אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עורכי הדין שחייבים להכיר מתחום חדלות הפירעון בשנת 2016

חייבים להכיר

עורכי הדין שחייבים להכיר מתחום חדלות הפירעון בשנת 2016

דו"ח על פעילות האפוטרופוס הכללי וכונס הנכסים הרשמי לא מותיר ספק: ישראלים רבים קורסים תחת הנטל הכלכלי - 879 בקשות לפירוק חברה הוגשו בשנת 2015, ולא פחות חשוב - 16,500 אזרחים הגישו בשנת 2015 בקשה לפשיטת רגל

05.07.2016, 16:40 | מערכת משפטיפ

התחושה הכללית שהציבור הרחב קורס תחת הנטל הכלכלי, מקבלת משנה תוקף עם פרסום נתוני דו"ח האפוטרופוס הכללי וכונס הנכסים הרשמי (הכנ"ר) לשנת 2015, מהם מצטיירת תמונה עגומה של עלייה תלולה - 55% בהגשת בקשות לפשיטת-רגל בשלוש השנים האחרונות.

קראו עוד במשפטיפ

הדו״ח כולל סקירה כללית של פעילות האפוטרופוס הכללי והכנ"ר בתחומי פעילותו השונים (כאפוטרופוס הכללי, הכונס הרשמי והרשם לענייני ירושה), ומלווה בנתונים סטטיסטיים מקיפים, מהם עולה כי אזרחים פרטיים מסתבכים יותר כלכלית בשנים האחרונות – בשנת 2015 בלבד הוגשו 16,491 בקשות לפתיחת הליכי פשיטת רגל (מתן צווי כינוס נכסים) נתון המהווה עלייה של כ-14% לעומת שנת 2014.

בנוסף, במהלך 2015 ניתנו על-ידי בית המשפט 14,756 צווים לפתיחת הליכי פשיטת רגל (צווי כינוס) - גידול של כ-12% לעומת שנת 2014, שניתנו בה 13,228 צווי כינוס; ועלייה של כ-31% לעומת שנת 2013 שניתנו בה 11,256 צווי כינוס. מדובר בגידול מתמשך המבטא עלייה בשיעור של 43% בשלוש השנים האחרונות ו-137% בחמש שנים.

עורכי דין העוסקים בטיפול בחייבים מעצם תחום עיסוקם, ניחנים ברגישות יתרה ואמפתיה למצבם הכלכלי - ולא פחות חשוב מכך - למצבם הרגשי של לקוחותיהם. "לא פעם הציבור הרחב רואה בכותרות טייקון כזה או אחר שעבר תספורת או נתפס כשהוא נוהג ברכב שרד למרות שהוא שקוע בחובות, אך חשוב להזכיר ולזכור כי עורכי הדין שנכנסו לרשימה הם עורכי דין שמצילים לא פעם את חייהם של חייבים שנקלעו למצב כלכלי קשה בתום לב", מסבירה שחר הדר, עורכת התוכן של משפטיפ. 

מימין: עו"ד הילה נדב| עו"ד טל פינק | עו"ד לירום סנדה | עו"ד אלעד מאור | עו"ד עדי רוזנשטיין מימין: עו"ד הילה נדב| עו"ד טל פינק | עו"ד לירום סנדה | עו"ד אלעד מאור | עו"ד עדי רוזנשטיין מימין: עו"ד הילה נדב| עו"ד טל פינק | עו"ד לירום סנדה | עו"ד אלעד מאור | עו"ד עדי רוזנשטיין

 

עו"ד אלעד מאור - משרדו חרט על דגלו לייצג חייבים בלבד, מדובר בפירמה משפחתית המנוהלת על ידי עורכת הדין אתי מאור וילדיה: עו"ד שמרית מאור ועו"ד אלעד מאור. המשרד עוסק בליווי חייבים בקשת רחבה של תחומים וזוכה למוניטין של "אימת הבנקים״.

עו"ד הילה נדב - בעלת תואר ראשון ושני במשפטים ודוקטורנטית למשפטים, במקביל מחזיקה עורכת הדין נדב בתעודת גישור ויישוב סכסוכים מאוניברסיטת בר אילן. עו"ד נדב הגיעה לתחום החייבים מתוך "שליחות" כדבריה וחרטה על דגלה מאבק בנושא האלימות הכלכלית נגד נשים, נושא עליו היא מרבה להתראיין ולקדם.

עו"ד טל פינק - כחלק מתפיסת עולמה מקפידה עורכת הדין פינק להשקיע חלק מזמנה לפעילות וולנטרית הנוגעת לחייבים, בין אם במסגרת פעילותה בתנועת "גרניט" ובין אם בהתנדבותה בעמותת "ידיד" בסיוע משפטי והעצמה למעוטי יכולת. לדבריה, "לפני כל דבר אחר אני רואה מולי אדם שהסתבך בחובות ולא חייב או לקוח".

עו"ד לירום סנדה - קשה לפספס את סגן יו"ר ועדת ההוצאה לפועל בלשכת עורכי הדין, הוא מופיע כמעט בכל העיתונים ותוכניות הטלוויזיה כמומחה לטיפול בפשיטות רגל והוצאת חייבים ממסדרונות ההוצל"פ לחיים חדשים. משרדו של סנדה מונה 55 עורכי דין עם סניפים בכל רחבי הארץ.

עו"ד עדי רוזנשטיין - עם ותק של עשור, עו"ד רוזנשטיין מעניק מגוון רחב של פתרונות יצירתיים ללקוחותיו בתחום הטיפול בחובות. הרבה לפני שהמצב מדרדר לכדי פשיטת רגל, מבטיח עו"ד רוזנשטיין כי אפשר לעצור את כדור השלג עוד בשלב המו"מ עם הבנק ומחדד כי לא רק טייקונים זכאים לתספורות.

תגיות