אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חכו שנייה: הגיימרים רודפים אחרי חברות הטכנולוגיה

מאקרו טכנולוגי

חכו שנייה: הגיימרים רודפים אחרי חברות הטכנולוגיה

התחרות העזה בתחום הגיימינג גרמה להשקות תכופות של כרטיסי מסך חדשים, מהירים וכמובן יקרים והגיימרים המתוסכלים מתקשים לעמוד בקצב ובהוצאות

29.07.2016, 23:43 | הראל עילם

עבור גיימר, הבחירה הקשה ביותר היא כרטיס מסך חדש, הרכיב המשמעותי ביותר מבחינת הביצועים ויחס עלות/תועלת במחשב. כרטיסי המסך הנוכחיים יקרים, כבדים ומורכבים יותר מבעבר ולוחות אם מתחילים להגיע עם יכולת לתמוך במספר כרטיסים במקביל. ההאצה בהתפתחות הטכנולוגית בתחום כרטיסי המסך מגיעה על רקע ההאטה בקצב ההתפתחות של המעבדים ומושפעת גם מהפופולריות הגוברת של המציאות המדומה, שדרשה מ־AMD ו־Nvidia להגביר את התחרות ביניהן.

קראו עוד בכלכליסט

רק לפני מספר חודשים השיקה Nvidia כרטיסי מסך ראשונים שמבוססים על ארכיטקטורת קפלר החדשה שלה, שמציעים את השיפור הגדול ביותר בהיסטוריה על פני הדור הקודם. החודש היא כבר הכריזה על דור חדש של סדרת הכרטיסים האולטרה יקרים ויוקרתיים שלה טיטאן, שנושאים תג מחיר של 1,200 דולר - המחיר היקר ביותר בשוק הצרכני ו־200 דולר יותר מכרטיס טיטאן הקודם. עם כוח עיבוד של 11 טרה פלופס מדובר בכרטיס חזק פי 6 מקונסולת המשחקים המתקדמת ביותר בשוק. אך קצב ההתפתחות של טכנולוגיית הכרטיסים צפוי להפוך את את הכרטיס הכל כך יקר הזה למיושן תוך חצי שנה בלבד.

Doom החדש. דורש כרטיס מסך מתקדם Doom החדש. דורש כרטיס מסך מתקדם Doom החדש. דורש כרטיס מסך מתקדם

לפי הדיווחים האחרונים Nvidia מתכוונת להחליף את ארכיטקטורת קפלר בתוך פחות משנה ולהשיק כרטיסים חדשים שיבוססו על הארכיטקטורה הבאה שלה, המכונה וולטה, כבר בתחילת 2017. האנליסטים מעריכים כי האצת הקצב נובעת מהתחרות העזה מול AMD, שצפויה להשיק דור חדש של כרטיסים מתקדמים במיוחד בשנה הבאה. פרשנות אחרת גורסת כי הקדמת ההשקה נובעת מכך שוולטה מבוססת על אותם תהליכי ייצור של קפלר ולכן אינה דורשת זמני פיתוח ארוכים במיוחד.

עם זאת, סביר להניח שההאצה בקצב השקת הכרטיסים מבוססת על שאיפת היצרניות להתרחב לא רק לתחומי מחשבי העל והמציאות המדומה אלא גם לכיווני אינטרנט הדברים (IoT) והרכבים האוטונומיים. אחרי ש־AMD התרסקה לחלוטין במלחמה מול אינטל בשוק המעבדים היא לא יכולה להרשות לעצמה להפסיד גם בשוק המאיצים הגרפיים. התוצאה של ריבוי האינטרסים הזה היא מלחמת חורמה שצפויה להסב כאב ראש לא מבוטל לגיימרים ששוקלים לרכוש כרטיס מסך חדש כדי שיוכלו ליהנות מהמשחקים החדשים ביותר בשוק. 

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
לגיימר אמיתי חשוב המשחק לא פחות מהחומרה. ניתן
לגיימר אמיתי חשוב המשחק לא פחות מהחומרה. ניתן לבנות מחשב חזק כפליים מקונסולה בלי לפשוט את הרגל. דווקא מי שקונה את ההכי יקר הוא לא בהכרך המשכיל ביותר. חומרה חדשה קונים שצריך או שיש הזדמנות טובה לחסוך, לא קונים בדיוק מתי שיוצא משהו חדש והמחיר בשמיים.
Bottle  |  31.07.16
3.
קצב העיבוד פחות מעניין בדיוק כמו שבמעבד הוא
קצב העיבוד פחות מעניין בדיוק כמו שבמעבד הוא לא כ"כ מעניין. קשה להעלות קצב עיבוד (בהנחה שהכוונה לתדר כפול כמות המעבדים המקביליים שיש שם) וזה צורך הרבה מתח. הם עושים דברים יותר מעניינים כמו לממש פונ' ייעודיות חדשות במעבדים כך שמשימות שמשחקים משתמשים בהם הרבה יהיו הרבה יותר מהירים בלי להעלות את התדר ו/או כמות המעבדים.  אפשר לראות את זה אם משווים בין ה-680 ל-780 ל-980. בין ה-680 ל-780 הם רק הגדילו כמות מעבדים ותדר, ולכן השיפור בבנצ'מרקים (בכל המשימות) עלה בדיוק כמכפלת היחס. אם תסתכלו בין ה-780 ל-980 לעומת זאת תראו שהם מימשו כמה טכנ' חדשות (וגם העלו תדר ומעבדים) ושם באמת במשימות כלליות השיפור הוא לפי העלאת התדר וכמות המעבדים. אבל אם מסתכלים על משימות ייעודיות למשחקים (כמו כל מיני הצללות או ANTI ALIAS) אז רואים שיפור הרבה יותר גדול. למזלנו הבעיה של משחקים היא לא במשימות הכלליות אלא בייעודיות האלה ולכן המשחקים מאוד מרוויחים מהפונ' האלה בלי שיצטרכו להעלות תדר. זה יפה.
Elephant  |  30.07.16
2.
אני לא מבין למה זה צריך לגרום לכאב
אני לא מבין למה זה צריך לגרום לכאב ראש ותסכול? זה שכרטיסים יוצאים בקצב מסחרר זה מעולה - זה לא אומר שמי שקונה את הכרטיס הכי חדש ויקר ירוץ מחר לקנות אותו שוב... גיימרים לא סתם מחליפים ציוד כי יצא דגם חדש - הם לא לקוחות של אפל. גיימרים מחליפים ציוד שזה הכרחי כדי לשחק בדור חדש של מנועי משחק או טכנולוגיה חדשה (כמו VR). לקוחות מזדמנים גם ככה מחליפים ציוד כל 3-5שנים. מכיוון שלפי הגרפים שפרסמתם בכתבה גם קצב העיבוד עולה וגם התמורה לכל דולר שמושקע בכרטיס מסך עולה הצרכנים רק מרווחים, גיימרים ולקוחות מזדמנים כאחד. חוצמזה שתחרות זה בריא, ברוב העולם מעודדים תחרות. רק אצלנו אוהבים טייקונים וחזירים קפיטליסטים. (אין לי בעיה עם קפיטלזם, אבל לקרוא לשוק בארץ קפיטליסטי זה בורות, הלוואי והיה לנו שוק קפיטליסטי אמיתי במדינה ולא מונופולים בחסות המדינה וחזירות חסרת רסן.)
Trumpet  |  30.07.16
לכל התגובות