אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עורכי דין שכירים מתאגדים: יפעלו לחתימה על הסכם קיבוצי צילום:אלכס קולומויסקי

עורכי דין שכירים מתאגדים: יפעלו לחתימה על הסכם קיבוצי

קבוצת עורכי דין ייסדו ארגון, שנרשם כעמותה, שצפוי לאגד את עורכי הדין השכירים וכן את המתמחים במגזר הפרטי. מטרתו העיקרית היא לקדם את תנאי ההעסקה של החברים בו, במטרה לחתום על הסכמים קיבוציים עם מעסיקים

29.06.2016, 13:21 | זוהר שחר לוי

עורכי דין שכירים פועלים להתאגד ולגבש הסכם קיבוצי משותף לשיפור תנאי שכרם. בימים האחרונים הוקם ארגון עובדים של עורכי הדין השכירים והוא צפוי, כך לפי מקימיו, לאגד את עורכי הדין השכירים וכן את המתמחים במגזר הפרטי.

את הארגון, שנרשם כעמותה, ייסדו ארבע עורכות דין – פזית גולן, עו"ד במשרד עובדיה, צביקל בתל אביב; ליאור מנדלסון ממשרד אפרת ואש ממושב ניר ישראל; עו"ד רחל ינאי מירושלים ועו"ד מיטל גרף מתל אביב העוסקת בליטיגציה ודיני עבודה ומשמשת כיו"ר זמני של העמותה, עד לקיום בחירות. את הארגון מלווה כיועץ משפטי עו"ד גל גורודיסקי.

מטרתו העיקרית של הארגון, כך לפי עו"ד גורודיסקי, היא לקדם את תנאי ההעסקה של החברים בו, במטרה לחתום על הסכמים קיבוציים עם מעסיקים. מקימיו מוסיפים כי הוא צפוי לדאוג גם לחבריו באופן אישי כמו גם לשיפור תנאי העבודה שלהם וכן לתנאי הרווחה וקידומם מול המעסיק.

טקס הסמכה של עורכי דין, צילום:אלכס קולומויסקי טקס הסמכה של עורכי דין | צילום:אלכס קולומויסקי טקס הסמכה של עורכי דין, צילום:אלכס קולומויסקי

"חוק הסכמים קיבוציים קובע, כי מעסיק לא יכול לפטר עובד ולא להרע את תנאי עבודתו בשל חברותו או פעילותו בארגון עובדים או בוועד עובדים", אמר עו"ד גורודיסקי. לדבריו, על מנת שהארגון יהיה ארגון יציג אצל מעסיק נדרשת הצטרפות של שליש מהעובדים. אמנם כעת אין ארגון מעסיקים של עורכי דין אבל אין מניעה לנהל מו"מ ענפי עם איגוד לשכות המסחר ובכל מקרה, לאחר שתחל הכרזת היציגות במשרדי עורכי דין, "סביר להניח שיקום ארגון מעסיקים של עורכי הדין המעסיקים, הואיל ולמשרדים יהיה אינטרס להגיע להסכמות כלליות ולא להשאיר את המו"מ הקיבוצי לנציגות של כל משרד בנפרד".

בכוונת הארגון לייצר תנאי מינימום להעסקת עורכי דין. רשאים להצטרף לארגון גם עורכי דין המשמשים כיועצים משפטיים בחברות פרטיות אולם אין בכוונת הארגון לייצג עורכי דין המועסקים על ידי המדינה והמיוצגים על ידי ההסתדרות הכללית. דמי חבר בארגון צפויים לעמוד בשיעור של 0.75% מהשכר ברוטו, וישולמו רק לאחר חתימה על הסכם קיבוצי, שבמסגרתו יוסכם על שיפור זכויות.

תגיות