אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"נמשיך לפתוח את השוק לייבוא גם אם תעשיינים יצטרו לסגור קווי ייצור" צילום: ענר גרין

"נמשיך לפתוח את השוק לייבוא גם אם תעשיינים יצטרו לסגור קווי ייצור"

כך לדברי עמית לנג, מנכ"ל משרד הכלכלה בכנס איגוד המזון. לנג הסביר כי כוונת משרד הכלכלה היא לאתגר את התעשייה המקומית באופן שיאפשר לה לתת מענה לתחרות. מנכ"ל קוקה קולה הפורש: הסיבה היחידה לייצר בישראל היא ציונות"

27.06.2016, 16:17 | נורית קדוש

"נמשיך לפתוח את השוק לייבוא ויכול להיות שתעשיינים מקומיים יצטרכו לסגור קווי יצור ולייבא", כך אמר עמית לנג, מנכ"ל משרד הכלכלה בכנס איגוד המזון שהתקיים היום בכפר המכביה. הדברים נאמרו בפאנל שעסק בכדאיות היצור בישראל.

קראו עוד בכלכליסט

לנג הסביר את כוונת משרד הכלכלה בנסיון לתת מענה לצרכנים לצד הנסיון לאתגר את התעשייה המקומית שתתפתח באופן שיאפשר לה לתת מענה לתחרות המתרחבת.

למרות הדברים, לנג הביע הבנה לטענות התעשיינים לרדיפה: "תעשיית המזון חשה בצדק שהפכה לשעיר לעזאזל. אנחנו עוצרים במשרד הכלכלה בקושי רב הצעות חוק כמו עוד ימי חופש, תקנות סותרות בין הגנת הסביבה לבריאות על שפכים ועוד. בלמנו עשרות הצעות חוק ולכן אפשר להרגיש שעיר לעזאזל תחת מתקפה כזו".

עמית לנג, מנכ"ל משרד הכלכלה, צילום: נמרוד גליקמן עמית לנג, מנכ"ל משרד הכלכלה | צילום: נמרוד גליקמן עמית לנג, מנכ"ל משרד הכלכלה, צילום: נמרוד גליקמן

לטענת איציק תמיר, מנכ"ל קוקה קולה הפורש ויו״ר איגוד המזון, אין סיבה ליצר בישראל, למעט ציונות. "הן מבחינה כלכלית גרידא והן מבחינה עסקית, זה לא נכון לייצר בישראל. יש כאן רק 8 מיליון תושבים זה כמו עיירת מחוז בסין, אין כאן משאבים טבעיים ומרבית חומרי הגלם מיובאים. בנוסף, יש כאן רגולטורים שנאבקים אחד בשני מי יפריע לנו יותר לעבוד, בעוד בעולם יקבלו בזרועות פתוחות. הסיבה היחידה היא ציונות. מדינת ישראל צריכה תעשיית מזון משלה ולא יכולה להרשות לעצמה להיות ללא אספקת מזון איכותי בעצמה. ויש סיבה נוספת שרוב יצרני המזון נמצאים כאן דור שני ושלישי למייסדי התעשיה וזה חשוב להם משטראוס ועד ברמן".

תמיר קבל על פתיחת השוק ליבוא: "לפני שמשרדי ממשלה הפכו למשרדי יבוא, היה פה יבוא. אבל לאחרונה אנחנו מפחדים מזה שמתחילה העדפה ליבוא .מילא לתת תנאים שווים ליבוא, אבל בטח לא לתת הקלות ליבוא על פני תעשייה מקומית. יש הרבה חוקים ותקנות שמוטלים עלינו ולא על יבוא, מפיקוח כשרות ויש אווירה כאילו יבוא הוא פתרון ליצרנים מקומיים נכלולים".

לנג השיב "אנחנו מנסים באמצעות הייבוא להגדיל מגוון לצרכנים ומבינים שזה נותן פייט לתעשיינים מקומיים ונעזור להם בתכניות הכשרה לעובדים כדי לאפשר להם להתמודד. החלטנו שהמדען הראשי יעזור לחברות תעשייה מסורתית להתקדם באמצעות מתן כלים שיאפשרו להם להתמודד וליצא״.

יחד עם זאת, לנג הוסיף שיקח זמן עד שהמחירים בישראל יתקרבו למחירים באירופה.

תגיות

25 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

22.
אתה טועה כאשר אתה חושב שכל אחד יכול
אתה טועה כאשר אתה חושב שכל אחד יכול לעבוד בתוכנה או בהי-טק. זה לא ענין של משכורות זולות אלא של יוקר מחיה נמוך בארצות השכנות ובסין. כאשר עלות המחיה בארץ תהיה נמוכה כמו בסין גם המשכורות ירדו. לכן כל עוד המדינה לא דאגה להורדת יוקר המחיה שתטיל מיסוי מתאים כך שמפעלים בארץ יוכלו להתקיים אחרת לא תהיה לנו ארץ.
Popsicle  |  22.08.16
לכל התגובות