אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הרכבות בהודו יעברו מהפך, שליש מהמימון יגיע מאג"ח צילום: בלומברג

הרכבות בהודו יעברו מהפך, שליש מהמימון יגיע מאג"ח

חברת אינדיאן ריילווייז תגייס את החוב בכמה סבבים עד 2020. ההשקעה הכוללת במיזם התשתיות הענק תגיע ל־127 מיליארד דולר. זאת, מבלי לכלול הלוואות מסובסדות מממשלת יפן שיממנו רכבת קליע ראשונה מסוגה במדינה

25.07.2016, 23:42 | שירות כלכליסט

חברת הרכבות ההודית אינדיאן ריילווייז (Indian Railways) מתכוונת לגייס אג"ח בהיקף עצום של 37 מיליארד דולר, כדי לממן עבודות תשתית ורכישת קרונות וקטרים חדשים. גיוס החוב ייעשה בכמה סבבים עד שנת 2020, כך לפי שר הרכבות ההודי סורש פרבהו. גיוס האג"ח הקונצרניות הגדול ביותר אי פעם התבצע ב־2013 על ידי חברת התקשורת האמריקאית וריזון והיקפו הגיע ל־49 מיליארד דולר.

לו היתה חברת הרכבות ההודית מנפיקה את האג"ח בסדרה אחת, ההנפקה היתה מדורגת במקום השני בהיסטוריה של גיוסי החוב הקונצרניים. בסך הכל מתכננת חברת הרכבות ההודית להשקיע 127 מיליארד דולר במתיחת הפנים. כלומר, כשליש מהסכום אמור להגיע מהנפקת האג"ח. גובה ההנפקה משתווה לתמ"ג של מדינות כמו גאנה, סרביה וטורקמניסטן, וגבוה במעט מזה של בוליביה.

בראיון לסוכנות הידיעות בלומברג הודיע פרבהו גם על כוונת חברת הרכבות לאפשר מיתוג ופרסום מסחרי על הרכבות עצמן ובתחנות.

החברה ההודית היא חברת הרכבות הוותיקה באסיה והרביעית בגודלה בעולם לפי אורך מסילות הברזל. אינדיאן ריילווייז מתכוונת להניח מסילות חדשות, לקנות רכבות מהירות יותר ולשפץ את התחנות. תשתית הרכבות בהודו משרתת 23 מיליון בני אדם מדי יום – בערך כמו אוכלוסיית אוסטרליה כולה – אך היא לא השתנתה הרבה מאז הניחו אותה הבריטים במאה ה־19.

בנוסף, הודיעה השנה ממשלת הודו על הקמת קו "רכבת קליע" בין מומבאי לאחמדאבד, בירת מדינת גוג'ראט. המסילה תתפרס על פני 508 ק"מ בין שתי הערים, והרכבת תיסע בה במהירות 320 קמ"ש. המועד שנקבע לנסיעת הבכורה הוא 2023. עלות הפרויקט הזה עתידה להגיע ל־15 מיליארד דולר, ו־81% מהמימון שלו יגיע בצורת הלוואות בתנאים נוחים מיפן.

מרבית ההוצאות של חברת הרכבות ההודית הן הוצאות תפעול, שכן עלות הנסיעה ברכבות בתת־היבשת מסובסדת על ידי הממשלה. העלאת התעריפים היא נושא טעון פוליטית מכיוון שמחצית מ־1.3 מיליארד תושבי הודו משתכרים פחות מ־3.1 דולר ליום. לחברת הרכבות כמעט שאין הכנסות משינוע מטענים, שנעשה ברובו בכבישים.

מנהל השלוחה ההודית של יצרנית הרכבות הצרפתית אלסטום, בהראט סלהוטרה, אמר לבלומברג כי "ממשלתו של נרנדרה מודי זיהתה את ההשפעה החיובית שיכולה להיות למודרניזציה של תשתית הרכבות על הכלכלה". עם זאת, סלהוטרה ציין ש"היקף מערכת הרכבות הופך את מימון הפרויקט לאתגר משמעותי — הם צריכים לפתח את היכולת והכלים להעריך ולתעדף את ההשקעות".

אתגר נוסף שעומד בפני שר הרכבות פרבהו הוא מציאת מקורות מימון מספקים להעלאת השכר שדורשים 1.3 מיליון עובדי חברת הרכבות. עלות הצעד נאמדת ב־320 מיליארד רופי (4.74 מיליארד דולר). פרבהו אמר לבלומברג כי ממשלת הודו כבר הקצתה 200 מיליארד רופי (2.97 מיליארד דולר) למטרה זו, וכי הוא מנסה לאתר מקורות הכנסה חדשים כדי לסגור את הפער. 

תגיות