אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עובדי NCR: "ההנהלה מביאה לישראל עובדים מהודו כדי להחליף אותנו" צילום: יובל חן

עובדי NCR: "ההנהלה מביאה לישראל עובדים מהודו כדי להחליף אותנו"

ועד העובדים מאיים בהחרפת הצעדים נגד ההנהלה. יו"ר הוועד ליאור טהור ל"כלכליסט": "הנהלה פתחה בחודשים האחרונים ב'רכבת אווירית' מהודו"

12.07.2016, 11:12 | אסף גלעד

ועד העובדים ב-NCR, לשעבר ריטליקס, מאיים בהחרפת הצעדים כלפי ההנהלה בעקבות מה שהם מכנים כ"נסיונות להעביר משימות פיתוח להודו על חשבון העובדים בישראל".

ליאור טהור, יו"ר עובדי NCR בישראל אמר ל"כלכליסט" כי "ריטליקס לא תהיה קומברס", בהתייחסו להעברת הפיתוח של קומברס, לשעבר ספינת הדגל של ההייטק הישראלי, לידיה של החברה ההודית טק מהינדרה.

לטענת הוועד, הנהלת NCR פתחה בחודשים האחרונים ב"רכבת אווירית" במסגרתה היא מטיסה מתכנתים ממשרדיה בהודו למרכז הפיתוח ברעננה, ואלה לומדים את פעילות החברה בישראל וחוזרים להודו.

לפי הטענה, לעובדים בישראל נאמר כי העובדים ההודים אמורים לסייע בבדיקות תוכנה ובעבודה בשבת, אך בפועל לא מתבצע סיוע שכזה ובמקום זאת, מתבצעת העברה של פעילות מישראל להודו והעברת מידע מהעובדים הישראלים לעובדים ההודים. מהוועד נמסר שהוא אינו מתנגד לעבודה בשבת במסגרת המשא ומתן להסכם הקיבוצי שהוא מנהל בימים אלה.

טהור אומר ל"כלכליסט" כי "המשלחת בת 6 העובדים שלמדה את העבודה בישראל, הפכה במרוצת הזמן לקבוצה של 30 עובדים במשרדי NCR בהודו. ההנהלה עדכנה אותנו כי משלחת נוספת של עובדים מהודו תגיע שוב בשבוע הבא. בעקבות המהלך התפוקה בצוות העובדים שלי פחת ועזבו אותנו ארבעה עובדים ובמקומם לא הגיע איש. אין לי ספק שההוראות לכל המהלך הזה מגיעות מהנהלת NCR באטלנטה".

עובדי הייטק הודים (ארכיון), צילום: בלומברג עובדי הייטק הודים (ארכיון) | צילום: בלומברג עובדי הייטק הודים (ארכיון), צילום: בלומברג

"הכאב הכי גדול של העובדים כאן הוא העובדה שאנחנו חושפים את הקוד שפותח כאן בישראל לעובדים מחו"ל", ממשיך טהור. "לא מדובר במשימות בדיקה פשוטות שעוברות לחו"ל אלא ליבת העשייה, קוד התוכנה שמעולם בכל שנות העבודה שלי כאן לא חשפנו לעובדים ממדינות אחרות".

"הפחד הכי גדול שלנו הוא להיות קומברס שנייה", הוא אומר. "בקומברס העובדים התעוררו מאוחר מדי. כאשר הגיעו אליהם עובדים הודים ללמוד את העבודה שלהם, העובדים הישראלים דיברו איתם בעברית כאות מחאה, אבל זה כבר היה מאוחר מדי ואנחנו יודעים איך זה נגמר בסוף. אין לנו דבר נגד העובדים ההודים, אך לא נאפשר להנהלה לקחת את הידע היקר שנצבר כאן בשנים של עבודה קשה ולחסל את מקומות העבודה שלנו ".

עובדי NCR התאגדו בשנה שעברה במסגרת ההסתדרות. העובדים מנהלים כעת משא ומתן להסכם קיבוצי ודורשים שיכלול עדכון משכורות, שיפור בתנאי הרווחה, ומנגנון שימנע פיטורים שרירותיים ויבטיח מעורבות של העובדים בשינויים מבניים ובצמצומי כוח אדם, יגביל פיטורי עובדים ותיקים ומבוגרים ויגדיל את פיצויי הפיטורים לכלל העובדים ולעובדים ותיקים בפרט.

