אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תקדים באיחוד האירופי: פורטוגל וספרד ייענשו על חריגה מיעד הגירעון

תקדים באיחוד האירופי: פורטוגל וספרד ייענשו על חריגה מיעד הגירעון

הנציבות האירופית ממשיכה לקדם את מדיניות הצנע ותכריז מחר על הסנקציות הצפויות נגד ליסבון ומדריד, שחרגו מיעד הגירעון בשנה שעברה. לאחר ההודעה תחל תקופה של 20 יום שבמהלכה יוכלו שתי המדינות לבקש הקלה בעונש

06.07.2016, 20:26 | שירות כלכליסט

הנציבות האירופית בבריסל תודיע מחר (ה') על הסנקציות שיוטלו על ספרד ופורטוגל, שחרגו מיעד הגירעון התקציבי שלהן ב־2015. הנציבות קיבלה אתמול (ג') החלטה תקדימית ולפיה תטיל סנקציות על ספרד ופורטוגל, שלא נקטו לטענתה צעדים מספקים כדי לעמוד בחוקי הגירעון התקציבי שקבע האיחוד האירופי - כך דיווח "הפייננשל טיימס".

קראו עוד בכלכליסט

הנציב האירופי לענייני כלכלה, פיננסים, מסים ומכסים פייר מוסקוביסי אמר לאחר הדיון אתמול (ג') כי "יש לכבד" את חוקי התקציב של האיחוד האירופי. תזמון ההחלטה על הטלת הסנקציות לא פשוט עבור האיחוד האירופי, אשר מבקש לשמור על היציבות בשווקים האירופיים על רקע תוצאות משאל העם בבריטניה והאפשרות הקרבה לברקזיט.

ספרד ופורטוגל יהיו המדינות הראשונות בגוש היורו שייענשו על הפרת החוקים התקציביים של האיחוד. הצעד עשוי לעורר ביקורת על הדוגמטיות שבה נוקטים מוסדות האיחוד בבריסל במדיניות התקציבית של המדינות החברות בו. לאחר ההחלטה על העונש יצטרך פורום שרי האוצר של גוש היורו, היורוגרופ, לאשרה. אם השרים יסכימו עם החלטת הנציבות, בריסל תפתח בתהליך של 20 יום של הכנה להטלת הסנקציות. במהלך הזמן הזה יוכלו בליסבון ומדריד לבקש טיפול סלחני יותר.

על אף שבכירים באיחוד הציגו את ההחלטה כמנהלית גרידא, היא עלולה להצית זעם אם יוחלט להעניש את ספרד ופורטוגל באמצעות קנסות כספיים או השעיה זמנית של הסיוע הכספי לאזור.

למרות הסבירות הגבוהה כי הנציבות תחליט בסוף על השתת קנסות בשיעור נמוך עד אפסי, השלטונות בפורטוגל הזהירו כי כל צעד להטלת סנקציות על המדינה עלול להזיק למוניטין שלה, ולערער את היציבות על רקע ניסיונותיה לקדם התאוששות כלכלית.

דגל האיחוד האירופי, צילום: בלומברג דגל האיחוד האירופי | צילום: בלומברג דגל האיחוד האירופי, צילום: בלומברג

פורטוגל נמצאת במחלוקת עם הנציבות מכיוון שעברה את יעד הגירעון שלה ב־2015; הגירעון התקציבי עמד על 4.4% מהתמ"ג, 1.7% יותר מהיעד. בליסבון טענו כי הטלת עונש על פורטוגל יהיה צעד לא הוגן ולא אפקטיבי, מכיוון שהשנה המדינה צפויה לעמוד במגבלת הגירעון של האיחוד - 3% מהתמ"ג.

הנציבות היתה אמורה לקבל החלטה על סנקציות עוד באמצע מאי, אך דחתה אותה עד לאחר הבחירות החוזרות בספרד, שנערכו ב־26 ביוני. ספרד נתונה באזור דמדומים פוליטי, לאחר שבפעם השנייה מאז דצמבר אף מפלגה לא הצליחה להשיג רוב בפרלמנט שיאפשר לה להרכיב ממשלה. ב־2015 היה יעד הגירעון התקציבי של ספרד 4.2% והיא חרגה ממנו ב־0.9%.

