אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"המדינה נהגה באופן שערורייתי כשאפשרה לחסן לפרסם מידע משמיץ נגד רונאל פישר" צילום: אוהד צויגנברג

"המדינה נהגה באופן שערורייתי כשאפשרה לחסן לפרסם מידע משמיץ נגד רונאל פישר"

כך טוענת היום הסניגורית של פישר, עו"ד קרן שפירא-אטינגר, בתגובה לביהמ"ש המוגשת שנה וחצי לאחר שהוגש כתב האישום נגדו. עוד לטענתה: "מתעורר חשד כי המדינה מבקשת להסתמך על שיפוט תווי אופי חלף הוכחת מעשים גלויים"

14.07.2016, 11:27 | זוהר שחר לוי

שנה וחודשיים לאחר שהוגש כתב האישום החמור נגד עו"ד רונאל פישר, המייחס לו מכירת מידע רגיש מחקירות משטרה, הוא מגיב היום (ה') לראשונה בבית המשפט המחוזי בירושלים, ומוסר באמצעות פרקליטתו את טענותיו המקדמיות לאישומים נגדו. "המדינה מבקשת להסתמך על שיפוט תווי אופי חלף הוכחת מעשים גלויים".

קראו עוד בכלכליסט

פישר נעצר בפעם השנייה במסגרת הפרשה שזכתה לכינוי "פרשת רונאל פישר" באפריל 2015. ביחד עמו נעצרו מספר מעורבים נוספים בהם קצין המשטרה לשעבר ערן מלכה שהפך לעד מדינה, הודה והורשע במיוחס לו ונידון לעונש מאסר ממושך. עוד נעצרו והואשמו במסגרת הפרשה גם פרקליטת מחוז תל אביב לשעבר, עו"ד רות דוד וכן יאיר ביטון, בעל השליטה בחברת הנדל"ן הציבורית, ב.יאיר.

במאי 2015 הוגש כתב האישום החמור בפרשה שכלל מספר סעיפי אישומים. במרכזו של כתב האישום ההתנהלות הפלילית לכאורה של פישר ומלכה שמכרו מידע רגיש מחקירות משטרה לנחקרים וחשודים בתמורה לבצע כסף. פישר שהה במעצר זמן רב ובהמשך שוחרר למעצר בית עם אזיק אלקטרוני עד לתום ההליכים נגדו.

פרט לעניינו של מלכה שנידון והסתיים בבית המשפט, ואפילו בערעור לעליון, עניינם של המעורבים הנוספים בפרשה הלך ונדחה מפעם לפעם, במשך שנה וחודשיים. תחילה על רקע העברת חומרי החקירה ובהמשך בשל טענתו של פישר כי אין ביכולתו לשלם לבאת כוחו, דר' קרן שפירא-אטינגר, וכי עליו לקבל ייצוג מטעם הסנגוריה הציבורית.

מימין: חסן ופישר מימין: חסן ופישר מימין: חסן ופישר

הבוקר, פרשה עו"ד שפירא-אטינגר את טענות ההגנה המקדמיות בעניינו של פישר בפני שופט בית המשפט המחוזי בירושלים, משה סובל. בין היתר, דורשת הסנגורית למחוק את האישום בתיק הנוגע ליו"ר ועד נמל אשדוד לשעבר, אלון חסן, מי שחשף את פרשת פישר כשתיעד כיצד עורך הדין המוכר מקבל ממנו כספי שוחד בתמורה לסגירת תיק נגדו.

לשיטת הסנגורית, המדינה נהגה "באופן שערורייתי" כשאפשרה לחסן לפרסם ברבים מידע משמיץ נגד פישר "ביודעה היטב כי ביכולתה למנוע זאת וכי בכך חסן מביא לידיעת בית המשפט מידע בלתי קביל, שהמדינה איננה יכולה להציג בעצמה".

עוד נטען כי העובדה שהמדינה משתפת פעולה עם חשוד שלא באמצעות משפט פלילי אלא במשפט המונים שבו העצור אינו יכול להתגונן "היא התנהגות שערורייתית". כך עלו גם טענות מצדו של פישר על כך שחסן הדליף חומרי חקירה, הטיל בו רפש בציבור ואף הבא לפרסום ראיה שאיננה קבילה.

אישום נוסף שמבקש פישר לבטל הוא זה הנוגע לפגישה הלילה שנערכה ערב מעצרו ביחד עם עו"ד דוד. אישום זה עוסק בפגישה שבה נכחה גם עדת המדינה בתיק, עובדת במשרדו של פישר, לאחר שהתברר כי מכשיר הטלפון של עורך הדין נפרץ על ידי השוטרים. בכתב האישום נטען כי מי שהשתתף בפגישה פעל לשבש הליכי חקירה. לטענת פישר, אישום זה מנוסח "כסיפור מתח ולא ככתב אישום" וכי הרמיזות ותיאורי הצבע שבו מטשטשים את העובדות. בפגישה זו, כך נטען, לא היה כל דבר פלילי וכי "מותר לחשוד לדון עם אחרים, ובכלל זה עם עורכי דינו, בשאלת נפקותו של מסמך רשמי שהועבר לו על ידי המדינה".

גם את האישום הנוגע לניסים מרום, פרקליט בכיר בפרקליטות מחוז תל אביב, מבקשת ההגנה למחוק. במסגרת אישום זה נטען כי עו"ד דוד הציעה למרום תפקיד בחברת נתיבי ישראל כדי לפתות אותו לעזוב את החקירה בעניינה של ב.יאיר ובעל השליטה בה יאיר ביטון.

"אישום זה הוא דוגמא נוספת לשאיפתה של המדינה להטיל אחריות פלילית בשל עבירה המבוססת על רכיב נפשי בלבד. המדינה מאשימה את פישר בכך שהציע לתובע להציג מועמדת למשרה אחרת: ואולם, הצעה לגיטימית לעובד ציבור, במיוחד למי שהביע את רצונו לעזוב את השירות הציבורי, אינה יכולה להיחשב שיבוש מהלכי משפט, גם אם היא עשויה לגרום חוסר נוחות למחלקת משאבי אנוש בפרקליטות". לטענת פישר, תיאוריית קונספירציה היא הבסיס לאישום זה והיא משוללת כל הגיון.

התיאורים בכתב האישום, כך לפי פישר, שזורים בביטוים צבעוניים, שיפוטיים וביקורתיים בתיאור המעשים המיוחסים לו. "קריאת כתב האישום", הוא טוען, "במיוחד החלק הכללי שבו, שמה ללעג את הדרישה לצמידות התיאור העובדתי שבכתב האישום לתיאור יסודות העבירה ונסיבות ביצוען ומעוררת חשש כי המדינה מבקשת להסתמך על שיפוט תווי אופי חלף הוכחת מעשים גלויים".

תגיות