אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ירידה של 7% בעלות ניהול עו"ש והחזקת אשראי - ל-25.5 שקל בחודש צילום: Shutterstock

ירידה של 7% בעלות ניהול עו"ש והחזקת אשראי - ל-25.5 שקל בחודש

בחמש השנים האחרונות נרשמה ירידה של 13.3%; העלות של שירותים בנקאיים בערוצים הישירים נמוכה בכ-75% מעלות מקבילה לפעולה באמצעות פקיד

26.07.2016, 12:18 | רעות שפיגלמן

עלות ניהול חשבון עובר ושב (עו"ש) והחזקת כרטיסי אשראי למשקי בית ופרטיים בשנת 2015 הסתכמה ב-25.5 שקל לחודש בממוצע לחשבון – ירידה של 7% לעומת העלות בשנת 2014 שעמדה על 27.4 שקל, כך עולה מהדיווח החצי שנתי שהגישה היום (ג') המפקחת על הבנקים, חדוה בר, לוועדת הכלכלה של הכנסת אודות מחירי השירותים הבנקאיים הנפוצים למשקי בית. בחמש השנים האחרונות עלות זו ירדה בכ-13.3%. מתוך ה- 25.5 שקל עלות ניהול העו"ש ושירותים נלווים היא 14.7 שקל ו-10.8 שקל עבור אחזקה ושימוש בכרטיסי אשראי.

קראו עוד בכלכליסט

העלות של שירותים בנקאיים בערוצים הישירים (אינטרנט, מובייל ומכשירים אוטומטיים) נמוכה בכ-75% מעלות מקבילה לפעולה באמצעות פקיד, כך עולה מהדו"ח. הבנק שמציג את תעריף הפקיד הגבוה ביותר הוא בנק מסד (השייך לקבוצת הבינלאומי) בו התעריף עומד על 7.5 שקלים והעלות הנמוכה ביותר שעומדת על 4 שקלים היא בבנק יהב (השייך למזרחי-טפחות). מבין חמשת הבנקים הגדולים לאומי מציג את עלות פעולת הפקיד הנמוכה ביותר שעומדת על 5.5 שקלים.

ירידה בעלויות ניהול חשבון, צילום: בלומברג ירידה בעלויות ניהול חשבון | צילום: בלומברג ירידה בעלויות ניהול חשבון, צילום: בלומברג

הדו"ח גם מציג השוואה של עלויות למשקי בית ביחס לאלו שבחרו במסלול עמלות שעיקרו חיוב חודשי קבוע עבור 11 פעולות בחודש, לבין אלו שלא בחרו במסלול זה. עולה כי משתלם להצטרף למסלול הבסיסי על פני תשלום עבור כל פעולה בנפרד לכלל הלקוחות במערכת הבנקאית, למעט לקוחות בנק יהב. נציין כי בבנק ירושלים לא נגבות עמלות עבור פעולות ישירות או על ידי פקיד ולכן לא ניתן להצטרף בבנק י-ם לשירות המסלולים. עלותו של סל בסיסי לחודש היא עד 10 שקלים כאשר מרבית הבנקים גובים את הסכום המקסימאלי ואילו הבינלאומי, מזרחי ודיסקונט גובים כ-1 ש"ח פחות. בנק מרכנתיל (השייך לדסוקנט) גובה את העלות הנמוכה ביותר לחודש, כ-8.5 שקלים. בהתאמה גם להצטרפות למסלול המורחב, שמיועד בעיקרו לבעלי עסקים, וכולל חיוב חודשי קבוע של עד 30 שקל משתלם להצטרף, כך עולה מהבדיקה שערך בנק ישראל, ללקוחות כל הבנקים למעט לקוחות בנק יהב ובנק י-ם. מסלול מורחב כולל עד 60 פעולות בחודש.

בחודש ספטמבר הקרוב צפוי כי אזרחים קשישים ונכים יעברו באופן אוטומטי (יקבלו הודעה על כך וכל עוד לא יתנגדו) למסלול הבסיסי- רק עבור אזרח שנמצא כי מהלך זה הינו כדאי עבורו מבחינת חסכון כספי.

היבט נוסף הוא עמלות בגין פעולות בניירות ערך. נמצא כי ביצוע פעולות באמצעים הישירים מפחית את העלויות בכ-10% עד 53% לעומת ביצוען פיזית מול פקיד. מדובר על פעולות של קנייה, מכירה ופדיון של ניירות ערך הנסחרים בישראל כמו מניות ואגרות חוב. התעריף האינטרנטי הזול ביותר נרשם על פי הדו"ח בבנק הבינלאומי בו עומד התעריף על 0.3% משווי העסקה , ואחריו ממוקמים בנק אוצר החייל (השייך לקבוצת הבינלאומי) ובנק אגוד בהם התעריף האינטרנטי הוא 0.35%. העלות הגבוהה ביותר נרשמה, שוב, בבנק מסד עם תעריף של 0.78% משווי העסקה. בנק ישראל מציין בהקשר זה כי הציפייה הפיקוחית היא שהכדאיות ללקוח בביצוע פעולות אינטרנטיות אף תגדל בהתאם לפיתוחים הטכנולוגיים העתידיים.

תגיות