גם השנה צפויה ספרד לחרוג מהיעד, שאמור להיות נמוך מ־3%. בשבוע שעבר הודיע שר האוצר הספרדי לואיס דה גינדוס, כי יעלה את תחזית הצמיחה מ־2.7% ל־3.2% בעקבות ביצועים כלכליים טובים מהצפוי ותוצאות הבחירות.

תגיות

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
נתונים מipsos סקר מקיף עם אלפי נשאלים .ניסיתי
נתונים מipsos סקר מקיף עם אלפי נשאלים .ניסיתי לשלוח לינק אבל התוכנה פה מסננת אותם . אתה יכול לקרוא גם כתבה מחודש שעבר בmsnbc והוושינגטון פוסט.  כולם אותם נתונים פחות או יותר . יש כמה מדינות עם 40% לעזוב . שקרים לא ישנו את העובדות ו משאלות לב לא ישנו את המציאות . דרך אגב אתה יודע גם המשמעות של השם בולשביקים היה בדיוק מה שאתה מנסה לעשות פה .בולשביקים=סיעת רוב ברוסית .הם ניסו להכתיב את המציאות בשינוי תודעתי (מה שהם לא הצליחו הם כמובן רצחו בין ה80 מיליון שהתנועה שלך רצחה ) שיהיה לך יום טוב 
Cone  |  07.07.16
8.
מאיפה אתה, וחבריך, מוצאים את השטויות והשקרים האלה?
מאיפה אתה, וחבריך, מוצאים את השטויות והשקרים האלה? בספרד בקושי 20% רוצים לעזוב בדנמרק הייתה תמיכה של כ 40% בעזיבה אך מאז החלטת בריטניה לעזוב הייתה ירדה חדה בתמיכה וכיום היא סביב ה 30%. ירידה דומה חלה גם באיטליה כשמספר התומכים הוא כ 28% עכשיו. גם בשוודיה, עליה דובר כמועמדת לעזוב אחרי בריטניה, אחוז התומכים בעזיבה כיום הוא כ 30%. הצרפתים, אגב, מרוצים מאוד מהאיחוד עכשיו שכן רובם קיוו שבריטניה תצא ממנו.
Processor  |  07.07.16
7.
מראה שהאיחוד האירופי הוא עניין כלכלי ולא כמו
מראה שהאיחוד האירופי הוא עניין כלכלי ולא כמו שהציגו במשך שנים המדינות החזקות מתנהגות לחלשות כמו לקוח של בנק שבחריגה. סנקציות וכו' . בשביל הרבה מדינות זה החלום ושברו חשבו להצטרף לאיחוד וככה ישיגו שגשוג אבל במקום זה מצבם הכלכלי רק התדרדר זה קרה בעיקר למדינות החלשות שלא ידעו להתאים את עצמם למצב החדש וכמו שלא ידעו לנהל את עצמם בעבר לא ידעו לנהל את עצמם מרגע שהצטרפו לאיחוד . לכל מדינה גם אם היא ביבשת אירופה יש את המנטליות שלה ורואים זאת מדינות שתמיד -היסטורית היו חזקות נשארו כך אנגליה צרפת גרמניה אוסטריה ועוד כמה. החזקות התחזקו החלשות נחלשו....
Bus  |  07.07.16
6.
איטליה תזרים כסף לבנקים בניגוד לכללי האיחוד אחרת
איטליה תזרים כסף לבנקים בניגוד לכללי האיחוד אחרת יהיה משבר בכל היבשת. ספרד ופורטוגל חייבות לטפל באבטלה למרות הצנע ולאור העובדה שהצנע לא עזר ביוון, להיפך רק החריף את מצבה. די ברור שאם בריטניה עולה על דרך המלך אחרי הברקסיט ומצליחה להשלים ניתוק מוצלח וחוזרת לצמיחה מהירה מחוץ לאיחוד, החרדה בבריסל ברלין ופריז זה שאיטליה וספרד יוצאות מהאיחוד בשנה הבאה בודאות של 100%. ואחריהן ייצאו ספרד פורטוגל ואחרות.
Locomotive  |  06.07.16
לכל התגובות