אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אופס: סורוס היה בלונג על הליש"ט לפני הצבעת הברקזיט צילום: בלומברג

אופס: סורוס היה בלונג על הליש"ט לפני הצבעת הברקזיט

המשקיע שהפך לאגדה כאשר "שבר" את הבנק המרכזי של בריטניה בשנות ה-90 - לא הצליח להמר על הסוס הנכון במשאל העם הבריטי

27.06.2016, 10:45 | שירות כלכליסט

ג'ורג' סורוס, המשקיע המיליארדר שזכה למוניטין עולמי כשב-1992 הימר על פיחות הליש"ט, היה דווקא ב"לונג" על הלירה שטרלינג לפני הצבעת הברקזיט. לאחר ההצבעה נפל הליש"ט למרות שלא נראו מאז 1985.

קראו עוד בכלכליסט

דובר מטעם סורוס מסר היום (ב') כי סורוס לא "עשה ספקולציות נגד הלירה שטרלינג כאשר טען בזכות ההישארות באיחוד האירופי".

בימים טרם משאל העם שתוצאותיו סימנו את תחילת הקרע בין בריטניה לאיחוד האירופי, התריע סורוס כי הלירה שטרלינג עלולה לצנוח בלמעלה מ-20% כנגד הדולר, נוכח חוסר ההבנה של המצביעים של עלותו האמיתית של הברקזיט. הליש"ט צנחה בשיעור שיא ביום שישי, וממשיכה לרדת היום.

"התרחיש הקטסטרופאלי שממנו רבים חששו התממש, והחל תהליך בלתי הפיך של התפוררות האיחוד האירופי", כתב סורוס ב-25 ביוני במאמר לפרויקט סינדיקט שבו הוא מנתח את תוצאות המשאל.

את תהילתו קנה סורוס כאשר כמנהל קרנות "שבר" את הבנק המרכזי של אנגליה ב-1992, והרוויח 1 מיליארד ליש"ט הודות להימור שבריטניה תיאלץ לבצע פיחות במטבע. בשבוע שעבר אמר סורוס במאמר דעה לעיתון ה"גרדיאן" שהוא היה בר מזל להניב רווחים למשקיעיו, על חשבון הבנק המרכזי של אנגליה וממשלת בריטניה.

ג ג'ורג' סורוס | צילום: בלומברג ג

תגיות

12 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
כמה תובנות : א] גם הוא מזדקן, מסתבר.
כמה תובנות : א] גם הוא מזדקן, מסתבר. תשאלו אותי , ביצועים בגיל השלישי לא משהו. ב] בעסקים ספקולטיבים, יום אסל ויום בסל. זו טיבה של הספקולציה - הערכה הסתברותית של התוצאות האופציונליות. אבל, בהסתברות כמו בהסתברות, כל זמן שאינה אחד או אפס מוחלטים, הכל אפשרי. ג] כמו שאני מכיר את היהודי ההונגרי הזה, לא צריך לעשות מגבית כדי שיחיה ברמת חיים יותר מסבירה. אז , הפסיד כמה מיליארדים. לא נורא, נשארו לו מספיק מיליארדים לגמור את החודש.
Flower  |  27.06.16
לכל התגובות