אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מכה למיליארדרית הצעירה: הרשויות לא מאפשרות לאליזבת הולמס להפעיל מעבדה צילום: אוראל כהן

מכה למיליארדרית הצעירה: הרשויות לא מאפשרות לאליזבת הולמס להפעיל מעבדה

על מנכ"לית חברת תראנוס נאסר גם להיות הבעלים של מעבדה למשך שנתיים, זאת בעקבות ביקורת שנערכה עקב טענות על הטכנולוגיה הייחודית של החברה לביצוע בדיקות דם

09.07.2016, 22:27 | שירות כלכליסט
רשויות הרגולציה בארה"ב אוסרות על אליזבת הולמס, מנכ"לית חברת תראנוס, להיות הבעלים או להפעיל מעבדה רפואית למשך שנתיים. מדובר במכה קשה לחברה שהקימה הולמס, ומבוססת על טכנולוגיה ייחודית לביצוע בדיקות דם. בהצהרה שפרסמה החברה אתמול (ה') נמסר כי הרגולטורים ביטלו גם רישיון ההפעלה של המעבדה שלה בקליפורניה. כמו כן, יוטל קנס על החברה בסכום שעוד לא נחשף.

קראו עוד בכלכליסט

המהלכים הללו מצד הממשלה מגיעים בעקבות ביקורת שנערכה בשנה שעברה למעבדה וטענות שנשמעו נגד הטכנולוגיה של תראנוס. הרשויות חשדו כי הולמס הונתה את חוקרי מחלקת הבריאות של מדינת ניו יורק שבחנו את פעילותה בחודשים האחרונים, ומסרה מידע כוזב לפקידים בממשל הפדרלי.

 , צילום: אוראל כהן צילום: אוראל כהן  , צילום: אוראל כהן

 

הסטארט-אפ עלה לכותרת ומשך תשומת לב רבה בזכות ההבטחה שיוכל לזהות בעיות רפואיות באמצעות ביצוע 200 בדיקות שונות מטיפת דם אחת. הולמס אף הוכתרה בשלב מסוים על ידי מגזין פורבס למיליארדרית הצעירה ביותר שהרוויחה את הונה בעצמה.

"אנחנו לוקחים אחריות מלאה לבעיות שהתגלו במעבדה שלנו, והתחלנו כבר לנקוט בפעולות תיקון", מסרה הולמס בהצהרה, "הפעולות הללו כוללות סגירת המעבדה בקליפורניה ובניית מעבדה חדשה, הקמה מחדש של מערכות בקרת האיכות, הוספת מנהלים מנוסים ומומחים ויישום הליכים מוגברים לבקרת איכות והכשרה".

הולמס הקימה את החברה ב-2003 בהיותה בת 19 בלבד, לאחר שנשרה מאוניברסיטת סטנפורד. היא הצליחה למשוך משקיעים שהבינו כי לחברה יש פוטנציאל לחולל מהפיכה בתחום בדיקות הרפואיות, ושווייה של החברה אף הגיע ל-9 מיליארד דולר. הולמס כיכבה על שערי מגזינים ונחשבה למעין סטיב ג'ובס הבאה. אולם אז החלו להתפרסם מאמרים בעיתונים שונים, ובראשם "וול סטריט ג'ורנל", שהטילו ספק במהימנות הטכנולוגיה של החברה. בעקבות הביקורת נפתחה חקירה ממשלתית נגד הולמס ובוטלה שותפות עם רשת בתי המרקחת וולגרינס. במגזין פורבס אף תיקנו את הערכת השווי של הולמס מ-4.5 מיליארד דולר לאפס.

תגיות

20 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

20.
מ-9 בליון ל-4.5 בליון ל-0 ....מראה איך טיפת דם אחת בודקת את הגן האחראי על רמאות
ראיתי את אותה אליזבת הולמס בראיון באחד מערוצי הטלווזיה בארה"ב. היה מביך ביותר. היא לא היתה מסוגלת לענות על אף שאלה של המראיין. זה נראה כמו בדיחה עצובה. היא אמרה שכל מה שהצליחו לעשות זו בדיקת דם אחת בלבד מטיפת דם . מה שקיים עשרות שנים במילא. כל ההבטחה ל-200 בדיקות דם שונות הן פנטזייה. ברור שהמשקיעים גרפו הון לכיסם מטיפשים ובורים שהשקיעו מליוני דולרים בחברת אוויר שלא שווה כלום. לא ברור איך בכלל משקיעים בחברה שלא הוכיחה תוצאות ממשיות. עצוב וטרגי לראות איך מעריכים חברות ועל סמך מה. על סמך מה בדיוק העריכו שהחברה שווה תשעה בליון דולר ? על סמך אפס הוכחות בשטח?
ראיתי אותה בראיון , היה מביך  |  10.07.16
16.
עוקבת אחרי הסיפור כבר מספר חודשים. פשוט הזוי שיש אנשים שהשקיעו בה
בנוסף לכל מיני שמות כמו הנרי קיסינג'ר (מה לו ולבדיקות מעבדה) ואחרים שהובאו למועצת המנהלים. זה פשוט הזוי ובאמת לא מתקבל על הדעת, שבחורה בת 19, שנשרה מתואר ראשון (ולבטח לא השלימה אפילו קורסים בסיסיים במדע) יש לה "רעיון מהפכני" לבדיקות מעבדה. ומה שיותר הזוי, שאנשים נתנו לה כסף. בחברות למדעי החיים, להבדיל מהייטק טהור, הנסיון וההשכלה הם חיוניים להצלחה (וגם אז, הסיכוי נמוך מאד). לפיכך, רואים באופן ברור שגיל היזמים והמנהלים בחברות בתחום מדעי החיים הרבה יותר גבוה מטבע הדברים (לא, לא בגלל שהם "חכמים" יותר, אלא בגלל שדרושה השכלה פורמלית גבוהה + נסיון). אלה לא חברות שממציאות אפליקציות, אלה חברות שחיי אדם תלויים בהן! גם בחברת דיאגנוסטיקה כגון זו, תוצאות בדיקות הדם מכתיבות טיפול רפואי לאדם!
א  |  10.07.16
לכל התגובות