אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הר הכסף מאחורי פוקימון גו הולך וגדל צילום: youtube

הר הכסף מאחורי פוקימון גו הולך וגדל

תופעת משחק המציאות המוגברת לא משפיעה רק על חיי השחקנים. גם נינטנדו, ניאנטיק המפתחת ויוניטי שפיתחה את מנוע המשחק זוכות לעלייה עצומה בהכנסותיהן ובערכן בזכותו

14.07.2016, 12:29 | נמרוד צוק
פוקימון גו, משחק המציאות המוגברת המדובר של נינטנדו וניאנטיק, הוא לא רק טירוף שמראה קצב צמיחה והיקף באזז חסרי תקדים בהיסטוריה של משחקי המובייל, אלא גם מכונת מזומנים יעילה שהפכה לא מעט אנשים לעשירים הרבה יותר תוך ימים ספורים.

קראו עוד בכלכליסט

ראשית ישנן ההכנסות של מפתחת המשחק ניאנטיק, על פי אומדן של חברת המחקר SensorTower, המשחק מכניס לחברה סכום שנע סביב 1.6 מיליון דולר ביום ממשתמשי אייפון לבדם, פי 4.5 מקלאש רויאל שנחשב לאחד ממשחקי המובייל המכניסים ביותר. בארה"ב כבש פוקימון גו לא רק את המקום הראשון במצעדי ההורדות של גוגל ואפל אלא גם את המקום הראשון במצעד האפליקציות המכניסות ביותר.

פוקימון גו זו אחלה דרך למשוך לקוחות, צילום:  mashable פוקימון גו זו אחלה דרך למשוך לקוחות | צילום: mashable פוקימון גו זו אחלה דרך למשוך לקוחות, צילום:  mashable

המשחק אמנם ניתן להורדה בחינם בגרסה המלאה, ומי שירצה להסתפק בלכידת פוקימונים ברחבי השכונה יוכל לעשות זאת לאורך זמן בלי להוציא שקל, אבל שחקנים שירצו להתקדם מהר יותר ולהתחרות בהצלחה בשחקנים אחרים בקרבות פוקימונים והשתלטות על "מכוני אימון", בהם נערכים הקרבות, יתקשו לעשות זאת בלי להשקיע לפחות כמה דולרים בקניית הכסף הפנימי של המשחק, באמצעותו ניתן לקנות חפצים מיוחדים שעוזרים בהתקדמות כמו אינקובטורים או מתקנים שמושכים פוקימונים אל המשתמש. מחיר המטבעות (המכונים Pokecoins) נע בין 99 סנט ל-100 מטבעות ועד 100 דולר ל-14,500 מטבעות, עם מספר חבילות ביניים.

בנוסף, החברה בוחנת מודלים נוספים ליצירת הכנסות סביב המשחק, שמנצלים את היכולת למשוך את השחקנים למיקומים גאוגרפיים מסוימים: מנכ"ל ניאנטיק ג'ון האנקה הצהיר כי החברה כבר החלה להציע למפרסמים פיצ'ר של לוקיישנים ממומנים - להפוך בית עסק לאתר במשחק שיביא אליו תנועה של שחקנים. כמה עסקים שזכו לקבל תחנות הצטיידות (Pokestops בשפת המשחק) באופן מקרי בכתובת שלהם, למשל פיצריה בשכונת קווינס בניו יורק ראו עליה חדה בהכנסות, זאת אחרי שהופעל מתקן וירטואלי במשחק שמושך אליה פוקימונים.

מרוויחה גדולה נוספת היא נינטנדו ובעלי המניות שלה, שנהנו בימים האחרונים מזינוק אדיר בשער המניה. היא טיפסה מ-14,380 ין ביום שלפני שחרור המשחק ל-25,090 היום (חמישי), קפיצה של כמעט 75 אחוז. נינטנדו מחזיקה בחלק לא ידוע ממניות נינאנטיק, לצד גוגל, פוקימון קומפני, קרנות ההון סיכון You & Mr Jones Brandtech Ventures ואלסופ לואי פרטנרס ושורה של משקיעים פרטיים. הזינוק במניה, עם זאת, נובע כפי הנראה לא רק מהערכות המשקיעים את הפוטנציאל הכלכלי של פוקימון גו לבדו, אלא גם מהתחזית לפיה הוא יוכל לשמש פלטפורמה לנינטנדו לשחרור משחקים מצליחים נוספים בז'אנר המציאות המוגברת.

חברה נוספת שכפי הנראה תרוויח לא מעט מהפופולריות של פוקימון גו היא Unity, מפתחת המנוע הגרפי שמשמש אותו (לצד משחקים רבים נוספים). יוניטי השלימה אתמול סבב גיוס כספים בהיקף של 181 מיליון דולר, לפי הערכת שווי של 1.5 מיליארד דולר, שמכניסה אותה למועדון חדי הקרן. זהו היקף גדול פי 10 מהיקף ההשקעות בה בשני סבבי הגיוס הראשונים. בסבב הגיוס הפומבי הקודם שהיא ביצעה ב-2011 עמד שוויה על 100 מיליון דולר בלבד. לא ברור האם יש קשר ישיר בין הצלחת סבב הגיוס והערכת השווי לבין ההצלחה של המשחק, אבל אין ספק שהיא תועיל לה כלכלית הן בטווח הזמן המיידי והן בהרחבת מעגל הלקוחות שלה בהמשך הדרך.

תגיות