אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עוזבים את הדירה ששכרתם? מיזם חדש רוצה שתתווכו אותה - בתמורה לתשלום צילום: אלירן אביטל

עוזבים את הדירה ששכרתם? מיזם חדש רוצה שתתווכו אותה - בתמורה לתשלום

מיזם דיפרנט (dfrent) מנסה לצמצם את עלויות התיווך באמצעות הדיירים העוזבים - שייצרו קשר עם שוכרים פוטנציאלים בתמורה לדמי תיווך מוזלים

03.07.2016, 14:29 | אביב גוטר

מיזם אינטרנט חדש בשם דיפרנט (dfrent) מנסה לצמצם את עלויות התיווך באמצעות תמריצים כספיים לדייר העוזב שיעזור לבעל הנכס למצוא שוכר חדש. במיזם, שהושק היום (א'), הדייר שעוזב, המכונה 'פרזנטור', מפרסם את הדירה באתר, מדבר עם שוכרים פוטנציאליים, מראה להם את הדירה ובתמורה זוכה לתשלום חד פעמי וסמלי ברגע שנכרת חוזה השכירות בין השוכר החדש לבעל הנכס.

קראו עוד בכלכליסט

בראש המיזם עומדים יזמים פרטיים – תומר פיוטרקובסקי, גיל לייזר ומורן לרנטל, שחברו יחד לאחר שחוו בעצמם חיפושי דירות שהתגלו כמתישים ויקרים. "יצרנו מצב ששלושת הצדדים – בעל הכנס, השוכר החדש והשוכר הישן, הוא הפרזנטור, מרוויחים", אומר פיוטרקובסקי. "הפרזנטור, החוליה שהכי מפסידה בשרשרת, קיבל תמריץ אמיתי לדאוג לכך שהדירה לא תהיה ריקה. הדייר היוצא הוא זרועו הארוכה של בעל הדירה, שמרוויח את איש השיווק הכי טוב לנכס שלו, והשוכר שנהנה ממשק חיפוש דירות מתקדם בסוגו בהשוואה לאתרים אחרים, ויחסוך למעלה מ-50% מעלויות התיווך".

ממשק דיפרנט. הדיירים העוזבים משווקים את הדירות ממשק דיפרנט. הדיירים העוזבים משווקים את הדירות ממשק דיפרנט. הדיירים העוזבים משווקים את הדירות

על פי המודל העסקי של החברה, דיפרנט מאפשרת לשוכר לשלם 50% מדמי התיווך ללא מע"מ, כשהכסף מתחלק בין הדייר היוצא, שיזכה לתגמול בהיקף של 70% מהסכום ו-30% יועברו כעמלה לחברה. לדוגמא, היום נהוג לשלם דמי תיווך בגובה שכר דירה חודשי + מע"מ, כך שבשכר דירה חודשי בסך 6,000 שקל, גובה דמי התיווך הוא 7020 שקל המועברים למתווך. בדיפרנט לעומת זאת דמי התיווך הם בגובה מחצית משכר הדירה החודשי, כך שיעמדו לפי הדוגמא על 3,000 שקל מתוכם 2,100 שקל יעברו ישירות לדייר היוצא. בנוסף, הדייר הנכנס יוכל לפרוס את דמי התיווך ל-12 תשלומים ללא ריבית, בשונה מהדרישה לשלם דמי תיווך מיד עם התשלום שכר הדירה הראשון.

היזמים טוענים שהדייר היוצא כלל לא יחוייב במס עבור עבודת התיווך, מאחר שמדובר בעבודה חד פעמית. בפועל, רשות המסים מגבילה הטבות מסוג זה לסכום של עד 4920 שקל, כך שמשכירי דירות יקרות פי שתיים ויותר (9,840 שקל ויותר) יצטרכו לדווח לרשות המסים על הכנסה נוספת ויהיו חייבים בתשלום מס.

זהו לא האתגר היחיד העומד בפני המיזם: יהיה קשה לוודא כי הפרזנטור הוא הדייר היוצא, כך שכל אחד מטעם בעל הדירה, אפילו הוא עצמו. בנוסף, הדייר החדש והדייר הישן עלולים להשתמש בממשק של החברה כדי לראות את הדירה מבלי להעביר לה את העמלה. עם זאת, בחברה לא מתייאשים. "ברור שבכל מקום ישנם פרצות ואפשר לעקוף את הכללים אך הם מאמינים שאנשים ישרים מיסודם וכשהם חותמים על מסמכים רשמיים הם מתנהגים כאזרחי שומרי חוק".

יוזמי דיפרנט: תומר פיוטרקובסקי, גיל לייזר ומורן לרנטל. מאמינים לטוב ליבם של המשתמשים, צילום: אלירן אביטל יוזמי דיפרנט: תומר פיוטרקובסקי, גיל לייזר ומורן לרנטל. מאמינים לטוב ליבם של המשתמשים | צילום: אלירן אביטל יוזמי דיפרנט: תומר פיוטרקובסקי, גיל לייזר ומורן לרנטל. מאמינים לטוב ליבם של המשתמשים, צילום: אלירן אביטל

תגיות

20 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

20.
זה פשוט שקר גס! אם עד עכשיו היו
זה פשוט שקר גס! אם עד עכשיו היו בערך 30% דירות מתיווך אז אם ישתמשו בשירות שלכם יהיו רק עוד דירות מתיווך! בעלות של 50% אומנם, אבל זה הרבה יותר מחינם נכון?! בקיצור לכו תספרו סיפורים על כלכלה שיתופית למישהו אחר, אתם יותר גרועים ממתווכים. דרך אגב זה לא רעיון מקורי, יש את joinery.nyc בניו יורק שמהם העתקתם. וגם הם לא מתרוממים משהו..
Boomerang  |  20.08.16
18.
קבלו ניתוח קצר ותראו כמה זה הונאה מצחיקה
קבלו ניתוח קצר ותראו כמה זה הונאה מצחיקה  , אם עכשיו נניח 35% מהדירות היו דרך תיווך ו70% פרטי ,  אז אם כולם ישתמשו באפליקציה אז 100% מהדירות שהיו ללא תיווך יהפכו להיות בתיווך עלות 50% סתם תשלום  מי המרוויח? האפליקציה , כל שוכר זב חוטם יהפוך להיות מתווך כושל שגם יכריח אתכם לקנות ריהוט וגם ינהל משא ומתן על גובה העמלה אם יהיו כמה דורשים אבל מה אכפת ל"ממציאים החברתיים הם ייקחו 30% על כל עסקה כזו 
Pumpkin  |  04.07.16
16.
חברה כל הכבוד על הרעיון, אני מקווה שהרעיון
חברה כל הכבוד על הרעיון, אני מקווה שהרעיון ישים ויקל על השוכרים, אך יש את עניין המתווכים וזה מזכיר לי קצת את אובר במוניות, שכל אחד יכול להיות מתווך כמו שכל נהג יכול להיות נהג מונית בתשלום, יהיו לכם אין ספור התנגדויות אך לא לוותר, תחרות זה תמיד טוב בשבילנו הלקוחות.
eorubin  |  04.07.16
לכל התגובות