אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ניצחון למיקרוסופט: לא תחוייב להעביר מידע שמאוחסן מחוץ לארה"ב צילום: בלומברג

ניצחון למיקרוסופט: לא תחוייב להעביר מידע שמאוחסן מחוץ לארה"ב

בית משפט פדרלי קבע שלא ניתן לחייב חברות טכנולוגיה להעביר לרשויות בארה"ב מידע על לקוחות שמאוחסן על שרתים מחוץ למדינה

14.07.2016, 20:31 | עומר כביר

ניצחון משמעותי למיקרוסופט ולפרטיות גולשים ברשת: בית משפט פדרלי לערעורים קבע היום (ה') שלא ניתן לחייב את ענקית התוכנה, או חברות טכנולוגיה אחרות, להעביר לרשויות בארה"ב אימיילים ומידע לקוחות שמאוחסן על שרתים מחוץ למדינה.

קראו עוד בכלכליסט

בהחלטתו קיבל בית המשפט ערעור שהגישה מיקרוסופט על החלטה של ערכאה נמוכה, שקבעה שעל למיקרוסופוט לציית לצו שעל החברה להעביר לרשויות בארה"ב את תכולתו של חשבון אימייל של משתמש, שאוחסן על שרתים של החברה באירלנד. "לבית משפט בארה"ב אין סמכות להוציא ולאכוף צו נגד ספק שירות אמריקאי כאשר מדובר בתוכן שמוחזק בשרתים מחוץ לארה"ב", קבע בית המשפט, בהחלטה בעלת השלכות רחבות בכל הנוגע לסמכויות המדינה מול חברות מקומיות והגנה על פרטיות גולשים.

תחילת הפרשה ב-2013, כשרשויות החוק בארה"ב הוציאו צו בית משפט בהתאם לחוק Stored Communications Act, שמתיר לכפות על חברה להעביר לממשלה מידע שמוחזק בשטח המדינה. הצו הורה למיקרוסופט להעביר את המידע השמור בחשבון אימייל של חשוד בסחר בסמים. מיקרוסופט העבירה לרשויות פרטים מסוימים שאוחסנו בארה"ב, אך ציינה שכדי להענות לצו במלואו עליה להעביר מידע שמאוחסן באירלנד, ולכן סירבה לעשות זאת ופנתה לבית המשפט בבקשה לבטל את הצו.

כנס של מיקרוסופט, צילום: הראל עילם כנס של מיקרוסופט | צילום: הראל עילם כנס של מיקרוסופט, צילום: הראל עילם

לטענת החברה, החוק שלפיו הונפק הצו תקף רק למידע שמאוחסן בארה"ב. הממשל האמריקאי טען, מנגד, שהחוק לא מכיר במגבלה טריטוריאלית וחל על על המידע שנמצא ברשות ובשליטת חברה אמריקאית, בלי קשר למדינה שבה הוא מאוחסן. ב-2014, פסק בית משפט פדרלי שמיקרוסופט חייבת לציית לצו, והחברה ערערה לערכאה גבוהה יותר.

כעת, קיבל בית המשפט את הערעור של מיקרוסופט וביטל את הצו. "בחקיקת החוק, לא התכוון הקונגרס שהצווים יחולו גם מחוץ לשטח ארה"ב", נכתב בפסיקה. "במקרה זה, לא ניתן להשתמש בצו על מנת לחייב את מיקרוסופט לספק לממשלה תוכן חשבון אימייל של לקוח שמאוחסן כולו באירלנד".

הפסיקה עוצרת את הניסיון הנוכחי של הממשל האמריקאי להחיל את סמכותו באופן חד-צדדי גם על מתקנים שנמצאים בשטח של מדינות ריבוניות אחרות, ומהווה הישג משמעותי לכל אלו שחרדים מהמאמצים ההולכים וגוברים של ארה"ב לזכות בכמה שיותר גישה למידע מקוון.

זהו ניצחון משמעותי למיקרוסופט, שבתקופה האחרונה מיצבה עצמה לצד אפל כאחת מחברות הטכנולוגיות הבולטות שנאבקות מול הממשל האמריקאי על מנת להגן על פרטיות משתמשיהן. כיום יש למיקרוסופט חזית משמעותית נוספת נגד הממשל, אחרי שבאפריל תבעה את משרד המשפטים בדרישה להפסיק את הנוהג של הממשל לחייב את החברה למסור לרשויות אכיפות חוק אי מיילים ומידע אישי אחר של לקוחותיה תוך שנאסר עליה ליידע את הלקוחות.

עם זאת, מדובר בניצחון מוגבל בלבד שכן אין שם פסיקה עקרונית שאסור לארה"ב לדרוש מחברה להעביר מידע שמאוחסן בחו"ל, אלא רק קביעה שהחוק המדובר לא מתיר זאת - דבר שמתיר פתח לקונגרס לשנות את החוק על מנת לאפשר התנהגות שכזו. ואולם, מדובר בהליך מורכב, שגם אם ייצא לפועל, עתיד בוודאי להגיע לשולחנו של בית המשפט העליון של ארה"ב, שמוסמך לנפק פסיקות עקרוניות שכאלו.

תגיות