אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"אם הבשורה הכלכלית העיקרית בתקציב היא הפחתה של 1% במס החברות - אנחנו בצרה"

"אם הבשורה הכלכלית העיקרית בתקציב היא הפחתה של 1% במס החברות - אנחנו בצרה"

את הדברים אמר נשיא ארגוני העצמאים והעסקים הקטנים בישראל, עו"ד רועי כהן, בפגישה שכינסו ראשי המגזר העסקי על רקע הורדת תחזית הצמיחה ל-2.5%; "המשמעות היא אפס צמיחה לנפש"

21.07.2016, 16:51 | עמרי מילמן

"שר האוצר לא מנהל אסטרטגיה כלכלית שמטרתה לקדם את רמת החיים בישראל", אמר הבוקר (ה') יו"ר נשיאות הארגונים העסקיים, שרגא ברוש, בפגישה דחופה שכינסו ראשי המגזר העסקי בעקבות פרסום תחזית הצמיחה של משרד האוצר לשנים הבאות, על פיה המשק הישראלי יצמח השנה רק ב- 2.5% במקום 2.8%. לדבריו, "הצענו למשרד האוצר דרכים שונות להגדלת הפריון, התחרותיות ורמת החיים ובתגובה קיבלנו תחזית שאומרת שהאוצר מוותר על שיפור רמת החיים של עם ישראל. אני מזועזע מהעובדה שאנחנו הולכים להשלים עם כך שרמת החיים לא תעלה".

קראו עוד בכלכליסט

לדברי ראשי המגזר העסקי, יו"ר נשיאות הארגונים העסקיים, שרגא ברוש, נשיא ארגוני העצמאים והעסקים הקטנים בישראל, עו"ד רועי כהן, נשיא התאחדות האיכרים והחקלאים בישראל, דובי אמיתי, נשיא התאחדות המלונות בישראל, אלי גונן ונשיא התאחדות המלאכה והתעשייה, יוסי אלקובי, צמיחה בשיעור של 2.5% משמעותה אפס צמיחה לנפש, וזאת בהתייחס לשיעור הגידול באוכלוסיה.

"ההתנהלות הכלכלית אינה מובנת לנו"

 

ברוש הוסיף כי "רמת החיים בישראל נמוכה ב-25% מרמת החיים במדינות המפותחות. המטרה המרכזית של כולנו צריכה להיות צמצום הפער. העלאת הפריון והמשכורות ב-25% תייצר כאן אוירה שונה לחלוטין כך שאקדמאים לא ירצו לעבור למדינות בהם רמת החיים גבוהה יותר אלא יישארו בישראל ויסייעו להאצת הצמיחה ורמת החיים במשק. לצערנו נכון להיום, ההתנהלות הכלכלית בישראל אינה מובנת לנו יותר, הרי משמעות תחזית הצמיחה החדשה היא שהמשכורות בישראל לא יעלו ועובדים יפוטרו.

"יכול להיות שהשר השלים עם כך שיבוא דגים לפסח או הפחתת אחוז מס תספק לו את הדיבידנד הפוליטי. אולם אנחנו לא יכולים להסיר את האחריות להגדלת הצמיחה ורמת החיים של עם ישראל מעל כתפינו ונפעל כדי שתקציב המדינה וחוק ההסדרים הקרוב יביאו בשורה אמיתית לציבור", ציין ברוש. בהקשר זה ציינו נשיאי הארגונים השונים כי "הוחלט בפגישה כי כבר בטווח הקרוב המגזר העסקי ינקוט במספר פעולות מול הממשלה, במטרה לעצור את המגמה השלילית ו – "הברחת" אנשי עסקים ותעשייה אל מחוץ לישראל."

עו"ד רועי כהן, נשיא ארגוני העצמאים והעסקים הקטנים בישראל, תקף בפגישה את הפחתת המסים, ובהן הפתחה מתוכננת של 2% במס החברות על פני השנתיים הקרובות. בנוסף מתוכננת הפחתת מס הכנסה בהיקף כולל של מיליארד שקל. לדבריו, "אם הבשורה הכלכלית העיקרית בתקציב המדינה הקרוב היא הפחתה של 1% במס החברות - אנחנו בצרה. במקום לגבש תוכנית מתואמת למגזר העסקי, לעובדים ולממשלה, מבזבזים כספים על החלטות שלא יביאו לשיפור בפעילות הכלכלית. העסקים הקטנים והבינוניים בישראל מצויים תחת מתקפה של חקיקת עבודה פופוליסטית וניהול מדיניות כלכלית בשליפה, בסביבה כזו המשמעות היא שלא תהיה צמיחה אלא צניחה בשנים הקרובות".

נשיא התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש, צילום: עמית שעל נשיא התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש | צילום: עמית שעל נשיא התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש, צילום: עמית שעל

דברים דומים אמר נשיא התאחדות האיכרים והחקלאים בישראל, דובי אמיתי: "ההתנהלות של משרד האוצר משולה לפיל בחנות חרסינה - בשם הפופוליזם רומסים את כל המגזרים העסקיים ואת כל מה שנבנה כאן בעשרות שנים.קחו לדוגמא את רפורמת הפחתת המכסים של האוצר לפסח - כל הפרסומים מראים שהרפורמה נכשלה וכי הכסף הגדול נכנס לכיס היבואנים ורשתות השיווק על חשבון הכיס של הצרכן ופרנסת החקלאי ובמקביל הודיע השר על הרחבה של הרפורמה. ההתנהלות הכלכלית במשק איבדה כל כיוון הגיוני".

נשיא התאחדות המלונות בישראל, אלי גונן, ציין כי "הסקטור התיירותי נמצא זמן רב במגננה תחת מתקפת חקיקה פופוליסטית, שעיקרה הכבדת נטל הרגולציה באופן קיצוני הרבה מעבר למקובל במדינות ה- OECD. כתוצאה מהמדיניות האנטי עסקית נפגע המשק כולו ונפגע כוח הקנייה של הציבור. קודם באה הממשלה ומנחיתה על הסקטור העסקי עוד ועוד דרישות, תקנות וחוקים יוצאי דופן, ואחר כך מתפלאת למה יקר בישראל."

נשיא התאחדות המלאכה והתעשייה, יוסי אלקובי, מסר כי "משרד האוצר יודע היטב שהממשלה לא עשתה השנה שום צעד משמעותי לטובת מנועי הצמיחה העיקריים של המשק - המפעלים והעסקים הקטנים והבינוניים, ולכן תחזיות הצמיחה הן עלובות. כל עוד תמשך הדרתם של המפעלים הקטנים והבינוניים מכלי הסיוע הממשלתיים, וכל עוד חלקם של העסקים הקטנים בכ- 60 מיליארד שקל רכש ממשלתי שנתי יישאר זעום והם ימשיכו להיות מחולקים רק לקומץ עסקים גדולים, העסקים הקטנים יישארו תקועים ועימם הכלכלה הישראלית כולה."

לא נמסרה תגובה מטעם כחלון או משרד האוצר.

תגיות