אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עוד עסקת ענק בשוק השבבים: אנאלוג תשלם כ-15 מיליארד דולר עבור לינאר צילום: pixabay.com

עוד עסקת ענק בשוק השבבים: אנאלוג תשלם כ-15 מיליארד דולר עבור לינאר

המעבר המהיר למחשוב ענן והצמיחה של תחום אינטרנט הדברים מציבים דרישות חדשות בפני התעשייה ואלה מניבות גל של מיזוגים ורכישות

27.07.2016, 12:52 | הראל עילם
תעשיית השבבים ממשיכה לייצר עסקאות ענק: אחרי שאווגו רכשה את ברודקום ב-37 מיליארד דולר במאי 2015, אינטל רכשה את אלטרה ביוני אשתקד עבור 16.7 מיליארד דולר, וסופטבנק רכשה את ARM מוקדם יותר החודש תמורת 32 מיליארד דולר, מגיע תורן של אנאלוג ו-Linear. שתי יצרניות השבבים הפחות מוכרות עומדות להתמזג בעסקה המוערכת ב-14.8 מיליארד דולר.  

קראו עוד בכלכליסט

חברת אנלוג, כמתבקש משמה, מתמחה ביצור שבבים המתרגמים נתונים אנלוגיים מהעולם האמיתי למידע דיגיטלי. היא מייצרת, למשל, את השבבים הנמצאים במיקרופונים של טלפונים ומכוניות, שהופכים את הקול האנושי – שהוא תדר אנלוגי – ומקדדים אותו מחדש כקובץ דיגיטלי. החברה מייצרת גם שבבים המסוגלים לנתח ולהעצים תדרים בתחומים כגון חיישני אור, חום ותנועה, והמוצרים שלה נמצאים בכמעט כל מכשיר אלקטרוני מסחרי או תעשייתי כיום. ליניאר מצידה פועלת בתחום משלים – היא מייצרת מעגלים משולבים עבור שבבים אנלוגיים, כלומר היא מספקת פתרונות מלאים המבוססים לעיתים קרובות על השבבים והמעבדים שאנלוג מייצרת.

החברות מתקשות להתמודד עם הדרישות החדשות בשוק, צילום: pixabay.com החברות מתקשות להתמודד עם הדרישות החדשות בשוק | צילום: pixabay.com החברות מתקשות להתמודד עם הדרישות החדשות בשוק, צילום: pixabay.com

אנלוג וליניאר שיתפו פעולה והתחרו אחת בשניה במשך שנים. שתיהן חברות רווחיות, מכניסות ו-ותיקות במיוחד – אנלוג הוקמה ב-1965 ואילו ליניאר ב-1981, ושתיהן רשמו ב-2014 רווח נקי של למעלה מחצי מיליארד דולר כל אחת. למרות שהן עוסקות בתחום שאינו נחשב למרתק במיוחד ואינן נמצאות באור הזרקורים, הרכיבים שלהן חיוניים לרוב הטכנולוגיה המודרנית.

במסגרת העסקה, אנלוג תרכוש את ליניאר ב-14.8 מיליארד דולר בעסקה שמשלבת מזומן ומניות. החברה החדשה, שתשלוט ביד רמה בשוק השבבים האנלוגיים ובכל שרשרת היצור בתחום, תוערך ביותר מ-30 מיליארד דולר, עם הכנסות של למעלה מ-5 מיליארד דולר מדי שנה ורווח נקי של למעלה ממיליארד דולר. בעקבות הפרסומים על העסקה, חברות שבבים אחרות כגון טקסס אינסטרומנטס, NXP ומיקרוצ'יפ רשמו עליה במניות של בין %4 ל-9%.

ב-14 החודשים האחרונים אפשר לראות גל עצום של מיזוגים ורכישות בשוק השבבים שמזעזע את התעשייה כולה ומשפיע גם על השוק בישראל. וינסנט רוץ', מנכ"ל אנאלוג, אמר בראיון עם "וול סטריט ג'ורנל" שהוא צופה שנמשיך לראות מיזוגים ורכישות בתעשייה. "היה מאוד קשה להגיע לצמיחה בתעשייה בשנים האחרונות" אמר רוץ'. "החברות שיש להן את המשאבים עושות בהם שימוש".

מאחורי המיזוגים האלו עומד לא רק שינוי במעמד הכלכלי של התעשייה אלא גם בטכנולוגיה עצמה. המעבר המהיר במיוחד לטכנולוגיות ענן מצד אחד, והעניין העצום באינטרנט הדברים מצד שני, מציבים בפני התעשייה דרישות חדשות לגמרי – בתחום האחסון, למשל, אפשר לראות מעבר לפתרונות מבוססים פלאש במקום דיסקים קשיחים גדולים, כבדים ומסורבלים, בתחום המעבדים, יעילות אנרגטית חשובה הרבה יותר מביצועים, וכמובן שכיום כמעט כל מוצר צריך מגוון של חיישנים ופתרונות תקשורת. השינויים האלו כבר הולידו עסקאות ענק אחרות, כגון רכישת סאנדיסק על ידי ווסטרן דיגיטל, והמיזוג העצום בין Dell ו-EMC.

תגיות