אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פייסבוק ממריאה: הושלמה טיסת המבחן הראשונה של המטוס הסולארי שלה צילום: פייסבוק

פייסבוק ממריאה: הושלמה טיסת המבחן הראשונה של המטוס הסולארי שלה

מטוס האקילה מיועד לביצוע טיסות ארוכות לצורך אספקת גישה לרשת באזורים מנותקים; הטיסה הנוכחית נמשכה 96 דקות

21.07.2016, 21:06 | עומר כביר
פייסבוק ממריאה: הרשת החברתית השלימה היום את טיסת המבחן הראשונה של אקילה (Aquila), המטוס הסולארי של הרשת החברתית, שמיועד לביצוע טיסות ארוכות לצורך אספקת גישה לרשת לאזורים מנותקים.

קראו עוד בכלכליסט

לפי הודעה לעיתונות, מדובר במבדק הראשון בשורה ארוכה של מבדקים, שנועדו לבחון את המודל התפעולי של אקילה ואת תפקודו של מבנה המטוס. הטיסה, שבוצעה בגובה נמוך, נמשכה 96 דקות – פי שלושה מהזמן המינימלי שנקבע לניסוי, והיא סיפקה לפייסבוק מידע שיעזור בשיפור העיצוב של דגמי הניסוי הבאים. בניסוי הבא מתכננת פייסבוק לבצע טיסה מהירה יותר, גבוהה יותר וארוכה יותר, במהלכה יטוס המטוס בגובה של בין 60 אלף ל-90 אלף רגל (בין 18 ל-27 ק"מ) ותיבדק יכולתו לספק חיבור לאיטרנט.

צוקרברג מרוצה, צילום: פייסבוק צוקרברג מרוצה | צילום: פייסבוק צוקרברג מרוצה, צילום: פייסבוק

"בחודשים ביצענו ניסויים עם דגמים מוקטנים, אבל זו הפעם הראשונה שהטסנו מטוס בגודל מלא", כתב סגן נשיא להנדסה בפייסבוק, ג'יי פאריך, בהודעה לעיתונות. "במהלך הניסוי הצלחנו לוודא את הביצועים של כמה רכיבים ומודלים חשובים, כולל אווירודינמיקה, סוללות, מערכות שליטה והכשרת הצוות".

לדברי פייסבוק, בגובה שיוט אמור המטוס לצרוך רק 5,000 וואט – צריכת אנרגיה דומה לזו של מייבש שיער או מיקרוגל יוקרתי – שכולם יסופקו על ידי הפאנלים הסולאריים של המטוס. הוא יטוס בגובה של יותר מ-60 אלף רגל ויוכל לספק חיבור לרשת באמצעות לייזר מיוחד לאזור ברדיוס של קרוב ל-100 ק"מ. הוא יוכל להישאר באוויר במשך כשלושה חודשים רצופים. 

 , צילום: פייסבוק צילום: פייסבוק  , צילום: פייסבוק

המטוס, שפותח במעבדות החיבוריות של פייסבוק קרוי על שם קבוצת הכוכבים שמכונה בעברית "נשר", כחלק מהמאמצים הרחבים של פייסבוק לספק גישה זולה ונוחה לאינטרנט לאזורים מנותקים. זאת, במטרה לא מוצהרת להגדיל משמעותית את מספר המשתמשים שלה שכבר הגיע לרוויה במדינות המפותחות. אחת היוזמות היותר מוכרות במאמצים אלו היא שימוש בלווין התקשורת הישראלי עמוס 6, שישוגר לחלל השנה, לצורך אספקת חיבור לרשת לאזורים נרחבים באפריקה.

"יש כיום 4 מיליארד אנשים ללא חיבור לרשת, 60% מאוכלוסיית העולם", הוסיף פאריך, "עד 1.6 מיליארד מהם חיים באזורים מרוחקים ללא גישה לרשתות מובייל בפס רחב, שבהם קשה ויקר לבנות תשתיות רשת והמאמץ עלול להימשך שנים. לטכנולוגיות חדשות כמו אקילה יש פוטנציאל לספק גישה לרשת, לתת קול ולפתוח הזדמנויות, למיליארדי אנשים בכל העולם, ולעשות את זה מהר יותר ובעלות נמוכה יותר משהיה אפשרי בעבר".

תגיות