אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מגבירה את האבטחה: פייסבוק משלבת יכולת הצפנה מלאה במסנג'ר

מגבירה את האבטחה: פייסבוק משלבת יכולת הצפנה מלאה במסנג'ר

לפי הודעת החברה, יצירת השיחה הסודית תהיה אופציונלית, ולא תתמוך בתכנים כמו תמונות ג'יף, סרטוני וידיאו או ביצוע תשלומים

08.07.2016, 17:56 | עומר כביר

פייסבוק מגבירה את אבטחת המידע של פלטפורמת המסרים המידיים שלה, פייסבוק מסנג'ר, והחלה לשלב יכולות הצפנה מלאה מקצה אל קצה בשיחות, כך הודיע היום (ו') הרשת החברתית.

קראו עוד בכלכליסט

 פלטפורמת המסרים המידיים השנייה והמוכרת יותר של פייסבוק, ווטסאפ, מציעה יכולות אלו כבר מאפריל, וכל השיחות האישיות ושיחות הקול, אך לא השיחות הקבוצתיות, שעוברות בשירות מוצפנות באופן שגם לווטסאפ עצמה אין יכולת לדעת מה נאמר בהן.

היישום של יכולות אלו בפייסבוק מסנג'ר יהיה שונה, ובמקום להצפין את כל השיחות כברירת מחדל משתמשים יוכלו ליצור "שיחות סודיות", שרק המידע שעובר בהן יוצפן באופן שרק משתתפי השיחה יכולים לקרוא אותו. "המסרים בשיחות אלו מיועדים רק לך ולאדם השני – ולא למישהו אחר, כולל אנחנו", נכתב בהודעה לעיתונות שפרסמה החברה.

עם זאת, שיחות אלו יזכו ביכולת נוספת, שמוכרת ממתחרה אחרת בתחום המסרים המידיים – סנאפצ'ט. "בשיחות סודיות ניתן יהיה להגדיר מסגרת זמן, שרק במהלכה ניתן לצפות בהודעות", הסבירו בפייסבוק, "יצירת שיחה סודית היא אופציונלית, מכיוון שאנשים רבים רוצים שמסנג'ר תעבוד כשהם עוברים בין מכשירים. שיחות סודיות ניתן לקרוא רק על גבי מכשיר אחד, ואנחנו מבינים שהחוויה הזו אולי לא מתאימה לכולם". בנוסף השיחות הסודיות של פייסבוק לא יתמכו בתכנים עשירים, דוגמת תמונות ג'יף, סרטוני וידיאו או ביצוע תשלומים.

בווטסאפ חשבון המשתמש קשור ישירות למכשיר ולמספר טלפון מסוימים ועבודה עם מכשירים אחרים (למשל, באמצעות אפליקציית הווב של השירות) מסתמכת על תקשורת עם המכשיר הראשי ולא ישירות עם שרתי השירות. במסנג'ר, לעומת זאת, ניתן להשתמש בכל מכשיר שאליו ניתן להתחבר לפייסבוק וכל מכשיר מתקשר עם השרתים בנפרד. הבדלים אלו הופכים את יישום ההצפנה המלאה למורכב יותר, וייתכן שזו הסיבה בגינה בחרה פייסבוק להפוך את השימוש בה לאופציונלי במסנג'ר לעומת הפעלתה כברירת מחדל בווטסאפ.

השיחות הסודיות זמינות בצורה מוגבלת לצורכי בדיקה כבר עכשיו, ויפרסו בהדרגה לבסיס משתמשים רחב יותר במהלך הקיץ. "במהלך תקופת המבחן, נאסוף משוב על היכולות, הביצועים וניצור כלים שיאפשרו למשתמשים לדווח לנו על תוכן בעייתי", נמסר מהרשת החברתית. "אנחנו משקיעים מחשבה רבה בעיצוב והטמעת תכונה זה, ואנו אסירי תודה למומחי האבטחה והפרטיות שסיפקו לנו משוב חיוני".

תגיות