אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בהתאם לצפי: מדד חודש יוני עלה ב-0.3%; הדירות עלו ב-7.8% ב-12 החודשים האחרונים צילום: אוראל כהן

בהתאם לצפי: מדד חודש יוני עלה ב-0.3%; הדירות עלו ב-7.8% ב-12 החודשים האחרונים

הירקות והפירות הטריים ירדו ב-4.4%, סעיף ההלבשה וההנעלה עלה ב-8.3%; המדד תואם את הציפיות של שוק ההון, לפיהן גם בחודש בא יעלה באותו שיעור; נתוני הדיור מתייחסים לאפריל-מאי, בהן עלה מחיר ממוצע של דירה ב-0.3%

15.07.2016, 14:00 | מיקי פלד

בדומה לציפיות: מדד חודש יוני עלה ב-0.3%, כך פרסמה היום (ו') הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. העליות העיקריות נרשמו בסעיפי ההלבשה וההנעלה (8.3%), התחבורה (1%) ותרבות ובידור (0.6%), כאשר הירידות העיקריות נרשמו בסעיף ירקות ופירות טריים - בשיעור של 4.4%, ובסעיף המזון הכללי - בשיעור של 0.5%. ב-12 החודשים האחרונים ירד מדד המחירים לצרכן ב-0.8%.

קראו עוד בכלכליסט

הלמ"ס פרסמה גם את מחירי הדירות, שאמנם לא נכללים במדד עצמו אך מטבע הדברים מהווים חלק גדול מיוקר המחיה של המשפחות בישראל. על פי נתוני העסקאות לחודשים אפריל-מאי, עלה מחיר דירה ממוצעת ב-0.3% בהשוואה לחודשים מרץ-אפריל. ב-12 החודשים האחרונים מחירי הדירות עלו בקצב של 7.8%, גידול דומה לזה שנרשם בכל השנה שעברה. במלים אחרות, לא נראה ששוק הדיור התרשם ממאמצי הממשלה להוריד את המחירים, לפחות בחצי השנה הראשונה של השנה. מדד שכר הדירה עלה ב-0.1%.

גם הציפיות למדד יולי עומדות כרגע על 0.3%. בכל מקרה הציפיות לאינפלציה ב-2016 מעט נמוכות יותר מ-1%, כלומר גם השנה תהיה שנה בה בנק ישראל לא עומד ביעד האינפלציה (והציפיות לאינפלציה) של 1%-3%, אחרי שנתיים של מדד שלילי.

אילן ארצי, מנהל ההשקעות הראשי בהלמן-אלדובי מסר בתגובה כי "מדד יוני הינו בהתאם לתחזיות המוקדמות והוא הושפע כלפי מעלה מעלייה עונתית בסעיף ההלבשה וההנעלה ובסעיף הדיור, כשבנוסף לכך, עלייה במחיר חבית הנפט בעולם תרמה לעלייה במחיר הדלק. להערכתנו, גם הפעם לא נראה צעדים חדשים של בנק ישראל שכבר ציין בעבר כי המדיניות המוניטארית המרחיבה תיוותר פה לעוד זמן רב. אך עם זאת, במידה שהשקל יוסיף להתחזק ובנקים מרכזיים בעולם יוסיפו לתמוך מוניטארית בכלכלות, ייתכן שנשמע מבנק ישראל נימה שונה ורמזים לצעדים מרחיבים".

מלידר שוקי הון נמסר: "ההתפתחות המשמעותית ביותר הייתה המשך עלייה במחירי הדירות לרכישה. ב-12 החודשים האחרונים מחירי הדיור עלו ב-7.8% לאחר 7.7% לפני חודש ו-7.2% לפני חודשיים. אין סימני רגיעה בעליות המחירים או בביקושים לדיור, זאת בניגוד להערכת משרד האוצר. מגמת עליית מחירי הדיור צפויה להימשך על רקע ריביות הנמוכות, העדר אלטרנטיבת השקעה 'בטוחה' ועצבנות בשווקי ההון".

תגיות

14 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

14.
אם רוצים להוריד את מחיר הדירות הפיתרון פשוט
אם רוצים להוריד את מחיר הדירות הפיתרון פשוט ביותר לוקחים דונם אדמה בונים 100 קומות כל קומה שש דירות של 120 מ"ר סה"כ 600 דירות  מחיר בניה של מ"ר כולל פיתוח 5000 שקל כולל הכל כלומר מחיר דירה קומפלט כ600,000 אלף שקל כלומר בשטח של 200 דונם כולל פיתוח גנים כבישים וכדומה ניתן לשכן כ60,000 אלף משפחות כלומר שטחים בגודל זה לא חסרים גם במרכז ראה אזור שדה דב רמת השרון וכדומה  מחיר זה כל קבלן שמבין בבניין יאשר את העלויות  כלומר אין בעיה של מחירים יש בעיה של שיטה שחולבת את האזרח. הפיתרון הפשוט של פיני
Pizza  |  16.07.16
10.
קמנו הבוקר לחדשות של בועת מחירים בדיור בישראל!
קמנו הבוקר לחדשות של בועת מחירים בדיור בישראל! הדבר הטוב ביותר שיכול לקרות לכל מי ששוכר דירה או משלם משכנתה - שהמחירים יעלו בעוד עשרה אחוזים ואז תבוא ההתרסקות הגדולה שתפיל את כל בועת המחירים הזאת למקומה הראוי. דירות בישראל נמכרות היום פי 8 מעלות הקרקע והבניה. חברים,לזה קוראים בועה! כל הדירות בישראל עולות מעל מיליון שקלים,כולם מיליונרים. ומי משלם? מי שמשתכר מ - 5000 שקל בחודש משלם כמעט את כל המשכורת לבעל הדירה או לבנק עבור המשכנתה,ונשאר בלי כסף לאוכל. היום בפרוש רואים שמחירי הדירות הם בועה,וסופה של בועה להתפוצץ כפי שהיה מכל מקום בו הייתה בועת נדלן. כשהבועה מתפוצצת המחירים נוחתים בחמישים אחוז,כולל ההשכרה! אל תקנו דירות,אנחנו לפני התרסקות - אף אחד לא עומד במחירים ההזויים. 3000 שקל לחדר בשכירות. 3800 ל- 2 חדרים. 4500 לשלושה חדרים. דירת 3 חדרים במקום עלוב בירושלים עולה מליון ומאתים אלף שקל - אין יותר זול,לא תמצאו,כנסו לאתר יד 2 ותראו בעצמכם! בקטמונים כל דירה עולה 1.2 מיליון. זאת אמא של הבועה!
Hat  |  15.07.16
לכל התגובות