אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מתחברים ל-Wi-Fi כשאתם בחו"ל? אל תתפלאו אם תאבדו את המידע שלכם צילום: shutterstock

מתחברים ל-Wi-Fi כשאתם בחו"ל? אל תתפלאו אם תאבדו את המידע שלכם

ישראל מדורגת ברשימת 20 המדינות בעלות הגישה הלא מאובטחת ביותר לרשת ה-Wi-Fi עם 38.91%

07.07.2016, 16:17 | מערכת כלכליסט
הדחף של אנשים להתחבר לרשת ברגע שכף רגלם דורכת על קרקע זרה יוצר שיעור גבוה של משתמשים המתחברים לרשתות Wi-Fi לא מאובטחות ובכך מעמידים את הנתונים שלהם בסיכון – כך עולה ממחקר של מעבדת קספרסקי.

המחקר, אשר נערך בקרב 11,850 משתתפים ברחבי אירופה, רוסיה, מדינות אמריקה ודרום מזרח אסיה, מצא כי משתמשים רבים נופלים קורבן לפשיעת סייבר בעת שהותם בחו"ל. עם זאת, בעידן שבו אנחנו מאחסנים ברשת יותר מידע חיוני לנסיעות מאי פעם – כגון מפות, אישורי מלון וכרטיסי טיסה – אין לנוסעים לעיתים הרבה ברירה אלא להתחבר לרשת עם הגעתם ליעד. רבים מהם יעדיפו להשתמש ב-Wi-Fi במקום להסתכן בעלויות נדידה גבוהות, וזאת על אף העובדה שהדבר יכול להעמיד אותם בסיכון.

לאחר הנחיתה, העידו כמעט חצי מהנשאלים (44%) כי התחברו לרשת, כאשר רובם (69%) התחברו כדי ליידע את בני משפחתם כי הגיעו בבטחה. 39% מהנשאלים ציינו כי הם מתחברים לרשת בעיקר כדי להוריד מידע הקשור לנסיעה. גם לחץ מהעבודה (38%) מסתמן כגורם משמעותי, וכך גם הרצון להתעדכן במתרחש במדיה החברתית (34%). 34% מהנשאלים הודו כי זה נובע מאינסטינקט להתחבר לרשת מהר ככל האפשר.

אנו כה רגילים להיות מחוברים לרשת כאשר אנו בבית, כך שכאשר אנו בחו"ל, אנחנו אפילו לא מקדישים מחשבה רבה בנוגע לבטיחות החיבור, כיצד אנו מתחברים ומי עלול "להאזין" לנו. 8 מתוך 10 אנשים (82%) מתחברים לרשתות Wi-Fi ציבוריות, חינמיות ובלתי מאובטחות בשדות תעופה, בתי מלון, בתי קפה או מסעדות. בנוסף, מחצית מהאנשים (50%) שוכחים כי המכשירים המחוברים שלהם עמוסים במידע אישי ורגיש ביותר, וזאת מכיוון שהם משתמשים בהם למגוון שימושים, כגון צילום תמונות או ניווט במפות.

אבל הרחק מהבית ומרשתות אמינות, חוסר תשומת הלב לנושא אבטחת הרשת פועל לטובתם של פושעי הסייבר - 18% מהמטיילים נפלו קורבן לפשיעת סייבר בזמן נסיעה, בהשוואה ל-6% שהתמודדו עם פשיעה פיזית. הדבר אינו מפתיע בהינתן העובדה כי ההרגלים הדיגיטליים שלנו כמעט ואינם משתנים כאשר אנו בחו"ל, וזאת למרות שאנו עלולים להיות חשופים יותר לרשתות ציבוריות בלתי מאובטחות. כמעט חצי מהמשיבים אמרו כי הם נכנסים לחשבון הבנק שלהם (61%) וקונים ברשת (55%) בזמן שהם מחוברים ל-Wi-Fi בחו"ל.

הפגיעות שלנו גדלה גם בשל הפעולות שאנו מבצעים בתדירות גבוהה יותר בעת השהות בחו"ל. לדוגמא, אחד מתוך 8 נשאלים (13%) צפוי לפרסם פוסט ברשתות חברתיות כאשר הוא בחו"ל, ואחד מתוך 7 נשאלים (14%) העיד כי הוא מבצע קניות רבות יותר ברשת באמצעות שימוש בכרטיס אשראי.

יוג'ין קספרסקי, נשיא ומנכ"ל מעבדת קספרסקי, אמר: "אני נוסע המון. לוח הזמנים שלי מלא בפגישות וכנסים המתרחשים מסביב לעולם. מעל ל-100 טיסות בשנה הן דבר שבשגרה עבורי. כמובן שאני משתמש ברשתות Wi-Fi ציבוריות כדי להתחבר לרשת כל הזמן. הדבר הראשון שאני עושה לאחר החיבור לרשת הוא חיבור ל-VPN של מעבדת קספרסקי, וזהו אמצעי הזהירות הטוב ביותר שאני יכול להמליץ עליו. ובנוסף לכך, מומלץ לשמור על כל התוכנות שלכם – כולל פתרון האבטחה – מעודכנות ולא לבטוח באף אחד ברשת".

במסגרת הסקר נבדקו גם מדינות בעולם בהיבט בטיחות ה- Wi-Fi בהן. ישראל מדורגת ברשימת 20 המדינות בעלות הגישה הלא מאובטחת ביותר לרשת ה-Wi-Fi עם 38.91% ובכך עוקפת אפילו את ארצות הברית, אשר נמצאת מיד אחריה עם 37.69%. המובילה ברשימת 20 המדינות עם הגישה המאובטחת ביותר היא רומניה, עם 11.03% סיכון בלבד.

לדוח המלא לחץ כאן>>

תגיות