אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עיכוב של 4 חודשים באקזיט הניב לאינראקטיב 14 מיליון דולר צילומים: יריב כץ, עמית שעל

בלעדי לכלכליסט

עיכוב של 4 חודשים באקזיט הניב לאינראקטיב 14 מיליון דולר

RNTS הגרמנית הודיעה במרץ על רכישת חברת טכנולוגיות הפרסום במובייל של זיו אלול ועופר יהודאי ב־72 מיליון דולר. העסקה התעכבה לאחר שהחברה הגרמנית נקלעה לקשיים בגיוס ההון וכעת היא הושלמה במחיר של 86 מיליון דולר במזומן

19.07.2016, 06:51 | אסף גלעד

עסקת הרכישה של אינראקטיב הישראלית (Inneractive) בידי חברת האחזקות הגרמנית RNTS תעלה ל־86 מיליון דולר, זאת כפיצוי על עיכוב העסקה מצדה של הרוכשת וכן כבונוס על ביצועי החברה בזמן שעבר מאז ההכרזה על הרכישה בחודש מרץ, כך נודע ל"כלכליסט".

קראו עוד בכלכליסט

הסוף הטוב של העסקה מגיע בסיומה של דרמה שהתחוללה בשבועות האחרונים, שהחלה עם קשייה של הרוכשת לגייס את ההון הדרוש להשלמת העסקה לרכישת חברת טכנולוגיות הפרסום במובייל של זיו אלול ועופר יהודאי. בתחילת החודש שעבר הודיעה RNTS כי היא מתקשה לגייס את הכסף לרכישה וכי העסקה כולה מצויה תחת סכנה.

בשבועות האחרונים יצאה הרוכשת הגרמנית למהלכי גיוס נמרצים כדי להבטיח את מהלך העסקה ואף נאלצה לפצות את בעלי המניות באינראקטיב ב־5 מיליון דולר נוספים על העיכוב, כחלק מתנאי ההסכם ביניהן. כעת הושלמה סופית העסקה.

אינראקטיב הוקמה לפני כעשור וגייסה מאז 11.5 מיליון דולר ממשקיעים כמו קרן אוורגרין שהתפרקה מאז, וכמה משקיעים פרטיים בהם מודי כידון, משה תאומים ואודי הילמן. לפי IVC, בין המשקיעים בה גם עידן עופר, עודד פדרבוש, ירון אדלר ויאיר צרפתי. היקף העסקה נחשב גדול ביחס לסכום שגייסה, והוא משקף לה גם מכפיל של פי 5 על ההכנסות שלה. לפי ההערכה, בשנה שעברה הכניסה החברה כ־10–15 מיליון דולר מתוך מחזור גולמי של 43 מיליון דולר שהתחלק בינה לבין בעלי שטחי הפרסום. אינראקטיב היא חברה רווחית כבר כמה שנים וביכולתה להמשיך ולצמוח מדי שנה פי 2–3 כפי שצמחה בשנתיים האחרונות. עוד נודע כי מדובר בעסקה המורכבת במזומן בלבד, ללא מניות, אירוע נדיר בתעשיית האדטק, הפרסום המקוון.

מימין: זיו אלול ועופר יהודאי מייסדי אינראקטיב, צילומים: יריב כץ, עמית שעל מימין: זיו אלול ועופר יהודאי מייסדי אינראקטיב | צילומים: יריב כץ, עמית שעל מימין: זיו אלול ועופר יהודאי מייסדי אינראקטיב, צילומים: יריב כץ, עמית שעל

ריבוי בעלי המניות והקרנות, בנוסף לוותק של החברה יתן עדיפות למשקיעים על פני היזמים בחלוקת הנתחים מהעסקה, ובכל זאת, לחברה ישנו מרכיב אופציות גבוה יחסית המוערך בכ־25% מכלל המניות, כך שגם המייסדים ושאר בעלי התפקידים הבכירים בעלי האופציות יזכו לחבילת תגמול נאה בעקבות המחיר הגבוה שקיבלה אינראקטיב.

אינראקטיב פיתחה מערכת המאפשרת למפתחי אפליקציות נייטיב לשלב באפליקציה שלהם פרסומות וידיאו ודיספליי ממאות רשתות פרסום סלולריות על פני יותר מ־200 מדינות. הרשת מתפקדת כמעין בורסת פרסום סלולרית ומבצעת אופטימיזציה של שטחי פרסום ומודל פרסום על גבי האפליקציה. באמצעות המערכת שלה, המסופקת באמצעות חבילת קוד למכירה (SDK) יכול המפתח לבחור בזמן אמת את מודל הפרסומות הרווחי ביותר או את המפרסם שישלם עבור שטח המדיה את המחיר הגבוה ביותר. בהמשך מבצעת החברה את האינטגרציה של התוכנה עם רשת הפרסום, ומבצעת עבור המפתח את הסליקה.

משתי החברות לא התקבלה תגובה.

תגיות