אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רשות המסים צועדת צעד נוסף לכיוון הסטארט-אפיסטים צילום: שאטרסטוק

רשות המסים צועדת צעד נוסף לכיוון הסטארט-אפיסטים

הרשות פרסמה טיוטה שמטרתה להעניק ודאות בתהליכי מיזוגים ורכישות בחברות הייטק ולפיה מכירת מניות שתיעשה במנגנון מדורג תמוסה במס רווחי הון שנע בין 25% ל-30% ולא במס הכנסה שיכול להגיע לשיעור של 50%

12.07.2016, 14:10 | עמרי מילמן

רשות המסים פרסמה היום טיוטת חוזר מקצועי שנועד להעניק וודאות בתהליכי מיזוגים ורכישות של חברות הייטק. הצעד החדש נוגע למנגנון ה-Reverse Vesting לפיו בעת רכישת מניות בחברת הייטק בשלביה המוקדמים על ידי משקיע, מוגבלים המייסדים או עובדי מפתח בחברה בשימוש במניות שהוקצו להם בעבר, במטרה להבטיח את השארותם בחברה לתקופה מסוימת. החוזר החדש קובע שלמרות שהמגבלה על מימוש המניות משתחררת בהדרגה לאורך התקופה בה מועסקים העובדים בחברה, מכירת המניות תמוסה במס רווחי הון - 30%-25% ולא מס הכנסה (שמגיע לשיעור של 50%). עד היום לחברות ההייטק לא היתה ודאות בנוגע לסוג המס שיידרשו לשלם במקרים אלו.

החלטה זו מצטרפת להחלטת המיסוי שניתנה כבר בחודש אפריל כהחלטה על עסקאות מסוג Holdback של מכירת מניות בחברה, במקרה של אקזיט או מיזוג. החלטת המיסוי שניתנה באופן גורף בהמשך לבקשה של חברה ספיציפית מופיעה גם כן בטיוטת החוזר שהופצה כעת להערות הלשכות המקצועיות (לשכות רואי החשבון, עורכי הדין ויועצי המס).

בעסקאות Holdback כי חלק מהתמורה לבעלי המניות חשובים בחברה הנמכרת בעת אקזיט ישולם בכפוף להמשך העסקתם בחברה לאחר הרכישה, ובכך יבטיח את הישארותם ולא יפגע בערך הרכישה עצמה. כאמור גם בעסקאות כאלה, המס שישולם יהיה מס על רווחי הון ולא מס הכנסה.

משה אשר. ממבקשים להטיח ודאות בתחום המס, צילום: עומר מסינגר משה אשר. ממבקשים להטיח ודאות בתחום המס | צילום: עומר מסינגר משה אשר. ממבקשים להטיח ודאות בתחום המס, צילום: עומר מסינגר

המכנה המשותף של מנגנונים אלה הוא הסכמת המייסדים ועובדי המפתח להחיל על עצמם מגבלות בקשר עם בעלותם על מניותיהם בחברה או על זכאותם לקבל תמורה בגין מכירת מניותיהם בחברה, וזאת לשם העצמת הקשר בינם לבין החברה והבטחת מעורבותם הפעילה בחברה במהלך תקופת המגבלות.

ברשות המסים מציינים כי בשנים האחרונות, מנגנונים אלו משמשים לחיזוק הקשר בין המייסדים ועובדי מפתח של חברות סטארט אפ, ביניהם ובין החברות עצמן ובין המשקיעים הפכו לנפוצים יותר ויותר בתעשייה.

לדברי מנהל רשות המסים, משה אשר, "פרשנות זו של הכלים המקובלים בעסקאות היי-טק, נועדה להבטיח ודאות מיסויית בעסקאות בענף התורם לצמיחה במדינת ישראל ולחדשנות".

פרשנות זו מצטרפת לפעולות נוספות שביצעה הרשות על מנת לעודד מגזר זה, ביניהן, שינויי חקיקה הקשורים להטבות מס לאנג'לים המשקיעים בחברות הזנק וקידום חקיקה שתקל משמעותית על מיזוגים ורכישות בתחום.

תגיות