אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רוח קהילתית: קיקסטארטר שוברת את הכללים צילום: בלומברג

מאקרו טכנולוגי

רוח קהילתית: קיקסטארטר שוברת את הכללים

החברה בחרה לחלק דיבידנדים כדרך להעניק למשקיעים תמורה מהירה, צעד נדיר בחברות סטארט-אפ פרטיות הממומנות מכספי הון סיכון

25.06.2016, 08:32 | נמרוד צוק

קיקסטארטר הגיע שוב לכותרות אתרי הכלכלה בסוף השבוע, אבל הפעם לא בזכות מוצר חדש ששבר שיאי גיוס באתר אלא בשל מהלך לא שגרתי של החברה שמפעילה את הפלטפורמה: חלוקת דיבידנד זהו צעד נדיר בחברות סטארט־אפ פרטיות הממומנות מכספי הון סיכון. בהמשך צפויה החברה לחלק דיבידנדים נוספים, כדרך לתת למשקיעים תמורה מהירה.

קראו עוד בכלכליסט

הצעד בוצע בחשאי בחודש מרץ, נחשף לפני כמה ימים בדיווח של "בלומברג" ומשך תשומת לב בזכות ההליכה נגד התפיסה הכלכלית הבסיסית של השקעות הון סיכון: להזרים כסף למספר חברות בידיעה שרובן ייכשלו וייסגרו ושיעור קטן מהן יבצעו הנפקה מוצלחת או יימכרו בסכום גדול. במסגרת מודל זה, רווחי החברה השוטפים, במידה וישנם כאלו, מוזרמים לפיתוח טכנולוגי או עסקי. בנוסף, מייסדי החברה הצהירו בעבר כי אין בכוונתם לצאת לבורסה, ובשנה שעברה רשמו אותה כ"תאגיד לתועלת הציבור", מהלך שבמסגרתו החברה התחייבה להקצות 5% מרווחיה לצדקה ומטרות חברתיות.

מנכ"ל קיקסטארטר ינסי סטריקלר. צעד נדיר, צילום: בלומברג מנכ"ל קיקסטארטר ינסי סטריקלר. צעד נדיר | צילום: בלומברג מנכ"ל קיקסטארטר ינסי סטריקלר. צעד נדיר, צילום: בלומברג

שורת צעדים אלו אמנם הופכים את חיי הקרנות והאנג'לים שהשקיעו בחברה לקלים פחות, אבל הם עומדים בקנה אחד עם התפיסה הקהילתית שרבים מהמיזמים שמגייסים כסף דרך הפלטפורמה מציגים. מצד שני, משקיעי קיקסטארטר ירצו לראות בסופו של דבר החזר של לפחות פי שלושה על השקעתם, ובעמק הסיליקון רבים מסתכלים בעין סקפטית על נסיונות קיקסטארטר לעשות דברים באופן שונה. אף על פי שקיקסטארטר מובילה בענף, נראה כי בסופו של דבר לא תהיה לה ברירה אלא לנקוט בצעדים קונבנציונליים שיספקו את דרישת המשקיעים. 

תגיות