אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לא תאמינו מי המדינה שעשתה הון מכך שהימרה נגד הליש"ט צילומים גטי אימג'ס, youtube

לא תאמינו מי המדינה שעשתה הון מכך שהימרה נגד הליש"ט

מסתבר שיש מי ששיחזרה לפני הברקזיט בחודש שעבר את המהלך ההיסטורי שעשה ג'ורג' סורוס, שגרף מיליארד דולר אחרי שהימר נגד הליש"ט בשנות ה-90

10.07.2016, 10:47 | שירות כלכליסט

הבנק המרכזי של קזחסטן הימר נגד המטבע לפני משאל העם הבריטי שהוביל להחלטה לעזוב את האיחוד האירופי, כך חשף נגיד הבנק הקזחי דניאר אחישב, שלשום (ו') קזחסטן עשתה מהלך דומה למהלך ההיסטורי של איש שוק ההון ג'ורג' סורוס, שהרוויח מיליארד דולר לאחר שב-1992 הימר נגד המטבע. עם זאת, סורוס ככל הנראה לא חזר על המהלך- דובר של המשקיע המיליארדר מסר כי סורוס לא הימר נגד הליש"ט לפני משאל העם בחודש שעבר.

קראו עוד בכלכליסט

לדבריו של אחישב, בשבועות לפני משאל העם, שנערך ב-23 ביוני, הבנק פתח בעמדת לונג כשהליש"ט עמדה על רמה של 1.4350 ליש"ט לדולר, "מתוך הציפייה לתנודתיות בשווקים". ואכן, הליש"ט צנחה ביותר מ-8% יום לאחר משאל העם, ונפלה לרמה של 1.3229 דולר, הרמה הנמוכה ביותר מאז 1985. הליש"ט המשיכה בירידות גם בשבוע שעבר, ונפלה לשפל חדש.

נגיד הבנק הקזחי דניאר אחישב , צילום: בלומברג נגיד הבנק הקזחי דניאר אחישב | צילום: בלומברג נגיד הבנק הקזחי דניאר אחישב , צילום: בלומברג

אחישב סיפר בראיון שהעניק לסוכנות הידיעות בלומברג כי הבנק המרכזי של קזחסטן "נסוג לגמרי" מעמדה של 1.4920 ליש"ט לדולר יום לפני שפורסמו תוצאות משאל העם. "ביצענו שורה של עסקאות למכירת הליש"ט לפני הברקזיט, והרווחנו מזה", הוסיף.

לבנק הקזחי המרכזי נכסים במטבעות זרים בשווי 100 מיליארד דולר. נגיד הבנק לא ציין מה גובה האחזקה של הנכסים המתומחרים בליש"ט, אך אמר כי 10% מהאג"ח שמחזיקה המדינה הן מתומחרות בליש"ט.

קזחסטן, יצרנית האנרגיה הגדולה ביותר במרכז אסיה, מחפשת דרכים להגן ולהעלות את יתרות המט"ח שלה, שזינקו מפחות ממיליארד דולר באמצע שנות ה-90 ל-30.5 מיליארד דולר בסוף החודש שעבר. קרן הנפט הלאומית, שהנכסים שלה מנוהלים גם כן על ידי הבנק המרכזי, מחזיקה ביתרות מט"ח נוספות בשווי 65.7 מיליארד דולר, כך לדבריו של אחישב. הוא הוסיף עוד כי המדינה, המונה 17 מיליון תושבים, מעוניינת להפוך את ההשקעות שלה למגוונות יותר ולחמוק מההשלכות של משבר החובות האירופי ומדיניות ההקלה המוניטארית שאומצה ברחבי העולם. בהתאם, הבנק המרכזי מתכוון להרחיב את אחזקות האג"ח הסיניות שבידיו ב-52%. נכון ל-1 ביולי, הבנק הקזחי החזיק באג"ח סיניות בשווי 655.7 מיליון יואן (98 מיליון דולר).

תגיות