אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
צאו לציד: כך תתקינו את פוקימון גו בישראל צילום: pokemon go

מדריך כלכליסט

צאו לציד: כך תתקינו את פוקימון גו בישראל

המשחק ששבר את שיאי ההורדות עדיין לא הושק באופן רשמי בישראל, אבל ניתן להוריד אותו גם שלא דרך החנות של גוגל, רק זהירות, הפעולה מסכנת את המכשיר ואת המידע שעליו

12.07.2016, 17:02 | שירות כלכליסט

פוקימון GO, להיט המובייל החדש והמגה-מדובר, עדיין לא זמין באופן רשמי למשתמשים בישראל דרך חנויות האפליקציות של גוגל ואפל (המשחק שוחרר בשלב זה רק בארבע מדינות – ארה"ב, אוסטרליה, ניו זילנד ופורטו ריקו), אבל כמו במדינות רבות אחרות בהן ההתלהבות מהמשחק כבר הדביקה מיליוני אנשים, גם בישראל יש כאלו שלא רוצים לחכות להכרזה הרשמית ומחפשים דרכים חלופיות להתקין אותו על המכשיר ולהצטרף לחגיגה.

קראו עוד בכלכליסט

המשחק, למי שלא מכיר, מבוסס על עולם התוכן של סדרות ומשחקי הפוקימונס, והוא שולח את המשתמש לצוד את דמויות היצורים הצבעוניים בגרסת מציאות מוגברת של העולם האמיתי שמוצגת על המסך. מה שזה אומר בפועל, הוא שצריך לצאת לרחובות ולאתר את הפוקימונים עצמם, כמו גם תחנות הצטיידות" בהן ניתן לחדש את מלאי כדורי הציד וחפצים נוספים הנחוצים להתקדמות במשחק, "מכוני אימון" בהם ניתן לשפר את הפוקימונים ולהלחם בפוקימונים אחרים ועוד אלמנטים וירטואליים. בימים האחרונים כבש המשחק את המקומות הראשונים במצעדי ההורדות של גוגל ואפל וזכה לשטף בלתי נגמר של כותרות באתרי החדשות והטכנולוגיה.

משתמשי אייפון שמשתמשים בגרסה האמריקאית של חנות האפליקציות יכולים להתקין את המשחק באופן הרגיל, בחיפוש Pokemon GO בחנות. משתמשי אנדרואיד צריכים כרגע לעבוד מעט קשה יותר.

ראשית, נזהיר שהתקנת המשחק שלא דרך החנות של גוגל היא פעולה שעשויה לסכן הן את תקינות מכשיר הטלפון של המשתמש, הן את המידע הרגיש שלו (כמו סיסמאות ומספרי כרטיסי אשראי) וגם לחשוף אותו לתביעה משפטית מצד יצרנית המשחק והמפיצות שלו. לפחות עותק אחד של קובץ ההתקנה הלא-רשמי שמופץ בימים האחרונים באינטרנט כבר התגלה כנשא של וירוס מסוכן שמעביר למפעיליו מידע רב וסודי המאוחסן על הטלפון – כך שלמי שלא יודע מה הוא עושה מומלץ מאוד להימנע מכך.

פוקימון גו. אי אפשר לשחק מהספה, צילום: youtube פוקימון גו. אי אפשר לשחק מהספה | צילום: youtube פוקימון גו. אי אפשר לשחק מהספה, צילום: youtube

אם החלטתם לקחת את הסיכון, אלו הצעדים שיש לבצע:

1. בדקו שהטלפון מתאים להרצת המשחק: כדי להתקין את המשחק בגרסת האנדרואיד נדרש מכשיר בעל גרסה 4.4 ומעלה של מערכת ההפעלה. אם מדובר בטאבלט נדרש חיבור סלולרי לאינטרנט.

2. פתחו את אפליקציית ההגדרות של המכשיר וחפשו את איזור הגדרות האבטחה. יש לסמן את אופציית Unknown Sources שפותחת את מערכת ההפעלה להתקנת אפליקציות ממקורות שאינם חנות האפליקציות הרשמית של גוגל. חשוב לשים לב שהפעלת האופציה הזו משאירה את המכשיר חשוף לסיכוני אבטחה ולכן מומלץ לבטל אותה לאחר סיום ההתקנה – המשחק ימשיך לפעול ללא שינוי.

3. חפשו בגוגל ממכשיר הטלפון את קובץ ההתקנה (apk) של המשחק. חשוב לשים לב שמורידים אותו מאתר אמין כמו APKMirror כדי לצמצם את החשש לוירוסים. מספר הגרסה הנוכחי הוא 0.29, מ-6 ביולי, ושם האפליקציה הוא Pokemon GO.

4. הורידו את הקובץ למכשיר. במהלך ההורדה תופיע הודעה המזהירה "the type of file can harm your device, do you want to keep anyway?". יש ללחוץ על OK.

5. לאחר שההורדה הסתיימה הקליקו על הנוטיפיקציה (Download Complete) כדי להתקין אותו. במסך המציג את רשימת ההרשאות שהאפליקציה דורשת יש ללחוץ על כפתור Install. לאחר מכן האפליקציה תותקן, כאשר בסיום התהליך ניתן ללחוץ על כפתור Open כדי להפעיל אותה מיידית או Done כדי לסיים את ההתקנה ללא הפעלתה.

6. לאחר סיום ההתקנה הפעילו את האפליקציה, הירשמו באמצעות חשבון גוגל או פיתחו חשבון ייעודי דרך מסך ההרשמה במשחק והתחילו לשחק.

הערה: מדריך זה נכתב באמצעות מכשיר סמסונג גלקסי S5 המריץ את אנדרואיד 5.0.1. במכשירים שונים עם גרסה שונה של אנדרואיד התהליך עשוי להיות שונה, כאשר אפליקציות שונות כמו אפליקציות אבטחה חיצוניות עלולות להפריע לתהליך.

נדגיש שוב כי התקנת גרסאות לא רשמיות של פוקימון GO (ואפליקציות אנדרואיד באופן כללי) ממקורות שאינן חנות גוגל פליי עלולה לסכן את מכשיר הטלפון של המשתמש והמידע האישי שלו, ולחשוף אותו לנוזקות שונות, פריצות למכשיר, גניבת סיסמאות, מספרי כרטיסי אשראי ופרטים רגישים אחרים והשתלטות של האקרים על חשבונות הג'ימייל, הפייסבוק ושירותים אחרים.

תגיות