אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אפרופו הנתרן: אסם תפחית 15% מכמות המלח בחטיפיה בתוך שנתיים צילום: שאול גולן

אפרופו הנתרן: אסם תפחית 15% מכמות המלח בחטיפיה בתוך שנתיים

ההפחתה היא בנוסף להפחתה החדה שנעשתה במסגרת פרויקט "אפשרי בריא" שמוביל משרד הבריאות

29.06.2016, 08:30 | נורית קדוש

אסם פועלת להפחית את כמות הנתרן בחטיפים המלוחים. בתוך שנתיים מתכוונת החברה להפחית 15%-10% מכמות המלח בחטיפים, בנוסף להפחתה החדה שנעשתה במסגרת פרויקט "אפשרי בריא" שמוביל משרד הבריאות.

קראו עוד בכלכליסט

ההפחתה תתאפשר בזכות טכנולוגיה חדשנית שהחברה מפתחת בשיתוף המדען הראשי במשרד הכלכלה לייצור גבישי מלח חלולים, המעניקים לצרכן את חווית הטעם המוכרת כשהוא צורך פחות מלח מאשר בגבישים המלאים.

המהלך הוצג אתמול לשר הבריאות יעקב ליצמן, שסייר במפעל אסם בשדרות. כחלק מהדיון עם השר, הועלתה אפשרות לאימוץ הכללים המקובלים באירופה לגבי סימון המרכיבים בקדמת האריזה.

בתום הסיור מסר ליצמן שהתרשם מהמחויבות של אסם ליישם יעדים בנושא ההרכב תזונתי, ושהוא מאמין שהיעדים שהוצגו אכן יתממשו.

במבה אסם, צילום: אביגיל עוזי במבה אסם | צילום: אביגיל עוזי במבה אסם, צילום: אביגיל עוזי

תגיות