אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יזמית: "במחיר למשתכן ביקנעם אפשר לבנות רק 3 דירות"

יזמית: "במחיר למשתכן ביקנעם אפשר לבנות רק 3 דירות"

המדינה דורשת לבטל את זכייתה של א.ר. כהן במכרז לבניית 11 דירות ביקנעם עילית, מכיוון שאינה משלמת את עלויות הפיתוח. אולם החברה טוענת שהמגרש שקיבלה קטן בפועל ממה שהוצג במכרז הרשמי

04.07.2016, 08:32 | אביב גוטר

זהו המכרז הקטן ביותר שיצא עד כה לשיווק במסגרת מחיר למשתכן - אבל נראה שהוא אפילו יותר זעיר מהמתוכנן. המכרז היחיד ביקנעם עילית הזמין את הקבלנים לבנות בשכונת שער הגיא ביישוב 11 דירות בלבד. ואולם, החברה הזוכה, א.ר. כהן, טוענת שבחוברת המכרז נפלה טעות, ושטח המגרש בפועל קטן משמעותית ומספיק לבניית שלוש דירות בלבד.

קראו עוד בכלכליסט

כעת הבנייה תקועה והצדדים מתכתשים בבית המשפט. המדינה דורשת מהחברה להשיב את המגרש, מכיוון שאינה עומדת בהסכם ולא משלמת את עלויות הפיתוח עליו, ואילו א.ר. כהן טוענת שהטעות במכרז מעכבת את הבנייה והיא אינה אמורה לשלם לפני שהבנייה מתאפשרת. 

יקנעם עילית (ארכיון), צילום: ערן יופי כהן יקנעם עילית (ארכיון) | צילום: ערן יופי כהן יקנעם עילית (ארכיון), צילום: ערן יופי כהן

א.ר. כהן זכתה במכרז לבניית 11 הדירות בדצמבר האחרון. החברה הכינה תשריט של המבנים המיועדים ונפגשה עם מהנדסת העיר יקנעם עילית, עירית טלמור, כדי לקבל את הערותיה. עם זאת, לטענתה, כפי שהוגשה לבית המשפט, בתום הפגישה התגלה שבחוברת המכרז שפרסמה רשות מקרקעי ישראל נפלה טעות והיא אינה תואמת את התכנון הקיים למגרש. במכרז היו קווי הבניין רחוקים 3 מטר מגבול המגרש, אבל לפי התכנון, המרחק הוא 15 מטר - מה שמקטין מאוד את שטח המגרש לבנייה, שמאפשר לבנות שם שלוש דירות בלבד.

מהנדסת העיר הבהירה לנציגי החברה שניתן להגיש תוכנית מתקנת לוועדה המקומית לתכנון ולבנייה. ואולם, לטענת החברה אישורה יימשך כמה חודשים, שבהם אי אפשר לקדם את עבודות הבנייה במתחם.

החברה טוענת שעדכנה את נציגי משרד הבינוי בבעיה, וביקשה שיסייעו בפתרונה. בחברה אף טוענים שבמתחם סמוך שהמדינה שיווקה בעבר בתוכנית מחיר מטרה התגלתה טעות זהה, כך שרשות מקרקעי ישראל היתה אמורה לדעת שאי אפשר לבנות 11 דירות במגרש במצבו התכנוני הקיים.

המדינה פחות התרשמה מטענות א.ר. כהן, ורמ"י ומשרד הבינוי והשיכון דרשו מהחברה להעביר את התשלום הראשון - 15% מעלויות הפיתוח. החברה השיבה שאינה מחויבת לשלם במצב שנוצר, אך דרישת התשלום נותרה בעינה, ולאחר שלא העבירה את הסכום, החליטה ועדת המכרזים ברמ"י לבטל את החוזה עמה.

בתגובה הגישה החברה עתירה מינהלית לבית המשפט המחוזי בנצרת נגד רמ"י ומשרד הבינוי, שם טענה כי "מעשיהם ומחדליהם הם הטעיה ורשלנות, כולל מצג שווא רשלני (במכרז)". החברה דורשת שרמ"י והמשרד יצהירו שאינם מבטלים את ההסכם ויפעלו לתיקון התוכנית בהתאם למה שפורסם במכרז או לחלופין שישיבו את הסכומים ששילמה החברה בתוספת פיצויים של חצי מיליון שקל.

ממשרד הבינוי נמסר בתגובה: "מאחר שמדובר בהליך התלוי ועומד בבית משפט, נמנע מאיתנו להגיב בשלב זה". מרמ”י לא נמסרה תגובה.

תגיות