אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מיטב דש: "זה הזמן לחזור לשוק המניות הסיני" צילום: בלומברג

מיטב דש: "זה הזמן לחזור לשוק המניות הסיני"

הכלכלן הראשי של בית ההשקעות טוען שסימני השיפור בכלכלה הסינית והירידה בסיכון הפיננסי מצדיקים חשיפה למניות הסיניות: "הסיכונים עדיין קיימים והם לא קטנים, אך חלו גם שינויים חיוביים רבים"

10.07.2016, 14:39 | אמיר רוזנבאום

מבט על שווקי המניות בעולם משקף שמלבד שוק המניות בארה"ב, כל יתר השווקים נראים מסוכנים מדי מסיבות כלכליות או פוליטיות. אולם, סימני השיפור בכלכלה הסינית והירידה בסיכון הפיננסי מצדיקים כעת חשיפה לשוק המניות הסיני, כך טוען אלכס זבז'ינסקי, הכלכלן הראשי של בית ההשקעות מיטב דש, בסקירתו השבועית.

קראו עוד בכלכליסט

לדבריו, הכלכלה ביפן ממשיכה להחלש למרות  התמריצים הרבים שנותן הבנק המרכזי, באירופה חייבים להתחשב בסיכונים הפוליטיים המתגברים מלבד ההתייחסות לתמחור של שוק המניות לבדו או המצב הכלכלי, ושוק המניות בארה"ב לא זול באופן אבסולוטי וגם יקר באופן יחסי לעומת השווקים המפותחים האחרים.

זבז'ינסקי הוסיף כי "הסיכונים עדיין קיימים והם לא קטנים, אך גם חלו שינויים חיוביים רבים כמו הנתונים הכלכליים שהתפרסמו לאחרונה, כתוצאה ממדיניות המרחיבה של הממשלה והבנק המרכזי".

"זליגת רזרבות המט"ח בסין נבלמה, סיכון האשראי במגזר העסקי אינו מתפשט כפי שבא לידי ביטוי בצמצום המרווחים בשוק האג"ח הקונצרניות, ולאחרונה מחזורי המסחר בבורסות המקומיות עלו זאת על רקע דיווחים על כך שמנהלי ההשקעות הסיניים מתחילים להחזיר כספים לשוק לאחר שנמנעו מכך מאז המפולת במחצית הראשונה של 2015", אמר.

בנוסף, על פי מדד ה-Bloomberg Equity Relative Valuation Index שמשקלל פרמטרים פיננסים שונים, מדד המניות של החברות הסיניות בהונג קונג, אטרקטיבי באופן משמעותי לעומת מדדי המניות העיקריים בעולם. 

בורסת הונג קונג , צילום: בלומברג בורסת הונג קונג | צילום: בלומברג בורסת הונג קונג , צילום: בלומברג

התשואות השליליות באג"ח: רציונאליות ולא ספקולטיביות

זבז'ינסקי אינו מקבל את העמדה לפיה הזרמת סכומי העתק לשוקי האג"ח הממשלתיות - שכשליש מהן נסחרות עתה בתשואה שלילית - הינה תוצאה של פעילות ספקולטיבית מצד המשקיעים.  

"בהיסטוריה של 150 השנים האחרונות היו אפיזודות שהתשואות ירדו בחדות לרמות נמוכות היסטוריות ונשארו שם שנים רבות" אמר.

בסוף המאה ה-19 ירדו התשואות מהרמות של כ-5%-6% ל-3.5% ונשארו שם במשך כעשרים שנה. בסוף שנות הארבעים של המאה הקודמת ירדו התשואות לכ-2.5% ונותרו שם יותר מ-15 שנה. "במונחים ריאליים המצב הקיים בכלל לא חריג, המצב הנוכחי לא מאוד יוצא דופן ויכול להישאר זמן רב. אולם, רבים יגידו שבתשואה נמוכה אך חיובית אולי יש הגיון כלשהו, אך לא בתשואה שלילית. ולפי דעתם, רוכשי האג"ח בתשואה שלילית פשוט ספקולנטים המהמרים שהבועה בהכרח תתפוצץ", אומר זבז'ינסקי.

"כמובן שחלק מהרוכשים עושים זאת מהסיבות הספקולטיביות בשאיפה להחזיק אג"ח לתקופה קצרה ולגרוף רווחי הון מהפיכה של תשואה שלילית לשלילית עוד יותר", הסביר הכלכלן הראשי של מיטב דש, והוסיף, "עם זאת, חלק מהמשקיעים מעדיפים להחזיק נכס בתשואה פנימית שלילית מתונה מאשר מניה או נכס מסוכן אחר שבתקופה הנוכחית יכול לרדת בקלות בעשרות אחוזים". 

בנוסף, קיים מחסור בנכסים בטוחים. הבנקים המרכזיים הגדולים רכשו כמות עצומה של אג"ח ממשלתיות, כך שההיצע האמיתי של נכסים אלה כמעט לא עלה, אך הביקושים כן. גופי הפנסיה והביטוח בעולם חייבים לקנות אג"ח ארוכות גם בתשואה שלילית בגלל הדרישות הרגולטוריות.

 , צילום: בלומברג צילום: בלומברג  , צילום: בלומברג

 

תגיות