אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גברת הברזל הבאה של בריטניה: נגד "זרם מהגרים גוזלי משרות" צילום: אי פי איי

גברת הברזל הבאה של בריטניה: נגד "זרם מהגרים גוזלי משרות"

שרת הפנים תרזה מיי מסתמנת כמועמדת המובילה להנהיג את המפלגה השמרנית לאחר פרישתו מהמירוץ של בוריס ג'ונסון. מיי: "בתקופה של אי-ודאות כלכלית המדינה זקוקה למנהיגות חזקה". נשיא צרפת פרנסואה הולנד: "על הבריטים לעזוב מיד"

02.07.2016, 22:00 | שירות כלכליסט

בפעם השנייה בתולדות בריטניה עשויה אשה לכהן כראש ממשלה. זאת לאחר ששרת הפנים תרזה מיי (59) צברה עד כה את מרב התומכים מקרב מפלגת השמרנים לראשות המפלגה במקביל להודעתו של ראש עיריית לונדון לשעבר בוריס ג'ונסון כי לא יתמודד על התפקיד.

קראו עוד בכלכליסט

"בעקבות משאל העם המדינה שלנו זקוקה למנהיגות חזקה כדי לכוונה בתקופה של אי־ודאות כלכלית ופוליטית", אמרה מיי לעיתונאים ביום חמישי, עת הודיעה על התמודדותה. אם תיבחר, מיי תהיה האשה השנייה בתפקיד אחרי גברת הברזל מרגרט תאצ'ר שסיימה 11 שנות כהונה ב־1990.

הפגנה בלונדון, היום, נגד פרישה מהאיחוד האירופי. שלטים עם הכיתוב "Bremain", צילום: איי פי הפגנה בלונדון, היום, נגד פרישה מהאיחוד האירופי. שלטים עם הכיתוב "Bremain" | צילום: איי פי הפגנה בלונדון, היום, נגד פרישה מהאיחוד האירופי. שלטים עם הכיתוב "Bremain", צילום: איי פי

המתחרה העיקרי של מיי הוא שר המשפטים מייקל גוב, מי שאמר בעבר לרשת בי.בי.סי: "לא אוכל להיות ראש ממשלה, אין לי מה שדרוש לכך, אני לא רוצה להיות ראש ממשלה".

מיי, תומכת בולטת בברקזיט, פסלה כל אפשרות לביטול ההליך, לו תיבחר לראשות המפלגה. היא נודעת בהשקפותיה הבלתי מתפשרות כלפי הגירה ומהגרים בציינה בעבר כי "ההגירה ההמונית והבלתי מבוקרת גוזלת משרות מהבריטים, מאלצת אותם לחיות על קצבאות רווחה ומורידה את רמות השכר".

מחנה התומכים בהישארות, שטרם איבד תקווה, ארגן היום הפגנה המונית במרכז לונדון. זאת בעוד נשיא צרפת פרנסואה הולנד מגביר את הלחצים על בריטניה להזדרז ולפרוש מהאיחוד.

את עמדתו הנחרצת השמיע הולנד בעקבות פגישה עם ראש ממשלת בריטניה הפורש דיוויד קמרון בצפון צרפת, בטקס זיכרון להרוגי הקרב על הסום במלחמת העולם הראשונה. "ההחלטה התקבלה. אין לעכב את יישומה ואין לבטל אותה. הבריטים יצטרכו להתמודד עם ההשלכות", אמר הולנד במסיבת עיתונאים. "מי מהם שפותו על ידי מחנה הברקזיט מתחילים להבין שהכל נגמר". הולנד הדגיש כי נדרשת פרישה מהירה כדי להימנע מאי־יציבות, בעיקר כלכלית ופיננסית". עם זאת, הלו"ז שמקדם הולנד עומד בניגוד לזה של מיי, שאמרה כי תפעיל את סעיף 50 לאמנת ליסבון ליציאת בריטניה מהאיחוד, עד לסוף השנה.

תגיות

14 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

12.
קנדה, מקסיקו, ניו זילנד, אוסטרליה, דרום קוריאה וארה"ב
קנדה, מקסיקו, ניו זילנד, אוסטרליה, דרום קוריאה וארה"ב כבר אותתו שהם מעוניינים להתחיל לדון בהסכמי סחר חופשי עם בריטניה. מה שאנשים לא מבינים הוא שהאיחוד אירופאי הוא לא איזור סחר חופשי, זהו איזור איחוד מכסים ועדיין הבריטים משלמים כ-10% על מכוניות מגרמניה, 18% על תוצרת חקלאית, ויש להם הגבלה על כמות הדגים שהם יכולים לדוג מהמים הטריטוריאלים שלהם ותקרה על כמות המזון שהם יכולים לייצר. בנוסף, המדינה אינה יכולה לחוקק חוקים שאינם ברוח בתי המשפט האירופים -  ככה שבפועל הפרלמנט הבריטי אינו מושל. ההגירה היא רק פועל יוצא מהקרקס הזה שמחריב את בריטניה לאט לאט וטוב עשו שיצאו המאיחוד המפוצל ביותר שקם בהסטוריה
OrangePaw  |  03.07.16
11.
כן, היורו הקורס ומשבר המהגרים זה העתיד.. ממש
כן, היורו הקורס ומשבר המהגרים זה העתיד.. ממש שיפר את הכלכלות של ספרד פורטוגל וצרפת.. הבריטים הבינו שהאימפריה מתה - אימפריית הביורוקרטים שיושבת בבריסל ומנסה להחריב אומות שלמות. תראה איך הם מנסים לרמוס את השוויצרים שסירבו להצטרף לתיאטרון האבסורד הזה שנקרא האיחוד האירופי
OrangePaw  |  03.07.16
לכל התגובות