אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

פסגת ת"א 100

אמנון נויבך: "כשיש בצורת התפקיד שלנו למצוא את הטפטפות"

יו"ר בורסת ת"א אמר בכנס פסגת ת"א 100 של כלכליסט: "החזון שלנו הוא לתת מענה אמיתי לשוק ההון ומענה לחוסכים שירגישו בנוח להשקיע לטווח ארוך בבורסה"

26.07.2016, 17:26 | רחלי בינדמן

"לא חשבתי שהתפקיד יהיה כה קשה. כמות הכוחות שאנו מושפעים מהם היא אדירה וחלק מבעלי האינטרס מונעים משיקולים שלאו דווקא פועלים לטובת הבורסה", כך אמר יו"ר הבורסה לניירות ערך בתל אביב, אמנון נויבך, בשיחה עם עורכת "כלכליסט" גלית חמי בכנס פסגת ת"א 100 של כלכליסט.

"בנק ישראל מקבל לעיתים החלטות משיקולי יציבות שפוגעים בבורסה", אמר נויבך. "אבל לאחרונה היתה הידברות מולם והם הקשיבו. כמובן שמגבלת שכר הבכירים היא איתות בעייתי. חששנו שהדבר ישפיע על עוד חברות ובעיקר על החברות הדואליות ולשמחתנו לא הרחיבו את המגבלה ליתר החברות".

נויבך התייחס לטענה כי במבחן התוצאה הוא נכשל, כי חברות טובות כמו אסם ואיתוראן עזבו וחברות פחות טובות נכנסו. "לא מדויק להגיד שטעינו. היה נכון להיות אגרסיביים בשיווק כמו שעשינו והצלחנו להביא חברות. ברגע שהבאנו חברות, לא אנחנו קובעים אם הן יצליחו. הכשלונות שהיו (בעיקר הנפקת מנקיינד -ר"ב) הם לא סיבה לא להמשיך".

גלית חמי עורכת "כלכליסט" מראיינת את אמנון נויבך, צילום: צביקה טישלר גלית חמי עורכת "כלכליסט" מראיינת את אמנון נויבך | צילום: צביקה טישלר גלית חמי עורכת "כלכליסט" מראיינת את אמנון נויבך, צילום: צביקה טישלר

בנושא הרגולציה הכבדה על החברות אמר נויבך כי "בפרקטיקה היומיומית רואים תמונה שונה לגמרי. אנחנו הולכים מחברה לחברה ומראים דווקא למה קל יותר להנפיק היום. אף אחד לא מקטר על עבודת הבורסה. הקלנו על הבירוקרטיה מאד. כשיש בצורת התפקיד שלנו למצוא את הטפטפות".

נויבך השיב לשאלה אם הבורסה עדיין פלטפורמה רלוונטית ולאילו חברות: "נאסד"ק מחפשת חברות של 500 מיליון דולר. בישראל רלוונטיות חברות של 300 מיליון שקל עד מיליארד שקל שיכולות להנפיק במחיר זול משמעותית מהנאסד"ק

שעלויות הנפקה שם הן מאות אלפי דולרים. לא מעט חברות שגם נסחרות בנאסד"ק, עיקר המסחר בהן הוא בארץ. זה גם שיקול. בשנתיים האחרונות לא הצלחנו להנפיק מניות של חברות באופן משמעותי. מחפשים חברות שמחפשות את השלב הבא בדרך שמחפשות כלי גיוס משמעותי או חברות משפחתיות שרוצות להנזיל את ההשקעה".

יו"ר הבורסה התייחס לשינוי מבנה הבורסה שעומד על הפרק בימים אלו וכפוף לאישור הכנסת: "הרעיון הוא לשנות את מבנה הבעלות מקואופרטיב לחברה הפועלת למטרות רווח ושינוי מבנה הבעלות באופן שיאפשר ליותר גופים להיות חברי בורסה. יווצר פה גם כלי לגיוס הון לפתח את הבורסה וגם אפשרות לשת"פ עם בורסות אחרות".

"החזון שלנו הוא לתמוך בחברות קטנות ובינוניות כדי שתוכלנה בהמשך גם להיסחר בנאסד"ק. נרצה לתת מענה אמיתי לשוק ההון ומענה לחוסכים שירגישו בנוח להשקיע לטווח ארוך בבורסה"

תגיות