אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

יו"ר בנק הפועלים: הברקזיט עלול להתגלגל למדינות נוספות

יו"ר בנק הפועלים יאיר סרוסי: הקצוות הפוליטיים משכו את בריטניה להחלטה לפרוש מהאיחוד האירופי. השאלה - האם יצליחו לחזור להיגיון כלשהו

24.06.2016, 14:25 | עוזי בלומר

בחדר המסחר של בנק הפועלים בתל אביב נערכו ללילה אינטנסיבי, על רקע קיום משאל העם בסוגיית הברקזיט בבריטניה. החלטת הציבור הבריטי להיפרד מהאיחוד האירופי הפתיעה את השווקים והעלתה את העצבנות במסחר.

יו"ר בנק הפועלים יאיר סרוסי, שהגיע הבוקר  (ו')לחדר המסחר של הבנק אמר בשיחה עם כלכליסט TV  שהחלטת הציבור הבריטי הושפעה מזרמים פוליטיים, ולמעשה מה שקרה הוא שה"קצוות" הפוליטיים משכו את בריטניה להחלטה, משום שאנשי המרכז והמערכת השלטונית רצו להמשיך במצב הקיים. לדברי סרוסי, ההחלטה להיפרד מהאיחוד האירופי עלולה להתגלגל למדינות נוספות באירופה, ולמעשה לא ברור אם ומתי יצליחו קובעי המדיניות להחזיר את המצב להיגיון כלשהו.

יאיר סרוסי, יו"ר בנה"פ. איך ישפיע הברקזיט על המשק הישראלי, צילום: רותם מלנקי יאיר סרוסי, יו"ר בנה"פ. איך ישפיע הברקזיט על המשק הישראלי | צילום: רותם מלנקי יאיר סרוסי, יו"ר בנה"פ. איך ישפיע הברקזיט על המשק הישראלי, צילום: רותם מלנקי

תגיות

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
אם יו"ר בנק הפועלים נגד פרישת בריטניה מהאיחוד
אם יו"ר בנק הפועלים נגד פרישת בריטניה מהאיחוד ועוסק כל כך בהפחדות מקטסטרופה כלכלית אז כנראה שזה הדבר הנכון ביותר לציבור הבריטי. האיחוד האירופי נשלט ע"י בעלי הון בעלי השפעה וכוח רב כך שאני באופן אישי לא נוטה להסתמך על מה שטוב להם. כלל ברזל, מה שטוב לבנקאים אף פעם לא טוב לציבור הרחב. לפיכך, אם רוצים לדעת מה נכון ומה לא נכון, צריך פשוט לשאול את דעתם של הבנקאים, הטייקונים, בעלי ההון ובעלי הבורסות בעולם ואז פשוט לבצע את ההיפך הגמור ממה שהם רוצים. ראינו לאן הובילו אותנו הבנקאים ב 2008, אז הם בטח לא אלו שיודעים מה טוב לכלכלות המדינות אלא יודעים רק מה טוב לעצמם ולמבקשי טובתם. ראינו גם לאן הגלובליזציה והניאו קפיטליזם הובילו את העולם, בלתי מתקבל על הדעת למשל שאם כלכלת יוון הייתה קורסת ומגיעה לחדלות פירעון, אז הדבר היה מוביל למשבר כלכלי עולמי. מספיק כבר עם הבלוף שגלובליזציה זה דבר טוב. זה אכן דבר טוב לבעלי ההון ורע לציבור הרחב. צריך לפרק את האיחוד האירופי ולחזור לכלכלה של כל מדינה בפני עצמה עם קשרי מסחר והסכמים עם מדינות אחרות ושיתופי פעולה כלכליים. זה מייצר מקומות עבודה, מעודד תחרות, מייצר צמיחה אמיתית ומגדיל את כוח הקנייה. לעומת זאת, איחודים וגלובליזציה גורמים להעברת הייצור למזרח הרחוק, לשחיקת שכר, לצמצום משרות, להיעדר תחרות ולהגברת האבטלה. "אז.... שלא יעבדו עליכם"!!!!
Quill  |  24.06.16
6.
האיחוד האירופי הנו והיה מערכת לא יציבה, שלאף
האיחוד האירופי הנו והיה מערכת לא יציבה, שלאף אחד לא ברור מה מטרת האיחוד. מדוע גרמניה צריכה לסבסד את יוון ? בשורה התחתונה מדינות חרוצות סיבסדו את העצלות, ושעריהן היו פתוחים בין השאר לתנועה מפחידה של מהגרים מוסלמים.   האזרחים שהצביעו, לא מבינים בכלכלה, הם מבינים שמוסלמים הופכים להיות בעייה אצלם בשכונה. סיפור האיחוד נגמר !  בטווח חמש שנים מעכשיו כל לאום יחזור למקומו ויטפל בענייניו..  צפויות חמש שנים של זעזועים כלכליים ובעיקר בתחום מלחמת שערי המטבעות.
Jacque884  |  24.06.16
5.
בישראל זה נחשב חכם להגיד שמה שהרוב רוצה
בישראל זה נחשב חכם להגיד שמה שהרוב רוצה זה השפעה של ה"קצוות". כן, סבבה... המיעוט שהפסיד זה המרכז ה"שפוי" ומי שניצח זה הקצוות..?!? סטטיסטית זה לא ממש מסתדר לי... אולי בגלל זה אני מקבל כמה מיליונים כל שנה. טוב, כנראה שגם אני רק קצה של משהו :)))
Quill  |  24.06.16
לכל התגובות