההונאה. שיטות המרמה להוצאת כספים מקופת המדינה, כך טוענים במשטרה וברשות המסים, היו מגוונות. בין היתר ניפוח עסקאות והפקה וקיזוז של חשבוניות פיקטיביות מול רשות המסים, וכן באמצעות מצגי שווא שגרמו להוצאות קצבאות מביטוח לאומי עבור עובדים שקיבלו במקביל שכר.

לחשודים בפרשה מיוחס חשד לביצוע עבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, זיוף בנסיבות מחמירות, קשירת קשר לפשע, עבירות על חוק איסור הלבנת הון, עבירות על חוק המע"מ ועבירות על פקודת מס הכנסה, ועבירות של זכויות עובדים.

כפי שפורסם ב"כלכליסט", על פי מקורב לחקירה המשטרה ביצעה בחודשים האחרונים האזנות סתר לטלפונים הניידים של חלק מהמעורבים בפרשה. לטענת גורם נוסף המקורב לחקירה, הראיות לכאורה שנאספו קושרות את צים לידיעה ישירה וברורה על כך שמקור הצ'קים שנפרטו באס.אר אקורד הוא בעבירות מרמה שביצעו המעורבים – מנהלים ועובדים בחברות כוח אדם קטנות כגון מוקד אריק, יהלום, בטר קלין, א.מ לימה ול.ש. המודעות למקור הכספים "השחורים", כך הגורם, מעלה חשד שצים ביצע באמצעות אס.אר אקורד עבירות של הלבנת הון. כלומר שצים "כיבס" עבורם את הכספים כאשר הסכים שהצ'קים שקיבלו במרמה מהרשויות יומרו למזומן.

תגיות