הנהלת החברה הכירה בוועד עם הגעתו ליציגות באוקטובר שעבר, אך לטענת הוועד היא נוקטת מאז בסחבת במשא ומתן לחתימה על הסכם קיבוצי, ומנסה, לטענתו, לפגוע בכוח הארגוני של הוועד באמצעות החלשת כוחם של העובדים שהשתתפו בפעילות ארגונית. בין השאר, טוענים בוועד, ניכתה ההנהלה שכר מהעובדים שהשתתפו בצעדי מחאה שהתקיימו בחברה.

בדצמבר שעבר הוכרז בחברה סכסוך עבודה ובהמשך התקיימו בה גם עיצומים מצומצמים. עוד נטען על ידי העובדים כי ההנהלה פיטרה שבעה עובדים ישראלים וניסתה לטענת הועד לפטר עוד עשרים עובדים נוספים שלטענתו פיטוריהם נמנעו עם התערבותו.

NCR ישראל היא יצרנית תוכנה ושירותים לקופות ממוחשבות ברשתות שיווק והיא גלגול של ריטליקס, בעבר חברת ענק ישראלית שנסחרה בניו יורק ונמכרה בסופו של דבר ל-NCR תמורת 800 מיליון דולר ב- 2012. בעת הרכישה הועסקו בחברה 1,300 איש, ואילו כיום מועסקים ה- NCR ישראל כ- 700 עובדים בלבד. טרם נתקבלה תגובת החברה.

מהנהלת NCR נמסר: "ששה עובדים מהמרכז בהודו שהו כמה שבועות במשרדים שלנו במטרה לקבל הכשרה על משימות תחזוקה ותמיכה בדרג נמוך, כדי לאפשר תמיכה של 24/7 ללקוחות בכל העולם. הדבר יאפשר לעובדים המקומיים (בישראל- א"ג) להתמקד בפיתוח טכנולוגיות ומוצרים חדשים. בכדי לתמוך בכך, אנחנו מגדילים את הצוות בישראל וברשותנו כעת 40 משרות פתוחות. 

"אנו חברה גלובלית ומחזיקים במרכזי פיתוח מסביב לעולם. NCR ישראל היא אחד מהם, היא ציון דרך חשוב באסטרטגיית התוכנה שלנו והיא תמשיך להיות כזו. אנחנו מוקירים כשרון, וגאים בכך שיש לנו מאות אנשי תוכנה מיומנים בקבוצה שלנו בישראל".

תגיות

93 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

91.
שום חברה , ובמיוחד לא חברות בעלות קוד
שום חברה , ובמיוחד לא חברות בעלות קוד מקור, לא יכולה להחליף אפילו 5% מהעובדים במהלך אחד. לכן, התגובה שלך מראה על: א. חוסר הבנת הנקרא ב. תסמונת בוא נוריד ראש (סמפטום האישה המוכה) ג. נובע שאתה ממש לא יודע מה קורה בהי-טק , לא מהבחינה המקצועית ובודאי שלא ניהולית.
Bee  |  15.07.16
89.
 אין כאן שום רכבת. תוך 10-15 שנה המשכורות
 אין כאן שום רכבת. תוך 10-15 שנה המשכורות בהודו ישתוו למערב. מעבר לכך רואים שאתה לא ממש יודע על מה אתה מדבר כי המשכורת של הודים במערב היא רק קצת יותר נמוכה מזו של המקומיים..אין שם חסכון יותר מדי גדול. אבל הכי חשוב - עובדי ההיי טק לא מרוויחים "יותר מדי". בעולם בו משכירה מרויחה 8-9 (לא אכנס לתחומים בהם השכר נמוך ונשאר נמוך כמו אבטחה, זה באמת ביזיון), מהנדס שמרוויח 20-25 זה לא "יותר מדי" (בארהב זה פי 1.5). 
Weights  |  13.07.16
לכל התגובות