אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כלבי שמירה: השידור החי של פייסבוק משמיע את קול העם

מאקרו טכנולוגי

כלבי שמירה: השידור החי של פייסבוק משמיע את קול העם

השידור החי הפך לכלי מגן עבור קבוצות מוחלשות ולטריגר למחאה. לא בטוח שבפייסבוק מרוצים מכך שתכונה שהייתה מיועדת לשידור סרטוני חתולים או חופשות מקבלת תפקיד חברתי חשוב

15.07.2016, 22:57 | הגר רבט

1. עדות. תיעוד הריגתם של פילנדו קסטיל ואלטון סטרלינג בידי שוטרים היה הניצוץ שהצית את גל ההפגנות הנוכחי בארה"ב. גסיסתו של קסטיל תועדה בידי חברתו דיאמונד ריינולדס ושודרה בשידור חי בפייסבוק. הירי בסטרלינג צולם בידי קבוצת אקטיביסטים בשם Stop the Killing שהגיעה למקום, ושוחרר לרשתות החברתיות רק לאחר שהמתעדים הבינו שהמשטרה מחרישה את האירוע.

קראו עוד בכלכליסט

2. קריאה לעזרה. קבוצות שמוחות נגד אלימות ממוסדת כמו Black Lives Matter עושות שימוש מעניין ברשתות חברתיות. באופן טבעי, כשהמשטרה היא זו שמכוונת את האקדח, הקורבנות לא יכולים לחייג לשירותי החירום והם בוחרים באפשרות היחידה שזמינה עבורם: קריאה לעזרה דרך הרשתות החברתיות. זה בדיוק מה שעשתה ריינולדס כשהתחננה לצופים "הישארו איתי, בבקשה מכם" בעוד היא חוששת לחייה.

פייסבוק לייב עבר משידור אירועים חביבים לשידור מצוקת ההמונים פייסבוק לייב עבר משידור אירועים חביבים לשידור מצוקת ההמונים פייסבוק לייב עבר משידור אירועים חביבים לשידור מצוקת ההמונים

3. ראיות. ובמידה לא מבוטלת זה עובד. ברגע שריינולדס התחילה לשדר נוצר גיבוי אוטומטי של הסרטון בשרתי הרשת החברתית ונמנעה האפשרות למחיקה של הראיות על ידי המשטרה, שאכן החרימה את הנייד שלה לאחר האירוע. הפעם התיעוד לא מנע את הירי, אבל הוא מבטיח שקולו של הקורבן יישמע אם וכאשר המקרה יגיע לבית המשפט, והוא עשוי להציל את חייהם של הקורבנות הבאים.

4. זעקה. למי שקולם מושתק תדיר נמאס לבקש את רשות הדיבור ולחכות שהתקשורת תפנה אליהם לרגע את מבטה. הם זקוקים לפלטפורמה נגישה ושיוויונית שדרכה יוכלו להשמיע ולהישמע. וזה בדיוק מה שהשידור החי מספק להם הודות לאופיו הלא מעובד והטבעי. השידור החי מאפשר לדלג על התיווך, הוא לא מפולטר באמצעות אג'נדות ופוליטיקאים והוא בעיקר זמין במידה שווה לכולם, לפחות בעולם המערבי. כל מה שצריך זה חיבור רשת וטלפון נייד.

5. השתקה. הבעיה היא שלא לכך כיוונו ברשתות החברתיות כשפיתחו את פלטפורמת השידורים. כעת הרשתות מתמודדות עם השאלה איך לנהוג במקרים כאלה ומנסחות מחדש את כללי השימוש שלהן. מצד אחד הן רוצות לספר שלקחו חלק במהפכה חברתית חשובה כמו האביב הערבי, אבל מודעות מנגד לכך שמוות מתועד לא בדיוק עוזר למכור מוצרים. "כל האלימות המשטרתית הזו עושה לי חשק להקליק על איזה פרסומת", אמר אף אחד אף פעם.

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
חיי כלב---סאטירה בין הספרות לסיפורת. בחוץ יש כלב.
חיי כלב---סאטירה בין הספרות לסיפורת. בחוץ יש כלב. והוא נובח. הב הב. אין לו אוכל ושתייה,הוא רעב מדאגה. רוב הזמן הוא רק נובח נביחות סרק על השכנה התמימה. הוא אינו יודע את התשובה. אינו יודע את הסיבה, הוא רק יודע לנבוח כשיש צרות ובעיות. בחוץ יש כלב, והוא נובח הב הב. האם זה סימן למלחמה? מי יודע? ואם הוא אינו נובח, האם זה המקום לדאגה? בחוץ יש כלב. בספק מבוית, ספק פראי, את מי הוא משרת? ולאיזו מטרה ? יהיו כאלה שיגידו בתמימות לכאורה, לשמירה. ואני שואל, מפני מה ? ( HA HA HA ) בחוץ יש הצגה. הכלב רק התפאורה. אין בו מטרה, הוא בסך הכול רק כלב נחמד עם פרצוף של, כלב נחייה. והוא קשור למלונה. כך הוא חיי לו שעות על גבי שעות כול יום, לפעמים לשנים. על שלוש מטר מרובע, ממש זוועה. והרצועה אצל האדם, בה הוא קושר את כלבו החביב, כאשר הוא יוצא מפתח ביתו על מנת לטייל עם כלבו שלו. זה קשור עם זה. מי מוביל כאן את מי ולאן, בתוך כול מהומת החיים? זו השאלה. בבית יש כלב. והוא נובח. הב הב. האם הוא היה אומר לבעליו תודה, בעבור זה שהוא בבית, ולא במלונה? והאדם הוא זה שרק צורח על כלבו שלו, כלבו, הנאמן, הנאלם. הוא אינו יודע את התשובה, הוא בסך הכול רק כלב. יש לו שם תואר על הקולר על הרצועה חביב השכונה. בחוץ יש כלב. והוא נובח. הב הב. ואני בתוך הבית מרגיש בחילה. אני פותח את ה טלויזיה, מהמציאות אני מזועזע. אין לי ברירה אלה להשלים בשקט עם המצב הבלתי נסבל הזה. אני שואל את עצמי האם אני הכלב? בתוך התפאורה? (בתוך המלונה? ) לי אין את התשובה אני כאן על תקן של נציג השאלה. נציג השירה. בחוץ יש כלב (מפחיד ממש). והוא נושך.גררר זה אני שנמלט ממנו. בבעתה.... אל תוך המלונה. חיים על רצועת זמן. אני והכלב יחד, בפחד.
Flame  |  16.07.16