אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אחרי 22 שנים וחוב של 7.5 מיליון שקל: DVP מתפרקת צילום: עידן מלכה

אחרי 22 שנים וחוב של 7.5 מיליון שקל: DVP מתפרקת

החברה הוותיקה שהתמחתה בעיבוד תמונה איבדה תקציבים שהגיעו ממערכת הביטחון. בין הנושים: הבנק הבינלאומי, בנק הפועלים, הבעלים רמי גיסין ומספר עובדים

04.07.2016, 08:20 | מאיר אורבך

חברת ההייטק הישראלי הוותיקה DVP טכנולוגיות שעוסקת בניתוח ויזואלי, הגיעה לפירוק. החברה שנוסדה ב־1993 וגייסה בתחילת דרכה השקעות מיזמי ההייטק הוותיקים יוסי ורדי ואבי פישר, נשלטה עד לפירוקה על ידי הבעלים רמי גיסין. על פי דו"ח המפרקת הזמנית של החברה, עו"ד קרן רייכבך־סגל ממשרד איתן מהלול ושדות, עיקר הנכסים של החברה הם הפטנטים של החברות הבנות שהיא מחזיקה, וכן אחזקותיה בשתי חברות בנות, אנדופיקס ודיגיטל מייקאפ.

קראו עוד בכלכליסט

ערב הפירוק, היו לחברה עשרה עובדים שעברו לעבוד בחברה בת. ארבעה עובדים שעזבו את החברה קודם לכן, הגישו בקשה לקבלת פיצויים והחובות אליהם ולעובדים נוספים עומדים על כ־400 אלף שקל. יתרת חובות החברה עומדים על כ־7 מיליון שקל, בין היתר לבנק הבינלאומי ובנק הפועלים וכן לגיסין, בעל המניות המרכזי. לחברה קיים חוב כלפיה של חברת הבת אנדופיקס של 8 מיליון שקלים.

יוסי ורדי. המשקיע הראשון בחברה, צילום: משה מילנר יוסי ורדי. המשקיע הראשון בחברה | צילום: משה מילנר יוסי ורדי. המשקיע הראשון בחברה, צילום: משה מילנר

על פי דו"ח המפרקת, החברה לא יכלה להשיב את חובותיה לאחר השקעה מסיבית בפיתוח טכנולוגיות עיבוד תמונה ווידאו, אך לא הצליחה ליצור הכנסות משמעותיות על בסיס הפיתוחים. החברה פיתחה מערכת ביטחונית למעקב אחר מטרות ימיות ושחיינים, מערכת רפואית לשיפור יישומים אנדוסקופיים וכן מערכת לתחום האסתטיקה של עור הפנים.

בעבר נהנתה החברה מהכנסות מייעוץ הנדסי וביטחוני למשרד הביטחון והתעשיות הביטחוניות, אך תקציבים אלה קטנו משמעותית ועיקר המימון של החברה נסמך על הזרמות הון של גיסין. אולם אלו לא הספיקו למול העמדת מסגרות האשראי לפירעון. חובות לרשויות וכן תביעות של עובדים הביאו את החברה לבקשת פירוק מטעמה.

תגיות